Først lagt op 09-07-2020

Senest opdateret 09-07-2020 16:41

 

Britta-historien

Kunst

Videnskab

Politik og medier

Religion og tro

Epistel 666

 

 

 

LEDER

Nej til absurde paradokser

 

Aldrig før har der været større behov for fornuft og klarhed i den offentlige debat. Men desværre ser man for tiden en tendens til voksende absurditet i debatten. Flere og flere debattører fører sig frem med oprørende paradokser. Senest i forbindelse med undersøgelsen, som har afsløret navnes modsatte betydning.

Læs Navne lyver.

Intet kunne være os mere fremmed end at forbyde kritik og bandlyse absurditeter og paradokser. Men det kan hos visse debattører, kritikere og kommentatorer virke, som om de finder en egoistisk glæde ved at dyrke modsigelser. Det virker nedbrydende på alle, som med de bedste intentioner forsøger at finde den bedste vej frem. Det gælder både religioner, politiske og folkelige bevægelser. Alle disse steder samles mennesker om noget meningsfuldt. De trodser absurditeter og paradokser.

Sagen er, at absurditeter i sig selv ikke er særligt interessante. Først når absurditeter ses i samspil med noget, som ikke er absurd, dvs. harmoniske sandheder, bliver absurditeter interessante. Alt er kun interessant i det omfang, det ses i relation til sin modsætning.

Derfor vil man altid kunne stole på, at KjoellerNEWS er imod enhver menings­løs dyrkelse af selvopfundne absurditeter, som udelukkende tjener til at promovere afsenderen. Derimod vil vi altid søge at være blandt de første, som påpeger virkelige absurditeter, selvmodsigelser – for ikke at sige åbenlys idioti. Og vi vil  altid betragte absurditeter i modspil til de harmoniske sandheder, som giver absurditeterne mening. Ellers er alt jo meningsløst, og det er ingen interesseret i.

Og det har nogle spændende konsekvenser, som ikke altid indses af alle. F.eks. er vi nådesløse over for selvhøjtidelige autoriteter, som gravalvorligt fører sig frem med løsninger på hvad som helst. Ofte fører sådanne autoriteter sig frem ved, at man først stiller to ekstreme synspunkter op over for hinanden. Ekstreme i en grad, så alle finder dem afskyelige og absurde. Derefter argumenterer man selvhøjtideligt imod begge ekstreme absurditeter og slutter af med at opfordre til, at man vælger en vej midt i mellem dem.

KjoellerNEWS vil aldrig tøve med at afsløre denne absurde model for handlekraftig, selvhøjtidelig løsning af problemer, som ikke findes. Ligesom vi også altid uden tøven vil slå hårdt ned på det modsatte, som er at vælge en middelvej uden først at have afvist mindst to ekstreme absurditeter. Sådan har vores praksis været lige siden grundlæggelsen. Og det fortsætter vi med. Alt andet ville være absurd og paradoksalt.

 

Der er i disse dage brug for at appellere til fornuften. Det handler om vores overlevelse. Læg alt pjat til side og giv fornuften stemme. Skrot alle klicheerne. Det er ved at være sidste udkald.

 

 

Læs Undervurdér ikke absurde undskyldninger, Kort og gult

Læs: Ballon de Nonsens, Køllebank

Læs Paradoksernes mørke side, Kommentar – med links til bøger

 

© klaus@kjoeller.dk

 

 

 

Britta-historien

Kunst

Videnskab

Politik og medier

Religion og tro

Epistel 666

 

151217klauskjoellerDKforside.bmp

 

 

Klaus Kjøller, klaus@kjoeller.dk