Først lagt op 02-05-2021

Senest opdateret 03-05-2021 13:39

 

 

 

 

 

 

Bogen som tvang sig selv til udgivelse

Nærgående interview med Kjøller.

--- Bogen må have været længe undervejs, for den optræder flere gange i din skribentbiografi “Det, jeg aldrig” helt tilbage fra 1999.

Ja, da jeg i efteråret 2020 forberedte selvbiografien Det, jeg aldrig kan gå ud med til udgivelse, blev jeg overrasket over hvor mange gange titlen Drengen der skrev optrådte i teksten, faktisk 12 gange. Den nævnes flere gange end nogen af mine udgivne bøger. Så hvis jeg ikke efterfølgende havde udgivet den, ville læsere af Det, jeg aldrig undre sig. Jeg indså at der ikke var nogen vej udenom at udgive den.

I mølpose

--- Du fik kniven på struben med denne bog som du så længe havde fravalgt at publicere til fordel for alle de andre der udkom gennem 20 år?

Så så, rolig nu! Kendsgerningen er at Drengen der skrev ikke bare er røget ud af ærmet tju-bang. Den lå i mølpose mens jeg i mere end 20 år satsede på mit internationale gennembrud. Derefter var det planen at Drengen der skrev skulle være mit forfatterskabs afsluttende afklarede oldingeværk her i Danmark. Et eftertænksomt, lokalt antiklimaks til min overvældende globale succes.

--- Nu får bogen vel så en helt anden rolle? Det er jo ikke kun dit internationale gennembrud som romanforfatter der stadig lader vente på sig.

--- Både og. Drengen der skrev er stadig eftertænksom. Langt mere end den ellers ville have været. Hvis alt var gået efter planen.

Erobrer hele skolen med stilskrivning

--- Anklager du skolens undervisning i stilskrivning for at have ødelagt din mulighed for en international forfatterkarriere?

--- Overhovedet ikke. Arne Ossian ikke alene overlever undervisningen, men fejrer triumfer. Han erobrer hele skolen ved at skrive.

--- Men siden blev det jo ikke til meget?

--- Hvem ved? Arne Ossian er stadig en yngre mand i sin bedste alder. 30-40 år yngre end mig.

--- Smart lavet!

 

 

Læs

 

 

© klaus@kjoeller.dk