Først lagt op 05-05-2021

Senest opdateret 05-05-2021 13:27

 

 

 

 

 

 

Interview med den tyske tv-journalist Lore

Fik 2 dage ekstra til ø-historie som normalt sagtens kan dækkes af 1 dags reportageophold.

--- Det har undret at du tog hjem midt i begivenhederne.

--- I bagklogskabens klare lys skulle jeg selvfølgelig ud fra journalistiske kriterier have dækket hele forløbet – også de sidste dage som overgik alle forventninger. Men min reportagetur til Klipø var oprindeligt kun på 1 dag. Det var bevillingen. Det plejer at være rigeligt til den slags om livets gang på en ø. Sidste år klarede jeg nabo-øen Bornholm på faktisk en halv dag. Men på Klipø fik jeg tidligt færten af en enestående historie og plagede min chef til at bevilge ekstra dage. Det lykkedes at få 2 ekstra dage. Men så fik jeg altså heller ikke mere, selv om jeg klart gjorde opmærksom at jeg gik glip af historiens højdepunkt.

”Udspændte øens skønhed og sprælske åndelige liv i et kort tv-klip

--- Mange har kritiseret at du udsendte rektor Orson Westers udsmidning af Arne Ossian af skolen over hele Tyskland.

--- Ja, det var meget beklageligt. Og nu har udsmidningen i øvrigt også været sendt og genudsendt over det meste af Skandinavien.

--- En skandale!

--- Det hele skyldes en misforståelse på redaktionen. Jeg baggrundsorienterede min chef med optagelsen af rektors samtale med Arne, men min chef misforstod og regnede med at jeg havde fået tilladelse til at vi kunne bruge den. Fejlen er min. Jeg burde have været mere tydelig. Og da min chef så koblede lydoptagelsen med de mange gode billeder af øens smukke turistattraktioner, mente han at den var hjemme: At reportagen fuldstændig overbevisende udspændte øens skønhed og dens sprælske åndelige liv i et kort klip. Vi har da også fået overvældende reaktioner fra seerne. Men meget blandede, må jeg nok indrømme. Udsendelsen er topscorer blandt alle vores turistudsendelser.

 

 

Læs

Læs

 

 

Læs

© klaus@kjoeller.dk