Først lagt op 06-05-2021

Senest opdateret 07-05-2021 12:42

 

 

 

 

 

 

 

Stilskrivning som oprør

Politiken anmelder: ” Drengen der skrev er næppe den overlevelsesroman for gymnasial stilskrivning som vi censorer ved studentereksamen længe har håbet på.”

Romanen begynder som psykologisk realistisk historie fra den fiktive Klipø i Østersøen, om Arne Ossian, en gymnasiedreng i 2. g, som vil holde op og rejse langt væk. Efterhånden breder ringene sig ud til en mere afsindig historie om smugling, bestikkelse og psykologiske specialiteter. Og med mordforsøg på Arne. I tumulterne smelter Arne mere og mere sammen med Klipø, mens andre drager bort: Klipøs fiskerikonge Kresten Koefoed, tolder Ole Ossian (Arnes far), redaktøren af skolebladet ”SOS Fuck” Tommy og skolens rektor Orson Wester, som bliver vikar i Folketinget.

Sådan set alt sammen meget godt. Selv om romanen næppe er den overlevelsesroman for gymnasial stilskrivning som vi censorer ved studentereksamen længe har ventet på.

Men Kjøllers hovedperson i romanen har samme navn som hans pseudonym-forfatter til mindst tre bøger: to bornholmske krimier og en grammatik-pornografisk undervisningssatire fra universitetet. Og da jeg som anmelder her på Politiken ikke kan anmelde en roman uden samtidig at komme ind på disse andre romaner, som jeg aldrig har fået tilsendt, så må jeg opgive en egentlig anmeldelse og nøjes med ovenstående handlingsreferat uden bedømmelse.

 

 

 

Læs

Læs

Læs

 

 

Læs

 

 

© klaus@kjoeller.dk