Først lagt op 26-10-2022

Senest opdateret 28-10-2022 12:45

 

 

 

 

Foto: Jens Dresling. Fra Politiken.dk

Cariber-Pap og Elle Uldermand værner sig mod synet foran pressekoret

 

Solen skar gennem dansk politik

 

Men at tjekke solens gang og holde liv i gamle møgsager er kun en ganske lille del af regeringsansvaret.

 

 

Af Politisk kommentator Kryds og Bol

Mange harker og harcellerer i valgkrampen over at politik er blevet alt for svært at forstå. I øjeblikket er mange burgere fortvivlet over hvor social-amokrabat Mætte Mundlæ’r og hendes håndgangne mand, Barbage SMS-Sletter, vil få alle de penge fra som hun lover alle, hver gang hun er på TV. Ganske vist hemmeligholder hun hvem der skal have pengene, men ligyldigt hvem der ender med at få dem – hvis der ikke viser sig en vej udenom -- så står vi andre og mangler dem. Og vi kan ikke bare trykke flere. Så meget ved alle vælgere, selv om de ikke aner hvem der er højesteretspræsident og andet nørdet. For det første er papir dyrt i dag. For det andet vil infiltrationen stille og roligt indtage landet mens vi alle går i hundene. Husk pose.

Men nogle politiske sager er næsten for lette at forstå, fx den borgerlige ledelses fallit. Præservative Cariber-Pap og Vestres Elle Uldermand arrangerede et møde en dag med blå himmel. Godt initiativ, indrømmet! Solskin giver både varme og lys i sæl og korps. Og dem der ikke tåler solen, kan i vores topmoderne tid jo bare tage nogle piller mod den. Hurra for det. Danmark er et godt land.

Men de glemte at tjekke solens gang og skyernes informationer under persermødet.

Og de glemte også at tjekke om Cariber-Paps tidligere justitsfilistertid i en afdanket regering rummede en møgsag som nekrofile journalister kunne tvære rundt i, så den lyslevende sag om FEstseller Findesen blev overskygget af en henglemt sag, som var sovet stille ind forlæns.

Og nu står så billedet af de to borgerlige statsministerkandidater i et gadekryds på Kastellet, mens de værner sig mod synet af solen foran pressekoret, på alle borgeres nethinde. Så selv vælgere der har opgivet politik på grund af sværhedsgraden, tvinges til at opgive modstanden og forstå.

Selv om man hverken er manisk chefredaktør inden deadline eller statskundskabsprofessor med masser af hjerneplads i bryggerset, kan man sagtens se at parret Pap og Elle Uldermand ikke i fremtiden kan lede vores land uden om alle dumheder. Især ikke alle dem som man først opdager lige efter alt er gået skævt. At tjekke solens gang og holde liv i gamle møgsager er jo kun en ganske lille del af regeringsansvaret.

 

KryB

 

 

 

  

© klaus@kjoeller.dk