Først lagt op 29-10-2022

Senest opdateret 29-10-2022 12:37

 

 

 

 

Foto: Et program af samme slags som i artiklen, fra facebook.com

 

Politiske kommentatorer frygter

hemmelige aflytninger

 

Skandale: Kendt politisk kommentator røbede London-korrespondent Lotte Mejlhedes hemmelige kodenavn Hotte Gejlskede.

 

 

Kendt politisk kommentator undskylder for ordkollaps. Kommentatoren, som ønsker at være anonym, faldt hen ved kommentatordisken side om side med de andre medvirkende i TV2-programmet BisserHvæssen i en direkte udsendelse, hvor den kendte kommentator, Torsken MaratonSvuptag, talte ustoppeligt. Én for én faldt de andre medvirkende i søvn.

Da Torsken – uden varsel – pludselig stoppede sin forklaring af, hvorfor Enhedslisten bliver tungen på vægtskålen, vågnede studievært Cecilie SpeedSnacker og stillede straks den kommentator der ønsker at være anonym, et forberedt spørgsmål om hvad London-korrespondent Lotte Mejlhede mon mente med den kommentar hun ifølge planen skulle have givet, mens alle sov ved disken i studiet.

Da studievært SpeedSnacker råbte spørgsmålet anden gang og samtidig ruskede ham, vågnede den sovende, anonyme kommentator og leverede med sin sædvanlige professionelle kompetence en politisk kommentar. Men han brugte flere ord som vakte opsigt. Bl.a. kaldte han Lotte Mejlhede for Hotte Gejlskede. Fx:

--- Det, Hotte Gejlskede mener, er…

--- Og her er det så, at Hotte Gejlskede slår fast, at…

Det har vakt en del opsigt. Flere og flere vågnede ved kommentatordisken i studiet og blandede sig.

Nu undskylder den anonyme kommentator og forklarer at han ikke var blevet rusket rigtig vågen. Og at han privat og strengt fortroligt i årevis har brugt kodede betegnelser for politikere, kendte journalister og andre for at undgå, at han under aflytning fra PET og lignende vækker mistanke om landsskadelig virksomhed og bliver undersøgt af en kommission. Nu erklærer han at han ophører med dette. Han har også erklæret at han aldrig mere så vidt muligt vil kommentere i søvndrukken tilstand.

TV 2 efterlyser nu eventuelle seere der var vågne og oplevede hændelsen. Både PET og forhenværende FE-chef Findsen har meldt pas.

--- Sådannoget må ikke have lov at ske uopdaget under en valgkamp i et moderne demokrati, understreger TV 2’s direktør. --- Eventuelle seere, der kan dokumentere at de har set programmet i vågen tilstand, har naturligvis krav på erstatning.

 

 

 

 


 

© klaus@kjoeller.dk