Først lagt op 25-11-2022

Senest opdateret 25-11-2022 12:33

 

OVERSKRIFT I FARTEN

Foto fra Politiken.dk, 25-11-2022

 

Politi flygter fra skulpturer

Hvis skulptører og andre skal svindle effektivt, skal man op på de store nagler, så det bliver økonomisk uansvarligt for myndighederne bare at tænke på momssvindel.

 

Kreativ svindel med store beløb kræver ressourcer at arrangere, men også at opdage og straffe. Der kræves dyre økonomiske specialister, både til at udtænke svindlen og til at opklare den. Eller der kræves, som i Britta Nielsens tilfælde, at man er vokset så tæt op med systemets ufattelige sjusk, at man fingernemt i sine daglige rutiner kan sende millioner i skjul uden nogen savner dem.

Hvorimod lidt amatøragtig momssvindel med dørsalg af skulpturer eller andet forefaldende håndarbejde er ren rutine at opdage og anholde for helt ordinære politifolk fra den lokale station.

Der er for nyligt forsvundet enorme beløb ulovligt til udlandet fra Danmark. Myndighederne har i pressen indrømmet at det vil kræve så store beløb at forsøge at få pengene tilbage, at det eneste økonomisk ansvarlige er at vinke farvel til dem. Derfor hviler millioner og milliarder nu i fred.

Hvis skulptører og andre skal svindle effektivt, skal man op på de store nagler, så det bliver økonomisk uansvarligt for myndighederne bare at tænke på momssvindel. Så vil den lokale politimand flygte i panik alene ved synet af en skulptur.

 

 

Baggrund

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klaus Kjøller, © klaus@kjoeller.dk

 

 

 

151217klauskjoellerDKforside.bmp