Først lagt op 20-01-2023

Senest opdateret 17-05-2023 13:27

 

 

 

 

Lykkelig borger jubler over Store Hvededag med lufttur i badeværelset. Privatfoto fra Facebook

 

Regeringen alene på Herrens Mark

 

Kommentator Kort QvartUp: Store Bededag-sagen tvinger Gud på banen

 

 

Af FlittigLise Holberg

 

Det viser sig, at meget få vælgere forstår hvordan afskaffelsen af Store Bededag kan skaffe penge til forsvaret.

En tilfældig vælger, som så vidt KjoellerNEWS opfattede i farten, hed Beatrice, oplyste på gaden uden for redaktionen, at hun og hendes mand normalt spiser store firkantede krydderboller Store Hvededag.

--- Du mener vel ”hveder”?

--- Kald det hvad du vil. Den glæde skal ingen tage fra os. De får ikke en klink fra os, erklærede Beatrice beslutsomt, mens hun forsøgte at skynde på sin hund, som snusede sig grundigt omkring på fortovet for at finde et egnet sted til visitkort: --- Kom nu, Ludvig, vi har ikke hele dagen. ”Store firkantede krydderbolledag” får de os aldrig til at kalde det.

 

Misforståelser og selvmodsigelser meget udbredt

--- Er misforståelser og selvmodsigelser meget udbredt i politik?

--- Ja, yderst almindeligt, oplyser politisk kommentator Kort QvartUp. --- Det forekommer ofte flere gange om ugen, at noget er sandt og ikke sandt på samme tid, at handlinger som udføres, er i modstrid med kendsgerningerne, at noget som alle officielt stræber efter, er klart umuligt at nå, at noget som alle hævder er virkelighed, ikke er virkelighed, og at de værdier man hævder at kæmpe for, handler man i direkte modstrid med.

 

Store Bededags-paradokset overgår andre paradokser

--- Men hvis det er så udbredt, hvorfor er danskerne så så specielt ophidsede i den aktuelle sag om afskaffelsen af Store Bededag?

--- Fordi ingen -- tilsyneladende heller ikke engang regeringen -- når det kommer til stykket, forstår hvordan pengene bevæger sig fra helligdagen til forsvaret. At regeringen alligevel fastholder forbindelsen, er en åbenlys magtdemonstration. Sagen bliver således et himmelråbende paradoks, en demonstrativ magtdemonstration. Kun en flertalsregering kan opretholde og gennemtvinge sådan et meningsløst paradoks som enhver dansker kan få øje på. Eneste mulige mening er meningsløsheden i det.

 

--- Hvordan kommer vi videre herfra?

—- Hvis der findes en Gud, tvinges han nu på banen. Fordi forslaget råber til Himlen. Direct call to God.

—- Du mener vel Hen?

—- Hvem?

—- Gud, Hen.

—- Altså situationen er sådan, at vi er nødt til at lade kønspolitikken ligge, ellers bliver det helt helt uoverskueligt. Det spændende er nu, om Gud faktisk viser sig og skærer igennem, så enhver ser lyset. Eller om flertalsregeringen fortsat må stå alene tilbage på Herrens mark.

--- Med de firkantede krydderboller?

--- Præcis, slutter Kort QvartUp.

 

 

 

 

 

 


 

© klaus@kjoeller.dk