Først lagt op 10-04-2018,, senest opdateret 31-05-2018 14:53:54

 

 

 

 

 

ALLE BØGER

KOMMENTARER OG MORALER, MENU 1

KJOELLER NEWS

FORLAGET KJOELLER.dk

MEST LÆSTE PÅ KJOELLER.dk

PROFIL

BEDST SÆLGENDE BØGER

 

 

Brevkassen

Forfatteren og forlæggeren besvarer læserspørgsmål.

 

 

 

 

Hvad kassen rummer:

31-05-2018: Du kender alle teknikkerne, så hvorfor skovler du ikke bare dine bøger ud over disken? 1

08-05-2018: Er du Babette? 1

25-04-2014: Femhundredeoghvidkål på bibliotekernes hitliste 1

14-04-2018: Pæn stille pige 1

11-04-2018: På bestsellerlisten 1

10-04-2018: Gamle bøger som ny 1

 

 

 

 

31-05-2018: Du kender alle teknikkerne, så hvorfor skovler du ikke bare dine bøger ud over disken?

--- Tillykke med, at Manipulation II her, 10 år efter den udkom, fortsat er den bog, der sælger bedst.

 

Tak, du følger sandelig godt med.

 

--- Det står faktisk her på sitet. Se Bestsellerliste opdateret.

 

Det er det, jeg mener.

 

--- Men hvorfor har du, som ud over Manipulation I og II har skrevet  Spindoktor, så svært ved at trænge igennem til medierne og få solgt forlaget KJOELLER.dk’s udgivelser? Rummer disse bøger om hensigtsmæssig kommunikation og magt ikke andet end mundsvejr?

 

Tværtimod. De rummer realiteterne. Men jeg egner mig klart bedre til at beskrive disse realiteter i en anvendelig form end til at score på at bruge dem. Det er også derfor, jeg har skrevet bøgerne. Folk, som scorer kassen og magten på teknikkerne, ville aldrig begå den brøler at skrive bøger, som afslørede de teknikker, som de med så stor fremgang bruger. Derfor er det også komisk, at folk af og til forarges over bøgerne. Hvis de endelig vil forarges, så burde de lade sig forarge over dem, der bruger teknikkerne.

 

--- Tak for den meget pæne og respektable forklaring.

 

Kvalmende i al sin selvgodhed? Men der er også et stort element af magelighed, dovenskab og arrogance i det. Jeg gider ikke bruge mit liv på at promovere bøger, som folk ikke nærmest af sig selv synes, det er værd at beskæftige sig med. Eksempel: Facebook forsøger dagligt at få mig til at betale 19 kr. for at få mine opslag ekspederet ud til 1500 modtagere eller mere, i stedet for de 50 til 100, som Facebook oplyser mig om, normalt ser dem. Jeg hader tanken om at skulle plage tusind mennesker på denne måde. Og sådan er det nok hele vejen igennem. Det er jo også det, jeg skriver mere udførligt i kommentaren Hvorfor jeg aldrig er blevet til noget, som du allerede kender.

 

--- Hvis det er en bortforklaring, er det en af de mest overbevisende, jeg nogensinde har hørt.

 

Tak.

 

08-05-2018: Er du Babette?

--- Læste lige i Politikens Bøger et læserbrev om, at pavens yndlingsfilm er ”Babettes gæstebud”, men at paven har misforstået indholdet. Det er ikke velgørenhed, men æstetisk lidenskab for sit fag, finere madlavning, som driver Babette til at ofre sin store pengegevinst på at lave et gourmétmåltid til simple mennesker i Jylland. Er du drevet af lignende lidenskaber?

 

He he, formentlig tilhører jeg selv de simple mennesker i Jylland, for jeg har svært ved at forstå, at Babette ikke bare fodrede dem af med noget, de kunne lide i længere tid, fremfor at fyre alt af i et kulinarisk engangs-orgie. Men OK: Pointen i Babettes gæstebud er, så vidt jeg har forstået, at Babette ikke har adgang til et andet publikum. Derfor udsættes de for hendes udsøgte madbombardement. Men de forsøger ikke at flygte, selv om de ikke forstår meget af hendes kunst. Jeg har i modsætning til Babette adgang til en masse andre publikummer, og dem jeg har, forsøger vist også ofte at flygte.

 

--- Du kan ikke være bekendt at spise os af med sådan en gang udenomssnak.

 

Jeg er aldrig i nærheden af at føle mig som martyr for stor kunst. Jeg skriver bare mine bøger, så godt jeg kan. Og undgår samtidig ren velgørenhed, da jeg er ude af stand til at etablere nogen som helst begejstring i mig selv for en tekst, som jeg ikke kan forestille mig vil interessere andre mennesker så meget, at de vil betale for den. Jeg bortser her fra KJOELLER.dk, som er et overflødighedshorn af velgørenhed. Gratisters eldorado. Godhedens triumf. I Den politiske komedies paradokser, har jeg udtrykt mit forhold til den bogs publikum således:

Denne  bog  tilegnes  Danmarks  politiske  elite    ca. 250.000  personer.  Denne  elite  vil    ifølge  bogen  – afsky bogens indhold og vil ignorere den og dens forfatter. Så tilegnelsen sker udelukkende fordi alternativet ville være endnu mere paradoksalt: at tilegne bogen til de  ca. 4 mio  almindelige vælgere som    med fuld demokratisk ret – helt undgår bøger som denne.

Ikke at tilegne en bog som denne til nogen ville være en fallit.

 

25-04-2014: Femhundredeoghvidkål på bibliotekernes hitliste

--- Hvordan kan du leve med, at en fremragende, dansk forfatter som dig ligger som nr. femhundredeoghvidkål på listen over bibliotekspenge?

 

Det er da ikke let. Men jeg trøster mig med, at jeg kun er 73 år og derfor stadig har mange år i mig endnu. Desuden er der netop fundet en kuffert i en kælder med en masse ukendte værker af Asger Jorn.


—- Men han var jo allerede berømt, da han levede.

Rigtigt. Derfor bliver det i mit tilfælde en endnu bedre historie, når det sker.


—- Helt ærligt?

OK, du har ret. Sandheden er, at jeg bare skriver, hvad jeg bedst kan og synes er til at holde ud. Det har vist sig at være min eneste mulighed. I øvrigt vil jeg til mit forsvar anføre, at jeg i år er steget 25 % i bibliotekspenge i forhold til sidste år. Hvis det bare fortsætter, så kan matematisk kyndige faktisk godt regne ud, hvornår jeg topper.

 

14-04-2018: Pæn stille pige

--- Du har aldrig sparet dig selv.

Tak.

--- Også tak for denne brevkasse.

O.k., kom bare med det!

--- Det var 50-års-portrætterne af Margrethe Vestager, som fik mig til at tænke på, at du måske kunne lære af hende. Et sted siger hun: “Jeg har skullet lære at leve i konflikten”. Hun var længe en pæn stille pige. Genert. Ingen bemærkede hende.

Solgte ingen bøger?

---Præcis. Men så en dag i foråret 2011 blev hun – mod alles for-ventning – siddende inde i forhandlingslokalerne hos Løkkes Venstreledede regering og gik med i et dagpengeforlig. Og samtidig pegede hun fortsat på Helle Thorning, som kommende statsminister. Dette placerede hende straks i den politiske strids centrum. Og næsten hver gang hun var på, lavede hun frække one-liners. Siden dengang er det kun gået fremad.

Hendes uskrevne biografi er allerede en sællert.

--- Netop.

Tak for rådet, men jeg må sige ligeud, at jeg elsker at være en pæn stille pige med egen hjemmeside.

---Løgner!

Desuden har det vist sig, at de gange, jeg fik chancen – f.eks. historien i 2007 om min røvtur på universitetet – arbejdede jeg målrettet på hurtigst muligt at forklare mig ud af enhver provoktion.

--- Men det hænger jo ikke sammen med dine provokerende bøger og Køllebank.

Mange stille piger har vist sig at gemme på slemme ting.

--- Måske kan du reddes, hvis du holder op med at bruge ironi!

Tak, men vil jeg så være til at holde ud?

 

11-04-2018: På bestsellerlisten

--- Det fremgår af Politiken tirsdag, at forskere har undersøgt, hvad der kendetegner de bøger og forfattere, som kommer på bestsellerlisten. De fleste bestsellerforfattere kommer på listen allerede med deres første bog. Ret få forfattere kommer på listen med deres tredje og senere udgivelser. Er det ikke på tide at du opgiver?

Nej, tværtimod. Sensationen, når det lykkes, bliver kun større og større for hver bog, hvor det ikke lykkes.

 

10-04-2018: Gamle bøger som ny

--- Ofte henviser du til dine bøger i dine Køllebank og især i Lært og Påtalt. Og man forventer så som læser, at bogen er ny. Men når man så klikker på linket for at lære den nye bog nærmere at kende og blive skrevet op til et eksemplar, inden de bliver revet væk, så finder man ofte ud af, at bogen er udkommet for flere år siden. Er du ikke bange for at besøgende på dit site bliver skuffet over, at bogen ikke er ny?

Overhovedet ikke. Som du selv siger, så er bøgerne jo som nye for besøgende på min site. At det så af kolofoner og andet fremgår, at de er udkommet for måske flere år siden – nogle kan endog være udkommet, før læseren blev født – bør man ikke lade sig forstyrre af. Der er – som mange forfattere og forlæggere ofte påpeger – ganske rigtigt store ulemper ved at en bog udkommer, uden medier, bogbloggere og læsere bemærker det. Men der er – som mit eksempel klart viser – også fordele ved at udkomme i hemmelighed. Og en af dem er netop, at man hele tiden kan henvise til dem, som om de er nye. Hvilket de jo også er for læserne, og dette vejer tungt for enhver forfatter, også for mig.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klaus Kjøller, © klaus@kjoeller.dk

 

Hvis du vil af med noget efter at have læst om forlaget KJOELLER.dk – eller efter at have læst en bog fra forlaget – så skriv på www.facebook.com/klauskjoeller. Eller mail mig på klaus@kjoeller.dk.

151217klauskjoellerDKforside.bmp