Bedre sent end aldrig

 

09-11-2019: Lidt flovt at indrømme det. Men jeg troede, at Foredrag Frit! var udkommet i marts 2018 uden nogen bemærkede det. Men så – efter at have fået den opbyggelige lektørudtalelse på Epistel 666 – gik jeg ind på Bibliotek.dk for at se, om bibliotekarerne i stilhed havde ment noget pænt om andre af mine bøger fra de seneste år.

Og det havde de rare mennesker.

Så nu har jeg for en sikkerheds skyld sat det, bibliotekerne mente om Foredrag Frit!, på forsiden. Det manglede bare.

Og de har ment noget pænt om mange af bøgerne her fra Kjoeller.dk. Men en ting ad gangen.

 

 

 

 

Kort om bogen

En række satiriske foredrag om en bred vifte af emner især relateret til politik og kommunikation. For kendere af Klaus Kjøller og læsere af samfundssatire og humoristiske essays

Beskrivelse

"Taler man bedst i medvind eller modvind?", er et foredrag møntet på TV2s studieværter og et af bogens 14 foredrag. Her er tale om satiriske foredrag eller taler om alskens emner, fra det almenmenneskelige til de mere politiske emner. Læseren kommer endvidere rundt om emner som bl.a. "Skal julen afvikles?", et foredrag holdt for præsteforeningen eller "værdien om at holde sig strengt til emnet", hvilket forfatteren indrømmer ikke altid sker. Emnerne vedrører især politik, kommunikation og meninger fx "hvor lidt kan man vide for at mene". Klaus Kjøller, som er forfatter, foredragsholder og lektor, har en række bøger bag sig, bl.a. om kommunikation, men også romaner fx 2022

Vurdering

Originale satiriske foredrag om politik, meninger og kommunikation, men også om mere almenmenneskelige emner. Kan evt. også bruges som inspiration for andre talere

Andre bøger om samme emne

Er i fin tråd med Klaus Kjøllers øvrige forfatterskab vedr. hans satiriske bøger om politik, medier og kommunikation. Findes ikke andet lignende på dansk, bortset fra Politikens berømmede ATS, men udenfor vores grænser kommer man til at tænke på Tage Danielson og Woody Allens efterhånden klassiske bøger

Lektørudtalelse, DBC

 

Først lagt op 23-02-2018, senest opdateret 28-08-2022 14:04:48

 

ALLE BØGER

FORFATTER- OG BOG-KOMMENTARER

Systematisk oversigt over alle bøger

BEDST SÆLGENDE BØGER TOTALT

MEST POPULÆRE BØGER PÅ SAXO.com

 

Køb paperback’en på SAXO.com eller i enhver anden boghandel.

Køb ePub’en på SAXO.com.

Læseprøve: Læs bogens begyndelse.

 

 

 

 

 

 

Kolofon:

Titel: Foredrag Frit! Kvantetaler i en tid med kvantecomputere og fiskekvoter

 

© 2018 Klaus Kjøller

 

Forside: Collage af beskårede anatomiske tegninger af åbne munde og tungen.

 

Published by KJOELLER.dk  

Printed by SAXO Publish, Copenhagen

 

Bogen er sat med Word, Baskerville Old Face  

ISBN 9788740954081

 

PoD-version 04-02-2018 (første officielle version på bogens udgivelsesdag: 01-03-2018). 

 

Emneord: humor, foredrag, digression, improvisation, kvantefysik

 

 

Læseprøve: Læs bogens begyndelse.

 

Indtil 01-09-2022:  Køb paperback’en på SAXO.com eller i enhver anden boghandel på nettet eller i virkeligheden.

 

Også efter 01-09-2022: Køb e-bogen på SAXO.com.

 

Læs Pressemeddelelsen og læs om bogens modtagelse.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bogen rummer en række unikke foredrag holdt af den danske foredragsholder som forleden på TV dukkede op i en ørken i Mongoliet sammen med sine tilhørere.

Før han blev kendt, har han i mange år – ubemærket af offentligheden – holdt foredrag i hele landet. Også i nogle af landets fineste forsamlinger, bl.a. Folketingets præsidium, Videnskabernes Selskab. Et foredrag (i Dansk Sprognævn) er overværet af Hendes Majestæt Dronningen.

De unikke foredrag er heldigvis blevet optegnet af en ukendt, anonym indsamler. En ildsjæl som har fulgt foredragsholderen gennem nogen tid.

Blandt bogens 14 foredrag er bl.a.:

 

Taler man bedst i modvind eller i medvind? (Holdt på seminar for TV 2’s studieværter).

Om foredrag som virksomhed (Holdt i anledning af beskæftigelsesprojekt for langtidsledige i Allinge-Gudhjem kommune, Bornholm).

 

 

Er kønnene lige eller skæve? – Kurmageriets hemmeligheder (Fjenneslev Folkedanserforening).

Kvalitativ kvanteforklaring af demokratiets intimblokade, eller: Hvorfor er der så mange tumper i politik? (Demokratisk Forum, Brovst).

Hvorfor bliver man så helvedes god når man er død? (Bedemandslaugets ordinære generalforsamling).

Findes der en femte dimension? (Begyndt på Engholmskolen, Allerød, for Folkeuniversitetet i Aarhus. Endt i Gobi-ørkenen, Mongoliet).


Foredragsholderen har dog svært ved at holde sig til emnerne. Og det er ikke klart om han overhovedet ønsker det. Han gribes af associationer og improviserer frit. Ofte med kraftige reaktioner fra publikum.

Foredragene er næppe udgivelsesværdige i sig selv. Men efter foredragsholderen blev kendt af alle på TV, ville det være dumt ikke at udgive dem.

 

 

Læseprøve: Læs bogens begyndelse.

 

 

Pressemeddelelse ved bogens udgivelse

Nok noget anderledes end de fleste af mine andre bøger. Måske direkte undergravende for mine stærkt anbefalelsesværdige håndbøger om at holde tale og om effektiv kommunikation. Herligt. Bare der er knald på foredragsholderen. Og det er der. Tror da pokker, for manden kæmper med ord, digressioner og improvisationer for at undgå at alle hans tilhørere gennem årene klasker sammen i ham, således som hele universet til sin tid klasker sammen i et enkelt sort hul.

 

Burde lave et smart sælgende pressebrev. Gider ikke. Er påvirket af foredragsholderen. Folk der læser denne bog, er selv ude om det. Derfor er hverken bogen eller denne pressemeddelelse naturligvis udsendt til pressen.

Fra modtagelsen

Min kone – som ellers gennem mere end 47 års samliv kan have udviklet en vis resistens over min strøm af bøger – læste den straks frivilligt og så småforelsket på mig bagefter.

 

En god ven af høj litterær byrd skrev:

”Den har moret mig fra begyndelsen til slutningen. Der er noget i dit greb – og i din absurde humor – som får mig til at tænke på dr. Chum-Chum, Leif Panduros vikar som tv-anmelder. Ved et forskyde perspektivet en smule afslører han en masse i sine omgivelser. Du tager et fast greb om højtråbende tv-værter, og giver dem lejlighed til at forklare sig sønder og sammen. Bogen vil være en ypperlig følgesvend til undervisning i talerkunst – også fordi den viser samspillet med publikum. Det kan godt være, at det er din mærkeligste bog, men det var godt, du skrev den.”

 

Læseprøve: Læs bogens begyndelse.

 

 

Først lagt op 2018, senest opdateret 28-08-2022 14:04

 

Klaus Kjøller, © klaus@kjoeller.dk

151217klauskjoellerDKforside.bmp