Først lagt op 14-05-2018,,senest opdateret 14-05-2018 15:54:36

 

002

Opråb kræver svære ofre

Hvis politikerne skal gå forrest, så skal Danmark først laves om til en slags Kina, Rusland eller Nordkorea.

 

 

 

Politiken bragte lørdag på forsiden et “Opråb” fra 301 forskere om, at danskerne er blandt de mest svinende i verden, og at vi derfor skal gå foran med ikke at svine. Chefredaktør Christian Jensen præciserer i lederen, at hver enkelt dansker kan gå foran ved at reducere bøfferne på grillen og dieselen i tanken.

Men indirekte foreslår han samtidig afskaffelse af demokratiet, fordi vores politikere ikke lever op til K.E. Løgstrups (1905-81) ord om, at politiske beslutninger skal træffes “før vælgerne finder det nødvendigt, hvorfor der kan komme en spænding mellem statsmandens politiske afgørelse og vælgerne, hvor det er uvist, om vælgerne vil billige eller forkaste den.”

Men i det danske realityshow Demokrati opstår aldrig statsmænd eller store ledere. Alle politikere, som vil bevare deres job, spæner altid efter vælgerne.

Hvis politikerne skal gå forrest, så skal Løgstrup og Jensen lave Danmark om til en slags Kina, Rusland eller Nordkorea. Og hvis danskerne skal købe den gamle ide om færre grillbøffer og flyture, så skal feriesæsonen ikke stå for døren.

 

 

 

Læs flere Køllebank.

Klaus Kjøller, © klaus@kjoeller.dk

 

 

 

 

151217klauskjoellerDKforside.bmp