Først lagt op 28-03-2024. Senest revideret 28-03-2024 21:06

 

BRITTA-HISTORIEN

KUNST

VIDENSKAB

POLITIK OG MEDIER

RELIGION OG TRO

EPISTEL 666

ÅH, JEG KOMMAER!

”DRENGEN DER SKREV”

MENU

 

 

Arbejdere ved Findus i Hammerfest renser rejer ved samlebåndet. .

Foto: Store Norske Leksikon/ Museene for kystkultur og gjenreisning IKS/ Creative commons

Oppositionen afviser samlebånd i kontorer

”Hver time, som bruges til private formål i arbejdstiden, giver en times ekstra arbejde til en arbejdsløs,” understreger statsministeren.

”Jeg er ikke sikker på, at alle skal gå hjem kl. 16 fra samlebåndet,” sagde statsminister Mette Frederiksen (S) forleden og understregede vigtigheden af, at Europa kommer ”lige så meget op i gear, som russerne er.”

Det har vist sig at udfordringen er at skaffe mere arbejde. Danskerne arbejder som aldrig før. Arbejdsløsheden er yderst lav. Og afskaffelsen af helligdagen Store Bededag har gjort den endnu lavere. Det har vist sig at mange danskere har proteteret mod afskaffelsen af denne arbejdsdag ved at tage ekstra arbejde.

Lokal ”arbejdspave” trilles frem på håndholdt samlebånd

I Store Heddinge har en hemmelig forening af arbejds-hedninge besluttet at afholde Store Bededag i protest mod regeringen.

Af sociale medier fremgår det at arrangementet bl.a. rummer processioner af en spraglet arbejdshær af alle køn, og korsang vendt mod lediggang. Der trænes også i flerstemmig, spontan hånlatter. Arrangementet anføres af en lokal, festligt udklædt ”arbejdspave” iført pavekutte og med oprejst kalot som trilles frem på et samlebånd, som håndbæres af en brummende og pippende arbejdshær.

Arbejdshedninge tvinger regeringen på banen

Den store medieomtale af forberedelsen af arbejdsfestlighederne i Store Heddinge har nu tvunget regeringen til i forlængelse af samlebånds-erklæringen at offentliggøre sit seneste udspil til, hvordan der skaffes mere arbejde.

--- Det bliver ikke i min regeringstid, at danskerne tvinges til at gå hjem fra samlebåndet kl. 16, erklærer Mette Frederiksen.

Hun indrømmer i øvrigt at der er så få samlebånd tilbage i landet, at det ikke kan måles i statistikkerne, hvornår folk forlader det og går hjem. ”Det var jo bare et billede jeg brugte,” erklærer hun nu. ”Men ingen bør tvivle på min beslutsomhed.”

Hver time, som bruges til private gøremål, giver en times ekstra arbejde til en anden

I sit personligt brev til alle offentligt ansatte opfordrer Frederiksen til at bruge arbejdstiden til private forretninger, som fx telefonsamtaler, skrivning af sms’er, besøg på sociale medier, kopiering af festsange, tandlæge- og frisørbesøg.

-- Nu må befolkningen forstå, at det er alvor med, at vi allesammen er nødt til hjælpe de arbejdsløse, udtaler statsministeren.

 – Denne regering har ambitioner. Og de offentligt ansatte må gå i spidsen. Man må tænke på, at hver time, som bruges til private gøremål, betyder, at der så er en times ekstra arbejde til en anden. Og den telefonsamtale, man klarer, f.eks. med sin gamle mor, i arbejdstiden, er jo så sparet derhjemme, og således i virkeligheden produceres der mere arbejdstid. Og det er præcis det, der er brug for hvis vi skal have en chance mod russerne.

Oppositionen siger nej til samlebånd i kontorerne

Oppositionen mener, der er tale om endnu et kæmpe fupnummer, der skal narre befolkningen til at tro, at regeringen kan knække arbejdskurven:

 -- Problemet er, at man ikke bare kan proppe flere ind i kontorerne, som i øvrigt er fuldstændig blottet for samlebånd. De skal jo allesammen have en telefon, en stol, et bord, en skuffe med clips og en computer.

--- Men man kunne vel egentlig godt også bare stille samlebånd op i kontorerne?

--- Ja ja. Men til hvilken nytte?

--- Så kunne man jo faktisk i et TV-indslag fra et stort offentligt kontor tydeligt undlade at gå hjem fra samlebåndene kl. 16. Så ville alle seerne straks forstå ideen.

--- Ja, muligvis. Men med alle de mennesker, samlebånd og ting i kontorerne vil det være meget svært at bruge en væsentlig del af tiden på private gøremål i det skjulte. Og hvis vi allerede nu mister vores private formål i det skjulte, så kunne vi ligeså godt bare lade russerne og deres hemmelige efterretningsvæsner overtage det hele med det samme. Og så falder hele ideen jo til jorden.

 

 

Klaus Kjøller, © klaus@kjoeller.dk