Først lagt op 09-04-2018, senest opdateret 21-05-2018 10:37:25

 

Kommentarer og moraler

151217klauskjoellerDKforside.bmp

 

 

 

Visse ord er værre end tavshed

Magten, dvs. Store Broder styrer undersåtternes tale, tavshed og bevidsthed – i det omfang satiren og latteren tillader det. 1

Det er åbenbart nødvendigt at lade tavsheden råde i demokratiernes EU, hvis flygtningestrømmen skal standses af Tyrkiet og andre. Derfor bringes her til opmuntring en række Køllebank, som viser, at tavshed kan være bedre end visse ord.

 

 

 

 

Indhold

Dumt selvmål 1

09-04-2018: Politiken har altså afsløret, at alle, bortset fra Politiken, forstår, at det er nødvendigt, at holde bøtte for at stoppe flygtningene og redde demokratiet. 1

Topstyret fallos 1

24-10-2014: I vores diskussionsglade, autoritetskritiske land ville selv den mest diktatoriske arkitekt ikke kunne tegne et DR-hus som en kæmpe fallos eller et par lange underdrenge, uden at hans underordnede personale fortalte ham, hvad det lignede, og at det ville give problemer. 1

Big Brothers realityshows 1

26-09-2014: Det vigtigste, vi kan lære af Big Brothers realityshows, som de for tiden fremføres af Kina og IS, er, at demokrati ikke overlever på blødsøden diskussion, men på krudt og kugler. 1

En supermagts fald 1

18-09-2014: Stolt syngende sine politisk korrekte kampsange graver den humanististiske stormagts elitetropper sin egen grav. Tragisk. 1

IT efter Snowden 1

30-06-2013: Lalleglade idylliske betegnelser som 'cloud' og 'facebook' lokker os til at lægge alt frivilligt på nettet til stor glæde for reklamebureauer og efterretningsvæsner 1

Gaddafis finale 1

22-10-2011: Historien om, hvordan Gaddafi døde, har stor politisk betydning. Derfor er der allerede to versioner i omløb 1

Kedeldragtens død 1

22-03-2011: Japanske politikere og bureaukrater forsøger at skabe kontakt med almindelige mennesker ved at iføre sig kedeldragter. Det var aldrig gået her i landet 1

Bonus-kommentar 1

Latterens magt 1

08-09-2010: Den som ingen tør gøre grin med, give øgenavne og bagtale, har magten. Derfor kan Store Broder med sin tale styre bevidsthederne. Og det gør han så også – i det omfang latteren tillader det. 1

 

 

 

 

Dumt selvmål

09-04-2018: Politiken har altså afsløret, at alle, bortset fra Politiken, forstår, at det er nødvendigt, at holde bøtte for at stoppe flygtningene og redde demokratiet.

Politiken kæmper heroisk for at få indblik i, hvad der foregår i EU’s ”Styringskomite for Faciliteten for Flygtninge i Tyrkiet.” Fra Sverige har man således nu fået 65 sider mødereferater, hvoraf det fremgik, at formanden bød velkommen. Resten var hvidt papir.

Så fandt man ud af, at referaterne sendes ud til en bred kreds i Danmark, som altså alle frivilligt holder for sig selv, hvad der foregår.

Så afslørede man, at komiteen holder møderne hemmelige for at undgå, at Tyrkiet bliver sur over, at nogle EU-lande brokker sig over, at man sender penge til et land i militær undtagelsestilstand, hvor retssikkerhed og menneskerettigheder er en by i Rusland.

Politiken har altså afsløret, at alle, bortset fra Politiken, forstår, at er nødvendigt at holde bøtte for at stoppe flygtningene og redde demokratiet.


Topstyret fallos

24-10-2014: I vores diskussionsglade, autoritetskritiske land ville selv den mest diktatoriske arkitekt ikke kunne tegne et DR-hus som en kæmpe fallos eller et par lange underdrenge, uden at hans underordnede personale fortalte ham, hvad det lignede, og at det ville give problemer.

Selvfølgelig er der da fordele ved en stram topstyring som den, man har i Big Brothers drømmeland, Kina. Étbarnspolitikken sikrer landets økonomi, og alvorligt kriminelle, som er hundedyre at holde i fængsler på livstid, slår man straks ihjel. Og ingen syriske flygtninge søger til landet.

Men trods topstyringen kan det også gå helt agurk. Som nu de to nye gigantiske mediebygningsværker, som Berlingske fortalte om onsdag: Det ene ligner et par lange underbukser, det andet en erigeret penis.

I vores diskussionsglade, autoritetskritiske land ville selv den mest diktatoriske arkitekt ikke kunne tegne et DR-hus som en kæmpe fallos eller et par lange underdrenge, uden at hans underordnede personale fortalte ham, hvad det lignede, og at det ville give problemer. Derfor er vores DR-hus formet som en æstetisk blå kasse og ikke som et par potente underbenklæder.

Og derfor bør private mediejere, som måtte finde, at en svulmende fallos hyldet i et par slappe underhylere er et perfekt billede på DR og dermed ville være det ideelle DR-hus, klappe i. For vi lever i Danmark og ikke i Kina.


Big Brothers realityshows

26-09-2014: Det vigtigste, vi kan lære af Big Brothers realityshows, som de for tiden fremføres af Kina og IS, er, at demokrati ikke overlever på blødsøden diskussion, men på krudt og kugler.

George Orwells satire “1984” er vigtig, og det er godt, at forestillingen om Big Brother nu gives på Betty Nansen-teatret.

Men det er samtidig vigtigt, at vi ikke bare samles om at hade den Big Brother, som vi oplever i en bog og på teatret. Det er endnu vigtigere at genkende Big Brother i vores daglige virkelighed og erkende, hvor meget vi ligner hans undersåtter.

Big Brother optræder i dag bl.a. i form af de jakkeklædte bureaukrater, som leder étpartisystemet Kina. Og her står familien Danmark, som hylder samme demokratiske værdier som Orwells helt, Winston, jo ofte med hatten i hånden, banker på og gør os lækre.

Og i Mellemøsten fylder en anden, mere åndelig Big Brothers tropper, IS, os dagligt med rædsel. Planen er her, at vi efterhånden i kalifatet fysisk skal blive underlagt denne Big Brother, tvinges ind i hans ritualer og derved efterhånden lære at elske ham helt frivilligt. Det vil først ske, hvis vi en dag løber tør for krudt og kugler.

Det vigtigste, vi kan lære af Big Brothers realityshows, er, at demokrati ikke overlever på blødsøden diskussion, men på krudt og kugler.


En supermagts fald

18-09-2014: Stolt syngende sine politisk korrekte kampsange graver den humanististiske stormagts elitetropper sin egen grav. Tragisk.

På mange måder er fænomenet ”svensk politisk korrekthed” festligt, fordi enhver (uden for Sverige) kan se, at det er komisk, at et land, som ønsker at fremstå som verdens humanistiske supermagt, praktiserer propagandateknikker, som de kendes fra Orwells étparti-satire ”1984” (1949).

Big Brothers ”Ministerium for sandhed” ville bestemt også have rettet Astrid Lindgrens gammeltekster om Pippi med negre og resten af den svenske forkerte fortid ind, så det hele blev politisk korrekt nysprog.

Men det tragiske ved al politisk korrekthed er, at man ignorerer de reelle problemer for i stedet med ildhu at korrekse sprogbrugen. For når alle taler politisk korrekt, så findes problemet ikke i offentligheden.

Og mens alle medier og partier i Sverige gør sig umage med altid på korrekt nysprog at sige ”racistisk”, ”fremmedfjendsk” og ”udemokratisk”, når de taler om Sverigedemokraterne, så vokser de problemer, som gør, at SD stjæler stadig flere af deres stemmer.

Stolt syngende sine politisk korrekte kampsange graver den humanististiske stormagts elitetropper altså sin egen grav. Tragisk.


IT efter Snowden

30-06-2013: Lalleglade idylliske betegnelser som 'cloud' og 'facebook' lokker os til at lægge alt frivilligt på nettet til stor glæde for reklamebureauer og efterretningsvæsner

Det er vist efterhånden klart for alle, at almindelige menneskers naive brug af nettet, gør det ganske let for virksomheder og ikke mindst efterretningsvæsner at vide stort set alt om folk. Alle er jo vilde med at læsse selv de mindste detaljer ud på nettet ud fra lalleglade forestillinger om at ”en fremmed er en ven, du endnu ikke har mødt” og lignende idylliserende ævl.

Efter Snowdens afsløringer står det klart, at på nettet er en fremmed en spion, du endnu ikke har afsløret.

Groft sagt skal derfor advare befolkningen mod IT-giganternes indoktrinerende betegnelser, som udelukkende har til formål at få os til at sænke paraderne og røbe alt til Big Brother.

F.eks. bør udtrykket ”cloud”, som jo sukkersødt antyder, at hele indholdet af ens private pc og mobil er sikkerhedskopieret oppe i Guds egen blå himmel, ændres til ”informationsselvangivelse”. En ”cookie” (”småkage”) bør kaldes ”skærmbelurer”, ”facebook” (”ansigtsbog”, bvadr) omdøbes til ”sladrende affald” og ”opdatering” til ”forhåndstilståelse af fremtidige forbrydelser”, ”like” til ”fejltagelse”. Fortsæt selv og bliv fri!


Gaddafis finale

22-10-2011: Historien om, hvordan Gaddafi døde, har stor politisk betydning. Derfor er der allerede to versioner i omløb

Af optagelser, som BBCWorldNews viste torsdag aften, fremgik det efter denne Groft sagts vurdering klart, at Gaddafi blev fanget levende og derefter under kaotiske omstændigheder dræbt af én eller flere af dem, der fangede ham. Flere af dem forklarede ovenikøbet begejstret, hvordan det var foregået med en 9 mm pistol.

Men historien om despotens død er så vigtig for det nye Libyen, at den officielle version af despotens endeligt, som det foreløbige styre har udsendt, og som flere danske medier viderebringer, går efter en helt anden, mere anstændig melodi: Da man transporterede den sårede Gaddafi til hospitalet i en ambulance, opstod der ildkamp mellem oprørere og Gaddafi-styrker og i krydsilden omkom Gaddafi.

I krig er sandheden altid det første offer, og man må have forståelse for, at en ny stat foretrækker en værdig version af despotens død, som ligger så langt væk fra pøbelvælde og hævntogt som muligt.

Men det varsler ikke godt, at det nye demokratiske Libyen, som alle håber på, begynder med at omskrive historien. På samme måde som det sker i Sandhedsministeriet i romanen 1984, Orwells berømte satire over étpartisystemet.


Kedeldragtens død

22-03-2011: Japanske politikere og bureaukrater forsøger at skabe kontakt med almindelige mennesker ved at iføre sig kedeldragter. Det var aldrig gået her i landet

Japans krise håndteres tilsyneladende af duknakkede mænd i helt ens lyseblå kedeldragter. De kan have lidt forskellige titler, men de lyder som helt ens bureaukrater, mens de læser op af nogle papirer og forsikrer alle om, at eksplosioner og radioaktivt udslip slet ikke er så alvorligt, som det ser ud på tv-skærmen.

Kedeldragterne lever åbenbart i en tid, langt før man opfandt øjenkontakt og almindelig jævn tale til befolkningen. I flere dage var budskabet, at man skulle glæde sig over, at der nu kom elkabler frem til køleanlæg, som alle kunne se lå i ruiner. Som dagene går ligner kedeldragterne mere og mere Komiske Ali’er, som kommer fra Sandhedsministeriet i Orwells 1984.

Det må undre, at det farverige, stolte japanske folk med samuraifortiden vælger kedeldragter som ledere. Spinnet med kedeldragterne var i hvert fald aldrig gået her i landet, hvor vi har svært nok ved ikke at le, når vi ser statsministeren i stramt cykeldress med hjelm.


Bonus-kommentar

Latterens magt

08-09-2010: Den som ingen tør gøre grin med, give øgenavne og bagtale, har magten. Derfor kan Store Broder med sin tale styre bevidsthederne. Og det gør han så også – i det omfang latteren tillader det. 

Selv om Danmark slet ikke er et étpartidiktatur, så foregår megen sprogstyring alligevel efter Store Broders regler. Men det er ikke nær så let at få øje på som i Orwells berømte satire, 1984. Og det sker slet ikke ved officielle sprogpolitiske udspil fra Dansk Sprognævn eller politiske partier. Den eksplicitte sprogstyring i vores land kører på laveste blus grænsende til det usynlige. Og det er alle glade for. Man leder forgæves efter sprogpolitik som redningsstrå både i oppositionens ’Fair Løsning’ og regeringens Genopretningsplan.

Her tager Store Broder anderledes radikalt fat. I Store Broders sprogpolitik skal ord som ’ære, retfærdighed, moral, internationalisme, demokrati, videnskab og religion’ fjernes og erstattes af få, vage udtryk, bl.a. dækker ordet ’tankeforbrydelse’ alle udtryk omkring begreberne frihed og lighed, og ’gammeltænkning’ over alle de ord der grupperer sig omkring begreberne objektivitet og rationalisme. Alle regler for partimedlemmernes seksualliv skal rummes i de to Nysprog-ord ’sexforbrydelse’ og ’godsex’, som er normalt samleje mellem mand og kone udelukkende med det formål at avle børn og uden at kvinden får nogen fysisk tilfredsstillelse. Alt andet skal dækkes af ordet ’sexforbrydelse’,  som altså omfatter alt det forkerte: utugt, hor, homoseksualitet og diverse perversiteter – foruden normalt samleje for fornøjelsens skyld.

Læs mere, bl.a. om Dobbeltplusgod andetale, Dobbelttænkning, Latter som forebyggende middel og I praktik som Store Broder

 

 

 

 

 

 

 

Læs flere Kølletæppebank.

Klaus Kjøller, © klaus@kjoeller.dk

Øverst i dokumentet

 

 

Link: Mine mest populære, mest sælgende bøger på SAXO.com (dagligt opdateret hitliste)

Hvis du vil af med noget efter at have læst kommentaren, så skriv på www.facebook.com/klauskjoeller

151217klauskjoellerDKforside.bmp