FORSIDE KJOELLER.dk

ALLE BØGER

KOMMENTARER OG MORALER, MENU 1

KJOELLER NEWS

BREVKASSEN

PROFIL

MEST LÆSTE PÅ KJOELLER.dk

BEDST SÆLGENDE BØGER

 

Først lagt op 30-01-2019,,senest opdateret 30-01-2019 16:05:50

002

Sass sejrer i kontorkamp

De seneste bevægelser i indretningen af socialdemokratiske kontorfaciliteter på Christiansborg viser total sejr til ”Den hemmelige socialdemokrat”.

 

 

 

 

Henrik Sass Larsen har bestilt syv kæmpemalerier om partiets historie til det socialdemokratiske gruppeværelse på Christiansborg. Avisens kunstkritiker er ikke imponeret over resultatet. Men Sass forklarer: »Jeg synes ikke, der er noget DDR over det her, men det er Socialdemokratiet med stort S og selvtillid.”.

Bladets politiske kommentator Kristian Madsen forklarer det således: ”Det ømme punkt: Thornings tid skal slettes med Sass’ farvelader.”

Der er noget om snakken. For det passer godt med det interne socialdemokratiske opgør om kontorindretning, som Sass så levende beskriver i ”Den hemmelige socialdemokrat”:

”I sin tid på formandskontoret havde Mogens Lykketoft indrettet sig underspillet og kulturradikalt med lyst træ, masser af bøger, PH-lamper og dansk design – som man ser det i enhver veluddannet husstand på centrum-venstrefløjen. Men Helle havde forvandlet kontoret. Nu trådte man ind i et farveorgie af pink og lilla, hvor navnlig en feministisk kronhjort i pangfarver på væggen gjorde indtryk på benovede MFere.”

”Bag døren, hvor Lykketoft allerhøjst havde haft en paraply og en mulepose med gymnastiktøj til om torsdagen, opmagasinerede Helle nu en større kollektion af stiletter og andet fodtøj, der var Imelda Marcos værdig.”

”På mødebordet stod stilrene Stelton-kander i mat stål linet op. Der var småkager, som en berejst kollega med sans for det gastronomiske identificerede som italienske biscotti…. Et ældre folketingsmedlem begyndte belevent at skænke kaffe rundt. Men kun indtil han nåede om til Helle.

”Nej tak, jeg drikker stempelkaffe,” sagde Helle, og ind vimsede den personlige assistent med nybrygget, velduftende stempelkaffe til formanden.”

Fra ”Den Hemmelige socialdemokrat”, People’sPress 2014, s. 66-67.

Med disse skrigende kulørte malerier af socialdemokratiske kæmper sætter gruppeformand m.m. Sass simpelthen et kraftfuldt punktum for Helles socialdemokrati med feministisk kronhjort i pangfarver og stempelkaffe.

 

Læs KølletæppebankEkstra: Den afslørede socialdemokrat

 

 

 

 

 

Læs flere Køllebank.

Klaus Kjøller, © klaus@kjoeller.dk

 

 

FORSIDE KJOELLER.dk

ALLE BØGER

KOMMENTARER OG MORALER, MENU 1

KJOELLER NEWS

BREVKASSEN

PROFIL

MEST LÆSTE PÅ KJOELLER.dk

BEDST SÆLGENDE BØGER

 

 

 

151217klauskjoellerDKforside.bmp