Først lagt op 20-06-2018,,senest opdateret 26-06-2018 10:18:58

 

ALLE BØGER

SENESTE KOMMENTARER OG  MORALER

KJOELLER NEWS

BREVKASSEN

PROFIL

MEST LÆSTE PÅ KJOELLER.dk

BEDST SÆLGENDE BØGER

 

Perfekt IT-kredsløb

Vores eneste trøst er, at vi udpinte forbrugere indtil videre er nødvendige for at tech-firmaernes vidunderlige, selvforstærkende kredsløb fungerer.

 

 

 

 

Både Facebook, Google og Apple er ifølge Politiken ved at etablere store datacentre i Danmark på grund af vores stabile politiske forhold, kølige klima og sikre el-leverancer med højt grønt indhold.

Aftalernes indhold er hemmeligt, men Apple og Facebook har alligevel meldt ud, at deres danske centre udelukkende kører på grøn energi.

Og Facebook præciserer, at dets kommende datacenter i Odense skal drives af strøm fra norske vindmøller. Hvilket ifølge Nyhedsmagasinet Ingeniøren betyder, at danske forbrugere får en ekstraregning. Den såkaldte PSO-afgift, hvor danske el-forbrugere betalte for udviklingen af grøn strøm, blev nemlig afskaffet i 2016. Så nu er det skatteborgerne, der betaler, når storforbrugere som disse centre bruger grøn strøm i et omfang, som Danmark må købe i udlandet, selv om danske vindmøller roterer flittigt.

Facebook, Google og Apple etablerer således det ideelle kredsløb: Først afgiver vi brugere uden beregning alle vores intimeste informationer til firmaerne. Dernæst betaler vi deres strømforbrug, mens de opbevarer informationerne. Så tjener tech-firmaerne kassen på at sælge informationerne til virksomheder og organisationer, som bruger dem til at påvirke os til at gøre ting, som øger indtjeningen. Bl.a. til at acceptere flere centre i landet.

Vores eneste trøst er, at vi udpinte forbrugere indtil videre er nødvendige for at tech-firmaernes vidunderlige, selvforstærkende kredsløb fungerer.

 

Læs Lært og påtalt: Homo Sapiens Sisyfos. Nytårstale 2018: Hvis menneskeheden overlever de næste årtier, bliver det som Sisyfos på kunstigt intelligente computeres museum. Sandsynligvis.

 

 

 

Kort version

I Groft sagt-spalten i Berlingske skal en Groft sagt helst ikke overstige 700 enheder. Derfor lavede jeg denne korte version, som bragtes i avisen d. 25-06-2018:

 

 

Perfekt kredsløb

Både Facebook, Google og Apple er ved at etablere store datacentre i Danmark. Aftalernes indhold er hemmeligt, men Apple og Facebook har røbet, at deres danske centre udelukkende kører på grøn energi. Det betyder i praksis, at skatteborgerne betaler strømforbruget.

Facebook, Google og Apple etablerer således det ideelle kredsløb: Først afgiver vi brugere uden beregning vores informationer til firmaerne. Dernæst betaler vi deres strømforbrug, mens de opbevarer informationerne. Så tjener tech-firmaerne kassen på at sælge informationerne til virksomheder og organisationer, som bruger dem til at påvirke os.

Vores eneste trøst er, at vi udpinte forbrugere indtil videre er nødvendige for, at kredsløbet fungerer.

Læs mine Groft sagt og andet i Berlingske på B.dk.

 

Læs flere Køllebank.

Klaus Kjøller, © klaus@kjoeller.dk

 

 

 

 

 

151217klauskjoellerDKforside.bmp