Først lagt op 21-06-2018,,senest opdateret 26-06-2018 10:10:34

 

ALLE BØGER

SENESTE KOMMENTARER OG  MORALER

KJOELLER NEWS

BREVKASSEN

PROFIL

MEST LÆSTE PÅ KJOELLER.dk

BEDST SÆLGENDE BØGER

 

Ulvenumre

Derfor foreslår Groft sagt, at alle ulve straks svøbes i et solidt dækken med gps og med et stort selvlysende nummer, som også kan ses af svagsynede.

 

 

 

Landbrugsminister Jakob Ellemann-Jensen arbejder med et forslag, som skal gøre det muligt at skyde ulve, som tre gange kommer tættere end 50 m på mennesker. At det er samme ulv, skal dokumenteres, f.eks. ved afføringsprøver, foto eller DNA-prøver, som kan findes i efterladt savl, hvis ulven f.eks. sætter tænderne i, hvilket kan ske ved nærkontakt i tredje forsøg.

Hvis en skriftlig ansøgning herefter imødekommes, skal ulveramte borgere ud at finde en med jagttegn, som kan pløkke ulven. Hvis man kommer til at skyde en forkert ulv, vanker der bøde.

Enhver kan se, at det bureaukratiske forslag ikke gør folk mindre bange for at færdes i jyske ulveskove. Derfor foreslår Groft sagt, at alle ulve straks svøbes i et solidt dækken med gps og med et stort selvlysende nummer, som også kan ses af svagsynede.

Så kan ængstelige folk på tur i skoven let se, om det er samme ulv, de skræmmes af. Og myndighederne let dokumentere, hvis ulven æder vedkommende, mens der indsamles fækalier, fordi ulven tror, det er et græssende får.

Desuden holder dækkenet ulvene varme i kolde vintre.

 

Læs Kølletæppebank: Ulven kommer ikke!

 

 

 

Kort version

I Groft sagt-spalten i Berlingske skal en Groft sagt helst ikke overstige 700 enheder. Derfor lavede jeg denne korte version, som bragtes i avisen d. 24-06-2018:

 

Landbrugsminister Jakob Ellemann-Jensen vil gøre det muligt at skyde ulve, som tre gange kommer tættere end 50 m på mennesker. At det er samme ulv, skal dokumenteres, f.eks. ved afføringsprøver, foto eller DNA-prøver.

Enhver kan se, at det bureaukratiske forslag ikke gør folk mindre bange for at færdes i jyske ulveskove. Derfor foreslår Groft sagt, at alle ulve straks svøbes i et solidt dækken med GPS og med et stort selvlysende nummer.

Så kan ængstelige folk på tur i skoven let se, om det er samme ulv, de skræmmes af. Og myndighederne kan let dokumentere, hvilken ulv der æder borgeren – f.eks. fordi ulven opfatter en krumbøjet, ulvelorteindsamlende borger som et græssende får.

Læs mine Groft sagt og andet i Berlingske på B.dk.

 

Læs flere Køllebank.

Klaus Kjøller, © klaus@kjoeller.dk

 

 

 

 

 

151217klauskjoellerDKforside.bmp