Først lagt op 29-05-2018,,senest opdateret 29-05-2018 16:40:13

 

ALLE BØGER

SENESTE KOMMENTARER OG  MORALER

KJOELLER NEWS

BREVKASSEN

PROFIL

MEST LÆSTE PÅ KJOELLER.dk

BEDST SÆLGENDE BØGER

 

002

Flere lækre lækager!

Groft sagt gad godt se, hvor mange dagblades chefredaktionelle møder, der ville vise sig at være lige så stuerene, som denne departementschefs lækkede, trivielle, interne orientering af nogle embedsmænd.

 

 

 

Det var objektivt set ren sund fornuft, som departementschef i Økonomi- og Indenrigsministeriet Sophus Garfiel ifølge Politiken mandag fremsagde på et internt, lukket møde til 50 – 100 embedsmænd: ”Hvis I er meget optaget af, at der ikke skal være offentlighed i noget, jamen, så må vi tilrettelægge vores arbejde på en måde, så der ikke er offentlighed i det.”

Men det blev frimodigt banket sensationelt op med overskriften: ”Departementschef på møde: Tilrettelæg arbejdet, så vi undgår offentlighed.” Nonsens og fake news, for det siger Garfiel netop ikke. Men i pressen er der flere eksperter og mindst en anset politisk kommentator, der æder overskriften rå og udråber det som skandale.

Der er tale om en lækage fra et fortroligt møde. Groft sagt gad godt se, hvor mange dagblades chefredaktioner, eksperters fortrolige udvalgsmøder og politiske kommentatorers møder med deres politiske kilder, der ville vise sig at være lige så stuerene, som denne departementschefs lækkede, trivielle, interne orientering af nogle embedsmænd.

Lad det gerne komme an på en prøve. Ingen chefredaktion, ingen ekspertgruppe, ingen gren af det politiske kommentariat bør holde sig tilbage. Det er god opvarmning til Folkemødet på Bornholm, hvor officiel pænhed og artighed ellers let kører i sløjfe døgnet rundt.

 

 

 

Læs flere Køllebank.

Klaus Kjøller, © klaus@kjoeller.dk

 

 

 

 

151217klauskjoellerDKforside.bmp