Først lagt op 30-05-2018,,senest opdateret 30-05-2018 15:10:18

 

ALLE BØGER

SENESTE KOMMENTARER OG  MORALER

KJOELLER NEWS

BREVKASSEN

PROFIL

MEST LÆSTE PÅ KJOELLER.dk

BEDST SÆLGENDE BØGER

 

002

Politisk nørds Pyrrhussejr

Hver gang en magtfuld nørd åbenlyst trodser de 90 % af befolkningen, som forstår politik som et TV-realityshow, så får alle nørderne tæv.

 

 

 

Mange tror vist, at det der med at sige, at politik er et TV-realityshow, er en smart, nedvurderende bemærkning. Det er forkert. At politik er et TV-realityshow er en kendsgerning.

Og politikere, som ikke respekterer denne kendsgerning, og – som den italienske præsident Sergio Mattarella – ovenikøbet benægter kendsgerningen ved at afvise den tiltrædende regerings finansministerforslag, Paolo Savonna, fordi han er eurokritisk, dummer sig.

De sejrrige anti-establishment-partier, Femstjernebevægelsen og Lega Nord, har nu af præsidenten og dermed af etablissementet fået forærende et aldeles overbevisende argument for at etablissementet under ledelse af præsidenten er pilråddent. Og derfor mere end nogensinde trænger til, at de to anti-establishment-partier bakkes op af endnu flere vælgere.

Det er helt i orden – og forventeligt -- at præsidenten og alle andre i det italienske parlament tilhører det lille mindretal af politiske nørder, som findes i ethvert demokrati. Her i landet på 6 % af vælgerne.

Men hver gang en magtfuld nørd åbenlyst trodser de 90 % af befolkningen, som forstår politik som et TV-realityshow, så får alle nørderne tæv. Fordi det er en kendsgerning, at politik er et TV-realityshow.

 

Læs om 6 – 94 – reglen i kommentaren ”TVs diskrete politiske propaganda”.
 

 

 

Læs flere Køllebank.

Klaus Kjøller, © klaus@kjoeller.dk

 

 

 

 

151217klauskjoellerDKforside.bmp