Først lagt op 04-07-2018,,senest opdateret 14-11-2018 09:56:02

 

ALLE BØGER

SENESTE KOMMENTARER OG  MORALER

KJOELLER NEWS

BREVKASSEN

PROFIL

MEST LÆSTE PÅ KJOELLER.dk

BEDST SÆLGENDE BØGER

 

Videnskabernes øl-selskab, eller Videnskabernes ølkasse

Den naive konstruktion afslører, at brygger Jacobsen havde en tyrkertro på, at store, tanketunge forskere er hævet over egoisme, magthensyn og noget for noget.

 

 

 

Berlingske har gennem lækager kastet lys over, hvordan nogle af landets fremmeste forskere skaffer sig økonomiske fordele ved bestyrelsesposter i Videnskabernes Selskab og Carlsbergfondet.

Transaktionerne er ikke præget af stor innovativ tankekraft, men sker helt primitivt ved, at samme kreds af personer både sidder i det fattige, men fine Videnskabernes Selskab og i den stadig mere bugnende pengetank Carlsbergfondet, hvortil alle jordens drikkere af Carlsberg øl bidrager. Da Selskabet samtidig bestemmer over Fondet, er fristelserne store.

Den naive konstruktion afslører, at brygger Jacobsen havde en tyrkertro på, at store, tanketunge forskere er hævet over egoisme, magthensyn og noget for noget.

På den anden side skal de mange ølpenge jo gå til noget. Og hvis Videnskabernes Selskab ikke havde været domineret af eksotiske humanistiske og naturvidenskabelige forskere, men af samfundsvidenskabelige forskere med speciale i økonomisk kriminalitet, magtmisbrug og mafiaer, så kunne vi have fået langt mere originale orgier for ølpengene end de småjusteringer i honorarer, som nu pinligt nok afdækkes.

Læs kommentar: Styrk dansk: Drik mere øl!

Læs Køllebank, Groft sagt: Boblebad

 

Kort version

I Groft sagt-spalten i Berlingske skal en Groft sagt helst ikke overstige 700 enheder. Derfor lavede jeg denne korte version, som bragtes i avisen d. 12-07-2018:

Videnskabernes ølkasse

Berlingske har kastet lys over, hvordan nogle af landets fremmeste forskere skaffer sig økonomiske fordele ved bestyrelsesposter i Videnskabernes Selskab og Carlsbergfondet.

Transaktionerne er ikke præget af stor innovativ tankekraft, men sker helt primitivt ved, at samme kreds af personer både sidder i det fattige, men fine Videnskabernes Selskab og i den stadig mere bugnende pengetank Carlsbergfondet.

Hvis Videnskabernes Selskab ikke havde været domineret af humanister og naturvidenskabsfolk, men af forskere med speciale i økonomisk kriminalitet, magtmisbrug og mafiaer, så kunne vi have fået langt mere originale orgier for ølpengene end de justeringer i honorarer, som nu pinligt nok afdækkes.

 

Læs mine Groft sagt og andet i Berlingske på B.dk.

 

 

 

Læs flere Køllebank.

Klaus Kjøller, © klaus@kjoeller.dk

 

 

 

 

 

151217klauskjoellerDKforside.bmp