Først lagt op 08-08-2018,,senest opdateret 18-08-2018 13:51:21

 

ALLE BØGER

SENESTE KOMMENTARER OG  MORALER

KJOELLER NEWS

BREVKASSEN

PROFIL

MEST LÆSTE PÅ KJOELLER.dk

BEDST SÆLGENDE BØGER

 

002

Tildækningens fordele

Hvis bare Kinas diktator, Xi Jinping, altid gik omkring tildækket af et telt, så kunne kineserne se Peter Plys-film lige så tosset, de ville.

 

 

 

Kinas myndigheder har forbudt en ny Peter Plys-film, fordi Kinas livstidspræsident, Xi Jinping, i flere omgange på de sociale medier er blevet gjort til grin ved at blive sammenlignet med tegneseriefiguren Peter Plys, som han da også ligner ret godt.

Men løsningen er nær. Visse muslimske kvinder forbyder dagligt almindelige danskere at se deres ansigter ved at dække dem med niqab eller burka. Det har det danske demokrati nu forbudt dem at gøre. Men i Kina giver tildækning god mening i Plys-sagen.

Hvis bare Xi Jinping forbød den almindelige kinesiske befolkning at se sit ansigt og hele sin Peter Plys-krop ved altid at gå omkring tildækket af et lille antikt kinesisk telt, så kunne kineserne se Peter Plys-film lige så tosset, de ville uden at bemærke ligheden.

Typisk, at det kinesiske diktatur lader det gå ud over hele befolkningen, at diktatoren vælger ikke at gå tildækket.

Læs Kommentaren Latterens magt: Den som ingen tør gøre grin med, give øgenavne og bagtale, har magten. Derfor kan Store Broder med sin tale styre bevidsthederne. Og det gør han så også – i det omfang latteren tillader det.

Læs Kølletæppebank: Integrationspotpourri

Kort version

I Groft sagt-spalten i Berlingske skal en Groft sagt helst ikke overstige 700 enheder. Derfor lavede jeg denne korte version, som sendtes til avisen d. 09-08-2018:

Kinas myndigheder har forbudt en ny Peter Plys-film, fordi Kinas præsident, Xi Jinping, på sociale medier er blevet gjort til grin ved at blive sammenlignet med tegneseriefiguren Peter Plys.

Men løsningen er nær. Visse muslimske kvinder forbyder dagligt almindelige danskere at se deres ansigter ved at dække dem med niqab eller burka.  

Hvis bare Xi Jinping forbød den almindelige kinesiske befolkning at se sit ansigt og hele sin Peter Plys-krop ved altid at gå omkring tildækket af et lille antikt kinesisk telt, så kunne kineserne se Peter Plys-film lige så tosset de ville uden at bemærke ligheden.

Typisk, at det kinesiske diktatur lader det gå ud over hele befolkningen, at diktatoren ikke vil gå tildækket.

Læs mine Groft sagt og andet i Berlingske på B.dk.

 

 

 

 

 

Læs flere Køllebank.

Klaus Kjøller, © klaus@kjoeller.dk

 

 

 

ALLE BØGER

SENESTE KOMMENTARER OG  MORALER

KJOELLER NEWS

BREVKASSEN

PROFIL

MEST LÆSTE PÅ KJOELLER.dk

BEDST SÆLGENDE BØGER

 

 

 

151217klauskjoellerDKforside.bmp