Først lagt op 05-09-2018,,senest opdateret 05-09-2018 15:19:57

 

ALLE BØGER

SENESTE KOMMENTARER OG  MORALER

KJOELLER NEWS

BREVKASSEN

PROFIL

MEST LÆSTE PÅ KJOELLER.dk

BEDST SÆLGENDE BØGER

 

002

Mester Junckers trylleshow

Mens medier og kransekagetoppen af EU-nørder, kommissærerne, snorksover, viser Mester Juncker sine bureaukratiske kunster.

 

 

 

EU's ombudsmand har nu kritiseret, at formand Juncker på et møde i EU-kommissionen den 21. februar i år først forfremmede sin egen stabschef Selmayr til vicegeneralsekretær for hele kommissionen – for derefter få minutter senere at forfremme ham til generalsekretær.

Selmayr var ikke formelt kvalificeret til generalsekretærjobbet. Men ved at holde hemmeligt til mødet d. 21. februar, at den siddende generalsekretær ville afgå, undgik Juncker og Selmayr, at det var muligt for andre at nå at melde sig som kandidat til generalsekretær-jobbet. På samme møde kunne Juncker så først få Selmayr valgt til vicegeneralsekretær, og så er han kvalificeret til generalsekretær-jobbet – som han så, få minutter efter, blev indstillet til som eneste kandidat og valgt til af kommissionen, som nu med rette bebrejdes, at de så passivt til.

Sagen illustrerer, hvor sårbar EU er, fordi organisationens politiske ledelse ikke er demokratisk valgt og derfor ikke dækkes tæt af en kritisk, konkurrerende, fri presse. Det betyder, at de ca. 94 % almindelige vælgere i de europæiske demokratier, ikke interesserer sig for, hvad der foregår. Det er kun de ca. 6 % politiske nørder – højst – der interesserer sig for, hvad der foregår. Det gør det alt for let for ”kejsere og baroner” som Juncker at begå magtmisbrug.

Læs om 6 – 94 – reglen i kommentaren TV’s diskrete politiske propaganda

Selvfølgelig sker der også magtmisbrug i vores danske bureaukrati. Men mediernes konkurrence på salgbare historier og ministerens konkurrence med andre politikere om stemmer, gør det langt sværere at lirke ting igennem, end det var for Juncker i denne sag. Jagten på salgbart stof er simpelt hen betydeligt mere intens i et nationalt demokrati, end i det indirekte valgte, overstatslige EU. EU's indirekte valg medfører, at alt i organisationen ligger hen i dis og medietusmørke, som skjuler alt for politiske ikke-nørder.

Og i denne sag var disen endda så slem at selv de 27 kommissærer, som udgør toppen af politiske EU-nørder, befandt sig i en salig døs, mens deres formand tog dem ved næsen.

Og de få danske medier, som orker at bringe historien, gør det ved at fremhæve, at Margrethe Vestager sov i timen. Fint nok, at Vestagers kendte image som dansk politiks slidstærke 12-tals-pige kan bruges til at skabe lidt interesse i Danmark for groft magtmisbrug i EU. Men det ville jo være bedre, hvis EU var så interessant, at medierne løbende kunne sørge for, at EU's magtmisbrug ikke blev større end her i landet.

 

Læs kommentaren Vælgere er dummere, end EU tillader

 

 

 

 

Læs flere Køllebank.

Klaus Kjøller, © klaus@kjoeller.dk

 

 

ALLE BØGER

SENESTE KOMMENTARER OG  MORALER

KJOELLER NEWS

BREVKASSEN

PROFIL

MEST LÆSTE PÅ KJOELLER.dk

BEDST SÆLGENDE BØGER

 

 

 

151217klauskjoellerDKforside.bmp