Først lagt op 08-09-2018,,senest opdateret 08-09-2018 15:35:33

 

ALLE BØGER

SENESTE KOMMENTARER OG  MORALER

KJOELLER NEWS

BREVKASSEN

PROFIL

MEST LÆSTE PÅ KJOELLER.dk

BEDST SÆLGENDE BØGER

 

002

Gurglende, svensk råbekor

Det er Sveriges problem, at landets politiske elite i alt for mange år har troet på, at den svenske virkelighed kan holdes nede ved stålsat at råbe det rigtige i kor og holde kæft med de ubehagelige sandheder.

 

 

 

Efter de svenske partiledere i går aftes havde debatteret 2 ½ time udtalte en studievært på vegne af Sveriges svar på DR, SVT: ”Vi skal begynde med at sige, at Jimmie Åkesson udtalelse var groft generaliserende, og SVT tager afstand fra den.”

I et indlæg havde Jimmie Åkesson sagt om nogle indvandrere, at de ikke passer ind i Sverige: ”Lad os lige tale ud af posen. Grunden til at så få indvandrere kommer i arbejde er, at de ikke er svenskere og ikke passer ind i Sverige.”

Det er svært som dansker at forstå SVT. Af mindst tre grunde:

 

1.   Åkessons replik er ikke mere generaliserende end de fleste andre deltageres replikker i partilederdebatten . Sådan er det jo gerne med den slags.

2.   Og Åkessons replik blev stærkt imødegået af flere af de andre debatdeltagere. Selvfølgelig.

3.   Selv folk, som ikke er professorer i politisk kommunikation, kan se, at SVT’s udtalelse giver Sverigedemokraterne (SD) en enestående platform her den sidste dag inden valgdagen, hvor det gælder om at vinde nogen af de omkring 25 procent vælgere som endnu ikke har besluttet sig.

Det er altså en kæmpe dumhed af SVT efter debatten at indtage en position side om side med de partier, som er stærke modstandere af SD. Det er en propagandaforæring til SD, som får bekræftet sin fortælling om at være undertrykt af politisk korrekte medier med SVT i spidsen.

Dumheden er så stor, at den kun kan forklares som udslag af stærke følelser hos institutionen SVT; følelser, som har krævet øjeblikkelig udlevelse. Med alle midler vil man hindre Åkesson og andre at sige sådan, som han sagde. Især efterhånden som flere og flere svenskere bliver enige med ham.

Det er Sveriges problem, at landets politiske elite i alt for mange år har troet på, at den svenske virkelighed kan holdes nede ved stålsat at råbe det rigtige i kor og holde kæft med de ubehagelige sandheder. Og i aftes fik vi med SVT’s udtalelse en klar fornemmelse af, at råbekoret fortsætter lige til man oversvømmes af virkeligheden og kun kan gurgle.

 

Læs flere Køllebank om Sverige: Kølletæppebank: Carl Gustav til hest

 

 

 

 

 

Læs flere Køllebank.

Klaus Kjøller, © klaus@kjoeller.dk

 

 

ALLE BØGER

SENESTE KOMMENTARER OG  MORALER

KJOELLER NEWS

BREVKASSEN

PROFIL

MEST LÆSTE PÅ KJOELLER.dk

BEDST SÆLGENDE BØGER

 

 

 

151217klauskjoellerDKforside.bmp