Først lagt op 17-10-2018,,senest opdateret 17-10-2018 15:57:45

 

ALLE BØGER

SENESTE KOMMENTARER OG  MORALER

KJOELLER NEWS

BREVKASSEN

PROFIL

MEST LÆSTE PÅ KJOELLER.dk

BEDST SÆLGENDE BØGER

 

002

Uendelig kærlighed og storpolitik

Når sagen om Jamal Khashoggi trækker ud, skyldes det, at Tyrkiet, Saudi-Arabien og USA i fortrolighed skal enes om, hvor meget de hver især skal betale til hinanden.

 

 

 

Tyrkiet puster med presselækager til sagen om den forsvundne journalist og systemkritiker Jamal Khashoggi. Det sker for at friste USA til at lempe på hårde økonomiske sanktioner mod Tyrkiet.

Til gengæld vil Tyrkiet så holde op med at lække ny detaljer og sammen med USA acceptere den ansigtsreddende forklaring, som Saudi-Arabien er på vej med: At Saudi-kongen og kronprinsen ønskede Khashoggi afhørt, men at en overivrig undersåt desværre kom til at myrde ham ved et uheld.

Saudierne har initiativet, fordi de har krammet på Trump, som har indgået en aftale med dem om salg for 110 mia. dollars amerikansk militært isenkram.

Når sagen trækker ud, skyldes det, at de tre parter i fortrolighed skal enes om, hvor meget de hver især skal betale til hinanden.

Tyrkiet vinder, for de får lettet nogle sanktioner. Saudi-Arabien vinder, for de slap af med en systemkritiker og fik skræmt andre. USA får uafgjort ved at bevare handlen til 110 mia.

Den eneste klare taber er Jamal Khashoggi, som mistede livet.

Sjældent er en enkelt mands liv gjort så klart op i penge for øjnene af hele verden. Og kun, fordi han skulle hente papirer for at finde lykken med sin elskede.

 

 

 

 

Læs flere Køllebank.

Klaus Kjøller, © klaus@kjoeller.dk

 

 

ALLE BØGER

SENESTE KOMMENTARER OG  MORALER

KJOELLER NEWS

BREVKASSEN

PROFIL

MEST LÆSTE PÅ KJOELLER.dk

BEDST SÆLGENDE BØGER

 

 

 

151217klauskjoellerDKforside.bmp