Først lagt op 24-10-2018,,senest opdateret 24-10-2018 12:12:29

 

ALLE BØGER

SENESTE KOMMENTARER OG  MORALER

KJOELLER NEWS

BREVKASSEN

PROFIL

MEST LÆSTE PÅ KJOELLER.dk

BEDST SÆLGENDE BØGER

 

002

Professor krænker politikere

Alt peger klart på, at centraliseringen af Skat er en triumf for danske politikeres kognitive evner.

 

 

 

”Projektet har overskredet politikernes kognitive evner, og de synes ikke at have haft begreb om, hvad de har sat i gang, eller hvilke kritiske spørgsmål, de burde stille”, siger professor emeritus Jørgen Grønnegaard Christensen fra Aarhus Universitet. ”De tog kæmpestore risici, og det fik alvorlige konsekvenser”, konkluderer han i et forskningsprojekt om centraliseringen af Skat i 2005.

Sjældent har en professor taget så grueligt fejl. En politikers kognitive evner bør aldrig vurderes ud fra en sags substans, men altid ud fra hvordan hen udfører sin rolle i den politiske komedie.

Teksten fortsætter under billedet

Alle hadede skat i nullerne. Derfor var det velkomment med Anders Fogh Rasmussens stadige angreb på skat og reduktion af væsnet i 2005. Ingen borgere eller politikere forstod vist egentlig, hvordan det var muligt at reducere og centralisere så kraftigt, men alle lod som ingenting og nød skattestoppet.

Fogh gjorde kort efter international karriere. Og Kristian Jensen, den ansvarige skatteminister 2004-2010, bliver Venstres leder efter Løkke. Og hele skandalesagen blev i 2017 effektivt begravet i en Skattekommission med et gigantisk kommissorium, og uden tidsramme for arbejdet.

Alt peger altså klart på, at projektet er en triumf for danske politikeres kognitive evner. De tog – med rettidig omhu – kæmpestore risici med frugtbare konsekvenser.

 

Læs flere Køllebank om skat:

Køllebank: Skats hemmelige hovsa-milliarder

Køllebank: Politiken i skattely

Køllebank: Forargelsens boomerang

Køllebank, tantes grove gys: HK’eren og direktøren

 

 

 

 

Læs flere Køllebank.

Klaus Kjøller, © klaus@kjoeller.dk

 

 

ALLE BØGER

SENESTE KOMMENTARER OG  MORALER

KJOELLER NEWS

BREVKASSEN

PROFIL

MEST LÆSTE PÅ KJOELLER.dk

BEDST SÆLGENDE BØGER

 

 

 

151217klauskjoellerDKforside.bmp