Først lagt op 26-10-2018,,senest opdateret 26-10-2018 14:14:22

 

ALLE BØGER

SENESTE KOMMENTARER OG  MORALER

KJOELLER NEWS

BREVKASSEN

PROFIL

MEST LÆSTE PÅ KJOELLER.dk

BEDST SÆLGENDE BØGER

 

002

 Dansk u-landsstøtte til Kina

Hvorfor ikke bare lære skolebørnene, at Danmark er et lille land. Derfor er vi nødt til at fedte for store lande, hvor vi kan sælge vores varer.

 

 

 

Det er ikke let at være et lille land, som både skal tjene penge og samtidig offentligt føre sig frem med de højeste etiske idealer og redde verden. Det viser to aktuelle historier om vores forhold til Kina.

Ved et arrangement i 2017 skulle nogle særlige kinesiske træer plantes i København. Til stede var den kinesiske ambassadør i Danmark, Deng Ying. Kineserne opdagede, at en borger havde hægtet et lille Tibet-flag på sit halstørklæde og truede derfor med at forlade arrangementet. Embedsmænd i Københavns Kommune bad borgeren om at fjerne flaget, hvad hun gjorde.

Udenrigsminister Anders Samuelsen underskrev i 2017 i Kina en samarbejdsaftale, der sikrede danske virksomheder adgang til den kinesiske e-handelsgigant Alibabas e-handelsplatform Tmall. Forleden fik den kinesiske e-handelsgigant Alibaba så 6,5 millioner danske skattekroner i udviklingsbistand. Ejeren, Jack Ma, er nr 20 på listen over verdens rigeste personer. Alibabas årlige overskud er omkring ti milliarder amerikanske dollars.

Hvorfor ikke bare lære skolebørnene, at Danmark er et lille land. Derfor er vi nødt til at fedte for store lande, hvor vi kan sælge vores varer. Så sparede vi en masse tåkrummende besvær med at forsvare høj moral og principper. Og ydmygelser, når det hver gang mislykkes.

 

Læs Kølletæppebank: Tibetsagen, eller: Kinagrillens prisliste

 

 

 

 

Læs flere Køllebank.

Klaus Kjøller, © klaus@kjoeller.dk

 

 

ALLE BØGER

SENESTE KOMMENTARER OG  MORALER

KJOELLER NEWS

BREVKASSEN

PROFIL

MEST LÆSTE PÅ KJOELLER.dk

BEDST SÆLGENDE BØGER

 

 

 

151217klauskjoellerDKforside.bmp