Først lagt op 01-11-2018,,senest opdateret 01-11-2018 12:01:42

 

ALLE BØGER

SENESTE KOMMENTARER OG  MORALER

KJOELLER NEWS

BREVKASSEN

PROFIL

MEST LÆSTE PÅ KJOELLER.dk

BEDST SÆLGENDE BØGER

 

002

 Britta tester Finansloven

Finanslovens vigtigste opgave er at lægge en økonomisk linje, som fører til 2-3 rystende skandaler om året. Hverken mere eller mindre.

 

 

 

Det er nu kommet frem, at Danske Bank allerede i 2012 advarede bagmandspolitiet SØIK om, at der var noget råddent ved den svindelmistænkte medarbejder i Socialstyrelsen, Britta Nielsen. En lang række politiske ordførere søger nu i medierne at overgå hinanden i bestyrtelse, forargelse og handlekraft.

Men de er selv ude om det: Først skærer politikerne ned og ”omfordeler” for at holde skatten nede. Så opstår der skandaler. Så skælder politikere ud på den nedskårne institution, fordi den svigter sin opgave. Så får institutionen flere penge for at undgå en lignende skandale i fremtiden. Til gengæld skærer man så ned andre steder. Derfor opstår der snart skandaler andre steder.

Britta-sagen i Socialstyrelsen passer perfekt med erfaringerne fra skandalen i Skat med de forsvundne 12,7 milliarder og med Finanstilsynets skandaløse svigt i Danske Banks estiske hvidvasksag.

Men skandaler er nødvendige. For kun gennem skandaler kan man fastlægge et fornuftigt minimumsniveau for bevilinger og skatteopkrævninger.

Finanslovens vigtigste opgave er derfor at lægge en økonomisk linje, som fører til 2-3 rystende skandaler om året. Mere end dette antal kan føre til vælgermassakre på politikerne. Og det samme kan total mangel på skandaler, fordi det viser, at skatten er langt højere end nødvendigt.

 

Læs Kølletæppebank: Ustyrlig styrelse. En møgsag i pressen var nødvendig for, at Socialstyrelsen blev tvunget til at opdage millioner, som man i 16 år ikke vidste, man manglede (med Kjoeller NEWS-bonus)

 

 

 

 

 

 

Læs flere Køllebank.

Klaus Kjøller, © klaus@kjoeller.dk

 

 

ALLE BØGER

SENESTE KOMMENTARER OG  MORALER

KJOELLER NEWS

BREVKASSEN

PROFIL

MEST LÆSTE PÅ KJOELLER.dk

BEDST SÆLGENDE BØGER

 

 

 

151217klauskjoellerDKforside.bmp