Først lagt op 08-11-2018,,senest opdateret 08-11-2018 13:33:41

 

ALLE BØGER

SENESTE KOMMENTARER OG  MORALER

KJOELLER NEWS

BREVKASSEN

PROFIL

MEST LÆSTE PÅ KJOELLER.dk

BEDST SÆLGENDE BØGER

 

002

 Vejdirektorat i overhalingsbane

Ingen tør gætte på, hvor langt op over 113,6 km/t Vejdirektoratet vil have banket gennemsnitshastigheden på motorvejene, før de indstiller ”Hold til højre”-kampagnen.

 

 

 

Fartkontrollen med faste målere er så beskeden her i landet, at det får trafikprofessor Mogens Fosgerau fra Københavns Universitet til skarpt at kritisere den danske indsats. ”Der køres konsekvent for stærkt på grund af meget lidt kontrol,” tordner han – med rette. På motorveje med tilladt 110 km/t er gennemsnitshasigheden 113,6 km/t.

Men mere kontrol kan virke modsat. Det viser Vejdirektoratets seneste trafikkampagne ”Hold til højre”. Direktoratets fartkontroller afslører, at kampagnen har ”hjulpet” ca. 15 procent af bilisterne til at komme hurtigere frem. Og størst succes har der været på den østjyske motorvej, hvor hele 23 procent er kommet hurtigere frem, takket være kampagnen.

Lederen af Vejdirektoratets trafiksikkerhedsafdeling melder begejstret ud, at det ikke er sidste gang, at kampagnen kører. Ingen tør gætte på, hvor langt op over 113,6 km/t direktoratet vil have banket gennemsnitshastigheden, før de stopper.

Køllebank skal foreslå, at landets hastighedsproblemer løses ved et samarbejde mellem Politi og Vejdirektorat, som går ud på, at plastre landet til med fartmålende køleskabe med tydelige graffitier ”Hold til højre” og ”Det er det modsatte af venstre”. Så slår man to fluer med ét smæk.

Læs Kølletæppebank: Køl farten ned

 

 

 

 

 

 

Læs flere Køllebank.

Klaus Kjøller, © klaus@kjoeller.dk

 

 

ALLE BØGER

SENESTE KOMMENTARER OG  MORALER

KJOELLER NEWS

BREVKASSEN

PROFIL

MEST LÆSTE PÅ KJOELLER.dk

BEDST SÆLGENDE BØGER

 

 

 

151217klauskjoellerDKforside.bmp