Først lagt op 10-11-2018,,senest opdateret 10-11-2018 10:31:02

 

ALLE BØGER

KOMMENTARER OG MORALER, MENU 1

KJOELLER NEWS

BREVKASSEN

PROFIL

MEST LÆSTE PÅ KJOELLER.dk

BEDST SÆLGENDE BØGER

 

 

 

 

Britta Olsen

Olsen-banden kan stadig nå at befri Britta Nielsen. Og det kan derefter vise sig, at sandheden er, at hun – til fordel for samfundets udsatte – har gennemført geniale hvidvask-arrangementer i en stor dansk banks ukendte filial i Sydafrika.

 

 

 

Flere medier var i denne uge inde på, at historien om Britta Nielsen og de forsvundne 111 mio. kr. i Socialstyrelsen var en rigtig Olsen-bande-historie. Medierne forsømte ingen lejlighed til at vise billeder af den lyshårede, trivelige Britta i godt humør i beige cottoncoat med en champagneflaske og to passende glas. Mange forestillede sig nok, at hun sad og nød en hesteopvisning, hvor hun muligvis overvejede at investere nogle af styrelsens millioner i dyre rideheste. Og senere kom et par andre billeder, hvor hun, siddende på hug, rørte en liggende gepard, hvilket klart demonstrerede det eksotiske safariliv, hun levede. Billlederne havde man vistnok fundet på sociale medier.

Teksten fortsætter under annoncen

Råd: Udvis stor omhu med de billeder, du lægger på sociale medier. Hvis du på et tidspunkt bliver mistænkt for en forbrydelse og går under jorden, vil medierne fråse i disse billeder som illustration til artikler, klummer og andet om dig, som bedst kan sælge blade og klik.

Men da Britta Nielsen blev anholdt af sydafrikansk politi, så så vi billeder af en mørkhåret, mager, beklemt ældre kvinde i en retssal. Billeder som punkterede Olsen-bande-historien.

Tilsyneladende. For hurtigt gik der igen Olsen-bande i sagen.

I dansk TV fortalte jura-eksperter, at der ville gå måneder, inden sydafrikansk politi i heldigste fald ville overgive hende til dansk politi. For først skulle dokumenter skrives og oversættes. Og det var helt uoverskueligt, hvad der ville ske, når jurister på tværs af sprog- og kulturgrænser parrede to så forskellige retssystemer.

Men knapt var hun næste dag fremstillet for en sydafrikansk dommer og fotograferet i sin tydelige elendighed af den danske verdenspresse, før hun blev løsladt, og straks valgte at lade sig ledsage direkte til en retssag i Danmark. Det stank langt væk af Olsen.

Og Olsen kan stadig nå at befri Britta Nielsen. Vi ved alle, hvor let Olsen-banden har ved den slags. Og det kan derefter sagtens vise sig, at sandheden er, at hun – på basis af sine årtier lange erfaringer som hovedadministrator af Socialstyrelsens kaotiske satspuljesystem – har gennemført geniale hvidvask-arrangementer i en stor dansk banks ukendte filial i Sydafrika. Således er de 111 mio. blevet formeret til 15,6 mia, som hun nu skænker frit og kvit til Socialstyrelsens satspulje. Kun fratrukket lidt omkostninger på få millioner.

Til Ekstra Bladet fortæller hun:

”Det var hele tiden planen. Jeg havde jo gennem mine mange år som ansvarlig fordeler af satspuljens penge klart set, hvor dårligt de rakte, og hvor mange der ikke fik det ansøgte. Derfor besluttede jeg at lade en mindre del af pengene yngle, uden at det på nogen måde skulle vække opsigt. Det skulle komme som en fuldstændig overraskelse i forbindelse med min pension. En afskedsgave.”

--- Men hvorfor så du så knust ud nede i Sydafrika? Spørger studieværterne i TV Aftenshowet, da Britta og Olsen-banden samme aften besøger showet.

”Ha, ha,” ler Britta. ”Jeg var ikke knust, men prøvede at huske koden til den bankboks i en stor dansk bank, hvor alle pengene blev opbevaret. Plus andre centrale adgangskoder og brugernavne. I styrelsen lærte jeg, at man altid skal have det vigtigste i hovedet. Godt, det lykkedes. Tak til Egon og drengene for at befri mig, så jeg kunne åbne boksen med de store, nye, rene sedler.”

--- Men hvorfor tog du ikke bare hjem og delte pengene ud i stedet for at blive anholdt i Sydafrika?

”Det var helt efter min plan,” svarer Egon. ”Vi ventede på, at de 111 mio skulle blive vasket færdig. Det trak desværre ud på grund af alt det ballade, der lige i øjeblikket er med bankerne. Ny direktør og bestyrelsesformand giver en masse rod og forsinkelser.”

Britta nikker og fortsætter: ”Desuden var jeg jo efterlyst og kunne derfor kun slippe ud af Sydafrika og hjem til Danmark under politiets beskyttelse. Heldigvis faldt alt på plads. Men hvis man ikke havde efterlyst mig, fordi man mente, der manglede 111 mio. kr., så havde jeg kunnet skænke langt flere milliarder tilbage til vores mange udsatte,” slutter Britta, mens Egon, Benny og Kjeld nikker og smiler. Kameraet fokuserer på, at Egon giver Brittas arm et anerkendende klem.

Britta Nielsen og Olsen-banden modtages kort efter i et flagsmykket Folketing og får en orden af dronningen.

Hvis alle landets borgere – som nogle medier allerede gør – tror stærkt på Olsen. Og hvis domstole -- ligesom banker, ministerier og styrelser allerede har gjort i flere Olsenbande-film -- underordner sig Olsens verden, så er der altså stadig håb i sagen. Ellers er vi overladt til den sædvanlige danske novemberafsoning på leverpostejsmadder, regnvejr og ingen penge.

 

Læs Kølletæppebank: Ustyrlig styrelse

 

 

 

 

 

Læs flere kommentarer

 

Klaus Kjøller, © klaus@kjoeller.dk

 

 

ALLE BØGER

KOMMENTARER OG MORALER, MENU 1

KJOELLER NEWS

BREVKASSEN

PROFIL

MEST LÆSTE PÅ KJOELLER.dk

BEDST SÆLGENDE BØGER

 

 

 

151217klauskjoellerDKforside.bmp