Først lagt op 15-11-2018,,senest opdateret 16-11-2018 13:46:32

 

ALLE BØGER

SENESTE KOMMENTARER OG  MORALER

KJOELLER NEWS

BREVKASSEN

PROFIL

MEST LÆSTE PÅ KJOELLER.dk

BEDST SÆLGENDE BØGER

 

002

 Pamperfallit

Læren af sagen med Kramer og Koch er, at to gamle netværksdrenge altid bør undgå at forsøge at hvidvaske en stor sort netværksgæld kontant i en fratrædelsesgodtgørelse.

 

 

 

5.200.000 kr. får den tidligere socialdemokratiske overborgmester i København, Jens Kramer Mikkelsen, med sig, efter at han blev fyret fra det offentlige byggeselskab By & Havn. Det viser en aktindsigt, som mediet Journalista har foretaget.

Beløbet vækker opsigt, alene på grund af størrelsen, men også fordi den bestyrelsesformand, som indgik aftalen med Kramer, er den tidligere socialdemokratiske minister Carsten Koch, som er bestyrelsesformand for By & Havn.

Det offentlige postyr har tvunget Koch til offentligt at indrømme at 5,2 mio. kr. er ”mange penge”, men at beløbet skal ses i ”sammenhæng med det store ansvar.”

Hvordan kan to gamle socialdemokratiske drenge komme i så pinlig en situation?

Det skyldes udelukkende, at offentlighedsloven gør det muligt for respektløse medier at snage i statslige selskabers økonomiske forhold, herunder aftrædelsesgodtgørelser. Herved brydes netværksregel nr. 5 om, at netværkets forretninger ikke rager udenforstående.

Teksten fortsætter efter Grundloven for netværk

Læren af sagen er, at to gamle netværksdrenge altid bør undgå at forsøge at hvidvaske en stor sort netværksgæld i en hemmelig fratrædelsesgodtgørelse i en offentlig organisation, hvor pressen kan søge aktindsigt.

Desuden er det meningsløst. For ifølge regel 1: Noget for noget, og regel 3: Rettidig omhu, har man aldrig brug for penge i et velfungerende netværk.

 

Læs kommentaren Hvorfor jeg aldrig er blevet til noget. En læsekreds har i en mail undret sig over, at jeg, som har skrevet så mange selvhjælpsbøger, ikke selv har gjort en mere storslået karriere.

 

 

 

 

 

 

Læs flere Køllebank.

Klaus Kjøller, © klaus@kjoeller.dk

 

 

ALLE BØGER

SENESTE KOMMENTARER OG  MORALER

KJOELLER NEWS

BREVKASSEN

PROFIL

MEST LÆSTE PÅ KJOELLER.dk

BEDST SÆLGENDE BØGER

 

 

 

151217klauskjoellerDKforside.bmp