Først lagt op 13-12-2018,,senest opdateret 02-01-2019 15:35:28

 

ALLE BØGER

SENESTE KOMMENTARER OG  MORALER

KJOELLER NEWS

BREVKASSEN

PROFIL

MEST LÆSTE PÅ KJOELLER.dk

BEDST SÆLGENDE BØGER

 

002

Substansens inderlige overflødighed

Det er praktisk, at cliffhangere som Brexit fænger uden substans.

 

 

 

Nogle få professionelle fra den politiske elite ved, hvad der står i de 585 sider med den traktet som UK og EU har underskrevet. Men det ødelægger ikke fornøjelsen for os mange, som intet aner om detaljerne.

Enhver borger og TV-seer kan alligevel let leve med i dramaet om Brexit. Enhver kan vurdere om Theresa May virker ærlig, drives af idealer, er stabil og kompetent. Og følge med i, om hun scorer eller trynes. Spændingen ødelægges ikke af, at man gyser ved tanken om de 585 sider, man har forsømt at læse. Og ikke fatter andet om den irske løsning end, at den hedder ”backstop.”

Det er det samme i en Indiana Jones-film: Jo mindre man ved om udgravninger og arkæologi, jo mere spændende kan det blive om Indiana Jones scorer kvinder og skatter. Herligt.

Den officielle lære i demokratiernes skoler og public service-medier er, at borgere aldrig kan vide for meget om substansen. Så det er egentlig undergravende, når vi dagligt på vores kroppe erfarer, at borgere kan køre utroligt langt på er par ord, hvis præcise indhold man ikke kender. Men meget praktisk, at politiske cliffhangere fænger uden substans.

 

Læs kommentaren Demokratiets uartige vælgere

 

 

 

 

 

 

Læs flere Køllebank.

Klaus Kjøller, © klaus@kjoeller.dk

 

 

ALLE BØGER

SENESTE KOMMENTARER OG  MORALER

KJOELLER NEWS

BREVKASSEN

PROFIL

MEST LÆSTE PÅ KJOELLER.dk

BEDST SÆLGENDE BØGER

 

 

 

151217klauskjoellerDKforside.bmp