Først lagt op 18-12-2018,,senest opdateret 18-12-2018 16:02:42

 

ALLE BØGER

SENESTE KOMMENTARER OG  MORALER

KJOELLER NEWS

BREVKASSEN

PROFIL

MEST LÆSTE PÅ KJOELLER.dk

BEDST SÆLGENDE BØGER

 

002

Julens gældsfryd

Den eneste mulige forklaring er, at hele aktionen er et forsøg på at sætte folk i julestemning ved at eftergive en fiktiv gæld.

 

 

 

Erhvervskvinden Stine Bosse har fået afskrevet 196,52 kroner i gæld til det offentlige. En gæld, som hun meget gerne ville have betalt, men som hun ikke vidste, at hun havde. Og hun vidste heller ikke, at hun også har en større gæld, som hun også gerne vil betale. Derfor spørger hun og andre nu: ”Hvorfor vedlagde man ikke bare et girokort til gældseftergivelsesbrevet, så folk, der gerne vil og kan betale, let kan slippe af med pengene?”

Men det er lettere sagt end gjort. For det første er det offentlige ikke forpligtet til at gøre borgere opmærksom på, at de har gæld. En borger kan derfor gennem flere år uden at vide det have skaffet sig en ret betydelig gæld uden at have modtaget en eneste opkrævning og et eneste girokort.

For det andet ved det offentlige ikke, hvad en borger skylder, fordi det gamle, nu skrottede inddrivelsessystem EFI i perioden 2013 til 2015 lavede en masse fejl, som skabte det nuværende gældskaos.

Fordi borgerne ikke selv ved, hvad de skylder, kunne Gældsstyrelsen naturligvis ikke bare sende folk et girokort, hvor borgeren selv kunne indbetale beløbet. Og fordi det offentlige egentlig heller ikke aner, hvad folk skylder, så kunne Gældsstyrelsen egentlig heller ikke sende et brev til Stine Bosse og andre og eftergive en præcis gæld.

Det opsigtsvækkende i sagen er, at det alligevel skete. Den eneste forklaring er, at hele aktionen er et forsøg på at sætte folk i julestemning ved at eftergive en gæld, som er opfundet til lejligheden. Stine Bosse skal derfor bare slappe af og lade juleglæden opsluge sig og sine 196,52 fiktive kr.

 

Læs Kølletæppebank: Regelforbistring

 

 

 

 

 

 

Læs flere Køllebank.

Klaus Kjøller, © klaus@kjoeller.dk

 

 

ALLE BØGER

SENESTE KOMMENTARER OG  MORALER

KJOELLER NEWS

BREVKASSEN

PROFIL

MEST LÆSTE PÅ KJOELLER.dk

BEDST SÆLGENDE BØGER

 

 

 

151217klauskjoellerDKforside.bmp