Et fremragende arbejdsredskab for både politikere, Iobbyister, spindoktorer og chefer og for de vælgere og medarbejdere, der gerne vil vide, hvad de kan blive udsat for, og som har lyst til at tage del i spillet om magten.

Lisbeth Knudsen, Berlingske Tidendde

 

Bogen anbefales med den varmeste kynisme.

Jakob Levinsen, Jyllands-Posten, 5 stjerner

 

 En fræk og rap bog er det, ikke anbefalelsesværdig for svage, uanstændige sjæle, men nyttig for andre som vaccination mod tidens lumpenhed.

Johannes Værge, Weekendavisen

Og så opfordrer han ellers til, at man gør hans bog til pensum i 9. klasse. Fulgte Undervisningsministeren hans råd, ville velfærdsstaten bryde sammen. (Anna Libak, Weekendavisen).

 

Kjøllers ligefremme skrivestil og opfindsomme eksempler får én til at briste i latter flere gange. Man bliver efter læsningen af bogen også bedre i stand til at forstå, hvad der foregår i det politiske liv, i organisationerne, i virksomhederne og i alle andre fora. (Erhvervsbladet).

 

Hans argumentation og eksempler er (desværre!) ret overbevisende. (John Chr. Jørgensen, Ekstra Bladet)

Selvhjælpsbog, hvor du i teori og letforståelig praksis lærer at bruge "magtens enkle teknikker". For alle der ønsker at blive klogere på, hvad magt er for en størrelse.

Forfriskende direkte bog om magt, der kan få alle til at reflektere over sin egen rolle i spillet om magten.

Bibliotekerne, lektørudtalelse

2021, 14. oplag

2016, print on demand

2015, print on demand

 

 

 

 

 

Først lagt op 16-08-2021; senest opdateret 16-08-2021 15:50:08

 

 

 

 

 

Foto: fra Politiken.dk, 16-08-2021

 

 

Provokeret demokrati-abort

 

Men det mest skøre i Afghanistanskandalen er, at amerikanske forskere fører an i studier af organisationers kulturer. Og hvordan man bærer sig ad med mest effektivt at forandre dem.

 

 

 

De pinlige scener i Kabul som i disse dage afslutter Vestens 20-årige forsøg på at etablere demokrati i landet, skyldes at Vesten har lavet en klassisk, elementær fejl i organisationsrådgivning. De bløde værdier = den islamiske kultur, som totalt dominerede i landet (= organisationen) da Vesten med USA i spidsen trængte ind for at udvikle organisationen til at være demokratisk, undervurderes. Det gør rådgivningen ineffektiv. I værste tilfælde styrkes organisationens oprindelige, nedbrydende værdier.

I dag, efter fiaskoen, kan alle efterhånden se hvad der gik galt: Den fysiske magt som Vesten hurtigt fik i landet, blev brugt til at opføre paradeforestillinger som overbeviste omverdenen om at demokrati i landet ikke kun var noget befolkningen og de ny demokratiske myndigheder legede. Det var dødsens alvor og virkelighed i landet.

Det fulgte heraf at det ny afghanske demokratis politi og militær med 300.000 topuddannede soldater, naturligvis var noget man kunne regne med – hvis fx Taleban og andre antidemokratiske oprørsstyrker igen skulle røre på sig.

Nu ved vi alle sammen bedre. Desværre først efter alt gik galt.

Men det mest skøre i skandalen er, at amerikanske forskere fører an i studier af organisationers kulturer. Og hvordan man bærer sig ad med mest effektivt at forandre dem.

 

 

 

 

Læs

 

Læs

 

 

 

Læs

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klaus Kjøller, © klaus@kjoeller.dk