Først lagt op 30-04-2024,,senest opdateret 01-05-2024 10:17:12

 

 

 

Liberal Alliances formand, Alex Vanopslagh, signerer en ung mands bøtte med nikotinposer. Delt på partiets officielle TikTok-side.

Foto fra video: @liberalalliance_på Tiktok

 

Næste statsminister klar

Både Alex Vanopslaghs professionelle omgang med nikotinposer og med unge, krævende forbrugere peger klart på statsministerkontoret.

 

 

Flere debattører har efter de seneste meningsmålinger opfordret Alex Vanopslagh til at erklære sig som kommende statsministerkandidat. Men det har han afvist. Klogt. Han og hans politiske støtter har intet at vinde ved en sådan erklæring.

Det er kun medierne som kan være interesseret i sådan en udmelding, som kan skabe en overskrift som ”Vanopslagh går efter statsministerposten.” En sådan overskrift forbereder historier om ydmygelsen, hvis han så alligevel ikke får den. Og triumfen hvis det lykkes. Derfor har medierne alt at vinde ved at lokke ham tidligt ud af busken.

Går efter nikotinposer

Til gengæld lægger Alex ikke spor skjul på at han går efter nikotinposer*. Uden at overdrive kan man sige, at han propaganderer for brugen af disse poser.

Hvorfor stiller Alex op til den forestilling? Det er jo børnelokkeri.

Det skyldes, at næsten alle vælgere er tryghedsnarkomaner, dvs. de (vi) elsker det, vi har, og hader alt som truer det, fx sygdom, stofafhængighed, ulykker, død. Derfor skaber Alex’ intime omgang med nikotinposer stor medieinteresse for hans person. Tryghedsnarkomaniske vælgere som aldrig går på TikTok kræver ham i stigende omfang på public service-skærmene. Kun gennem nærstudier af hans ansigt og adfærd på skærme (TV, YouTube, TikTok mm.) kan hver enkelt vælger i sin egen stue personligt vurdere om denne let dopede børnelokker faktisk er så vanvittig som kendsgerningerne antyder, eller om han har styr på det.

Undskyldninger med rettidig omhu

Skriften på poserne og børnelokkeriet har været med til at gøre Alex til en stor person på sociale medier og efterhånden også på vores public service-tv. Så stor, at stadig flere ser ham som kommende statsminister. Hvem ellers?

Både hans professionelle omgang med nikotinposer og unge, krævende forbrugere peger klart på statsministerkontoret. Passende professionelle undskyldninger sent i valgkampen for sit eget misbrug og børnelokkeriet vil gå alle danskere til hjertet og bære ham på hænder ind i Statsministeriet. Seneste: Alex har netop meddelt at han ikke mere signerer nikotinposer.

 

 

*) I modsætning til traditionelt snus indeholder nikotinposer ikke tobak. Posen placeres typisk under læben, hvor nikotinen absorberes gennem mundslimhinden. Det er en vanedannende doping som især skader purunge følgere som Vanopslagh bader i på TikTok. Folk på Alex’ egen alder skades ikke helt så meget.

 

 

© Klaus Kjøller

 

 

 

© Klaus Kjøller