Først lagt op 05-03-2019

Senest opdateret 15-01-2024 13:34

 

Britta-historien

Kunst

Videnskab

Politik og medier

Religion og tro

 

Videnskab

 

 

Rettigheder: CC0 Public Domain

Kedsomhedens gåde løst

Seere sover fra frustrationer over ikke selv at optræde i tv

 

Stadig flere rammes af kedsomhed. Samtidig bliver folk stadig mere forhippede på at komme i fjernsynet.

Det påvises i en helt ny rapport.

I undersøgelsen inddeles seerne i tre grupper. Gruppe 1 er superseerne. De er i stand til selv at trykke på fjernbetjeningen og i stand til at huske, hvilket program de har set i op til 15 sekunder, efter de har zappet over til noget andet.

Gruppe 2 er den store gruppe af middelseere. Kort efter de er begyndt at se tv, er de døset hen i en grad, så de er ude af stand til selv at skifte kanal. De er heller ikke i stand til at begrunde, hvorfor de tændte, hvis man vækker dem og spørger.

Gruppe 3 er en stadig voksende gruppe af seere, som bliver syge, hvis de ser andet end nogle få helt bestemte programmer.

Det er i gruppe 2 at rapporten har afdækket den brændende trang hos seerne til selv at komme i fjernsynet.

Professor Flimm, som har stået for undersøgelsen, mener at det kan skyldes, at der er så mange, der ler i fjernsynet. -- Faktisk er latterfrekvensen i tv steget markant i takt med, at den er faldet alle andre steder. Og de store amerikanske tv-selskaber arbejder i øjeblikket på programtyper, hvor de medvirkende ler hele tiden uden pauser. Tror da pokker, at folk er vilde med at komme derind, slutter Flimm alvorligt.

 

Klaus Kjøller, © klaus@kjoeller.dk