Først lagt op 29-06-2020

Senest opdateret 29-11-2023 10:47

 

Britta-historien

Kunst

Videnskab

Politik og medier

Religion og tro

Epistel 666

 

 

Ny undersøgelse vækker bl.a. protester fra danske politiske partier. Dog har Det Radikale Venstre udsendt en pressemeddelelse, hvori det hedder: ”Navneundersøgelsen bekræfter vores placering som dansk politiks midte.”

Privatfoto fra TV

 

Navne lyver

I anledning bl.a. af bevægelsen Black Lives Matter og danske politiske partiers navne, har KjoellerN#WS talt med forskere.

 

En ny undersøgelse har ifølge lektor Ian Fool fra Institut for Indsigt afsløret, at der er en klar sammenhæng mellem en bevægelses navn, og hvor militant den er. En religiøs sekt med navnet De kyssende englebørns himmelske kærlighedsforening har rekorden i brutalitet med gennemsnitligt et veludført mord på anderledes troende i timen. Hertil et uspecificeret antal lemlæstelser af tilfældige forbipasserende. Medlemmer, som har fået ram på mere end 10 anderledes troende, hædres med titlen Højtelsket kærlighedsbroder.

En sekt med navnet Krigshelvedets hensynsløse dræberhær udfører derimod dagligt aktioner i Los Angeles' trafik, hvor de har reddet hundredvis af hjælpeløse trafikofre ved deres hurtige indsats. Flere af sektens medlemmer er selv blevet dræbt under kampen for at redde andres liv. Sådanne medlemmer hædres med titlen Bloddryppende mordersoldat.

Lederen af den gruppe indsigtsforskere, som står bag undersøgelsen, lektor Ian Fool, har lagt navn til Fools Navnelov: Navnets betydning er omvendt proportionalt med organisationens handlinger. Eller med andre ord: En organisations navn benævner altid lige præcis det, organisationen mangler.

Radikale Venstre tilfreds

Resultaterne har allerede vakt betydelig opsigt. Der er således indløbet protester fra utallige internationale organisationer som Forenede Nationer og Den Europæiske Union. Og fra bevægelsen Black Lives Matter. Også Folkekirkens Nødhjælp har protesteret, ligesom utallige politiske partier, lige fra Dansk Folkeparti til Enhedslisten. Dog har Det Radikale Venstre udsendt en pressemeddelelse, hvori det hedder: ”Navneundersøgelsen bekræfter vores placering som dansk politiks midte.”

Lektor Fool oplyser, at han også har modtaget en lang række trusselsbreve fra fanatiske politiske og religiøse bevægelser med navne som De næstekærlige bløddyr, Evighedens ydmyge tjenere og Folkefronten til de uskyldsrenes befrielse. Endvidere har han ført en lang personlig telefonsamtale med forkvinden for Ligestillingsrådet.

Forskergruppen fastholder sine resultater. Næste skridt er at undersøge, i hvilket omfang Fools Navnelov også gælder for personnavne.

Fool udtaler, at det er en undersøgelse, som man venter sig meget af, og at han allerede personligt er ret sikker på, at man også vil hente interessante resultater her.

Heri er lektor Dna Trighd, som er et andet fremtrædende medlem af gruppen, langt fra enig. Han foretrækker i stedet et projekt, hvor det undersøges, hvilke stavefejl folk mest laver i deres eget navn.

 

Læs Nyt politisk kropssprog, Kvidder

Læs Alternativt gæk, gak og guf, Kølletæppebank

Læs Tak til den grove selvsatires mester, Køllebank Longread

 

© klaus@kjoeller.dk