Først lagt op 06-01-2021

Senest opdateret 06-01-2021 15:38

 

Britta-historien

Kunst

Videnskab

Politik og medier

Religion og tro

Epistel 666

Åh, jeg kommaer!

 

 

 

 

 

Raslebøssen

Ministeren med den raslende hjerne

Der var engang en minister hvis hjerne var så lille og hård at den raslede generende når der var receptioner og pressemøder. Embedsmændene var bange for at departementets anseelse skulle dale hvis det blev kendt at det var hjernen der raslede. Der var allerede flere Christiansborg-journalister der havde fået færten af historien.

Det usædvanlige var at hjernen her var lille og hård. Det almindelige var at ministres hjerner var meget store og svampede og efterhånden bredte sig til hele hovedet og groede og dannede enorme flaprende flæskekinder og sitrende dobbelthager.

En enkelt minister havde været til kontrol for en knæskade, men var blevet sendt hjem med den besked at det var hjernen der havde bredt sig. De havde tilbudt at amputere uden om køen, men ministeren afslog fordi han egentlig godt kunne lide benet på godt og ondt.

På denne baggrund kan det ikke undre at Raslebøssen, som hans tilnavn snart blev, vakte opsigt.

Raslebøssen var ikke sen til at udnytte sit handikap. Han vidste at enhver karriere bygger på at man udnytter sine handikap. Derfor stod han åbent frem med sin defekt. Han forklarede alle og enhver der gad lytte – og gerne flere – at den dér raslelyd skyldtes at hjernen ikke kunne fylde hulrummet i skallen helt ud. Mere indviklet var det såmænd ikke.

Det skabte stor sympati omkring ham.

Både politikerkolleger og embedsmænd var glade for at have en konkurrent der var dum som en indskrumpen ært. De smilede venligt til ham og roste ham for hans åbenhed og mod.

Mange betroede ham at de også havde skavanker, men at de helt manglede hans mod til at stå åbent frem.

Således fortalte statsministeren at han i mange år havde forvekslet venstre og højre på helt uforudsigelige måder. Det havde ofte skabt forvirring, men også mange gode, helt uventede kompromiser.

Finansministeren tabte altid i Matador.

Sådan var det hele vejen rundt i ministerkredsen.

Unge Idealisters Landsforbund protesterede. De krævede noget at tro på. De nægtede at se virkeligheden i øjnene. De krævede lederskab og ikke disse uværdige ledere. De truede med kollektivt harakiri, hvis det fortsatte. De havde allerede sendt ansøgninger til de sociale forvaltninger om tilskud til køb af knive til formålet. De havde også fået afslag, men havde omgående anket afgørelsen.

Alt dette fyldte Raslebøssen med stort vemod.

Som minister for Optimisme og Kampgejst vidste han hvor vigtigt det var at folk troede på at det hele kunne nytte. Jo mere befolkningen struttede af optimisme, jo mere blev der produceret. Og jo mere der blev produceret, jo større blev overskuddet.

Raslebøssen fandt at det var helt ude af proportioner at pressen tillagde hans person den store vigtighed. Desuden forsøgte han uden held at få tilnavnet Ranglen i stedet for Raslebøssen.

Oppositionen var også oppe på mærkerne. Man fremstillede plakater med store tomme kasser i brunt med en lille hoppende, grøn ært inden i. På partitelefonen kunne man bestille lydbånd med ærtebælges parringsdans.

 

© klaus@kjoeller.dk

 

 

 

Klaus Kjøller, © klaus@kjoeller.dk