Kommen­tarer og moraler.

 Først lagt op 26-12-2023

Senest opdateret 27-12-2023 11:11:28

 

BRITTA-HISTORIEN

KUNST

VIDENSKAB

POLITIK OG MEDIER

RELIGION OG TRO

EPISTEL 666

ÅH, JEG KOMMAER!

”DRENGEN DER SKREV”

MENU

 

Manges bevidsthed er som en spand, hvor der ligger en masse rodsammen, som ikke er til at få hoved og hale på

Foto: Klaus Kjøller

 

Han ser ind i dig

Hos nogle viser bevidstheden sig som et dukketeater. Hos andre som en lysavis, der kører i panden. Løgne er lette at genkende.

Der er i øjeblikket oprør og tumulter i verdens førende filosofiske miljøer. Det har der været, siden danskeren Jakob Kofod optrådte på en international kongres i Sydney i Australien.

Jakob Kofod knækkede for nogle år siden gåden om rumrullen.

Læs Avlskarl revolutionerer astronomien.

Jakob Kofod er i stand til at se direkte ind i andres bevidsthed.

Så tidligere ind i politikeres bevidsthedsstrøm

Mange vil stadig huske Jakob Kofod fra et talkshow i tv, hvor han kiggede ind i flere førende politikeres bevidsthed. Det førte til en langvarig regeringskrise og et jordskredsvalg.

Den kendte filosof, Ned Simmons fra Cambridge University, som er blevet verdensberømt på endegyldigt at bevise, at bevidstheden ikke er inde i hovedet eller nogen som helst andre steder, har, ifølge flere medier, påtaget sig at afsløre Jakob Kofod som en svindler. Det var i denne sammenhæng, at Jakob Kofod optrådte på kongressen i Sydney. Men imod alle forventninger var Jakob Kofod altså alligevel i stand til at se ind i udvalgte deltageres bevidsthed.

Jakob Kofod tager det hele meget roligt. I telefonen fra Sydney fortæller han, at han lige har været ude at købe nogle flotte støvler af alligator-skind og en rigtig flot cowboyderhat.

-- Gør det slet ikke indtryk på dig, at hele kongressen er i oprør?

-- Det er synd for dem, at de er så forvirrede, men jeg har ellers ikke forstand på det, de snakker om.

-- Hvad er det egentlig, du ser, når du ser ind i en bevidsthed?

-- Det er forskelligt. Hos nogle er det nærmest ligesom at se et dukketeater. Hos andre er det ligesom en lysavis, der kører i panden. Men der er også mange, der bare er ligesom en spand, hvor der ligger en masse rodsammen, som ikke er til at få hoved og hale på. Eller helt andre måder. Det er meget forskelligt, ler Jakob.

Løgne lette at genkende

-- Og du kan altså se, om man f.eks. lyver?

-- Ja, løgne er lette at se. De er altid mærket med rødt lys eller blinker og hyler.

-- Hvad sprog taler bevidstheden?

-- Det er slet ikke sikkert, den taler. Jeg opfatter lige godt en kinesisk som en indfødt australsk bevidsthed, slutter Svend Jensen. – Hjernesvingningerne lyder ens, uanset om det er en fra Mongoliet eller Gudhjem.

Flere tilbud på hånden

Efter Sydney har Jakob Kofod flere tilbud på hånden. Dels fra Ned Simmons, som har tilbudt ham et gratis, intensivt filosofisk kursus, som vil få ham til at forstå, hvorfor det ikke er begrebslogisk muligt at se ind i andres bevidsthed på den måde, som Jakob Kofod gør. Dels fra en gruppe amerikanske børsmæglere, hvis forhandlingsudspil var et bundt blanco-checks.

 

Klaus Kjøller, © klaus@kjoeller.dk