Først lagt op 30-04-2018,, senest opdateret 01-05-2018 09:21:26

 

 

 

 

Mærsk og resten

Mærsks særlige format fremgår klarere end nogensinde af reaktionen på hans død hos hans gamle ærkefjende, aktie-ejer Frank Aaen fra Enhedslisten, som på mange generalforsamlinger talte skibsrederen midt imod. Og fik ramsaltet svar.

 

Groft sagt konstaterede i 2012, at mange ville savne giganten Mærsk. ”Ikke mindst Frank Aaen, som nu mangler sin fæle, gamle kapitalist at spille bold med. Forvirret og partnerløs står Aaen tilbage, hjemløs blandt glatte handelshøjskoletyper som Novo Nordisks Lars Rebien Sørensen og Mærsks Niels Smedegaard Andersen.”

 

 

 

 

Indhold

Dansk nedtur 1

28-08-2017: Denne tredobbelte, nationale nedtur bør gøre det klart for Caroline Wozniacki, at hun i år simpelt hen er nødt til at vinde US Open. 1

Orden i ordenskapitlet! 1

20-04-2013: Findes der ingen tapre rengøringsassistenter i riget? Så giv dem dog et ridder- eller kommandørkors. Og hvorfor bliver militærchefer og andre uden mindste forstand på at udvælge sokker til prinsgemalen udnævnt til kammerherre? 1

For mange kunder 1

03-04-2013: Hvis Novo Nordisk og Mærsk var lige så elendige til at bruge IT som det offentlige er, så ville Danmark for længst være gået nedenom og hjem. 1

Stort og småt 1

24-11-2012: Der er ingen grund til at rakke erhvervsmanden, kammerherre Fritz Schur ned, fordi han begyndte med en vognfuld lokumspapir. Tværtimod 1

Aaen alene i verden 1

21-04-2012: Efter Mærsks død savner Frank Aaen en værdig modstander 1

 

 

 

 

Dansk nedtur

28-08-2017: Denne tredobbelte, nationale nedtur bør gøre det klart for Caroline Wozniacki, at hun i år simpelt hen er nødt til at vinde US Open.

Først meldte Prinsen ud, at Dronningen måtte hvile som ensom majestæt i sarkofagen i Roskilde Domkirke. Så solgte Maersk sin olie- og gas-del til et fransk firma. Det ødelagde historien om Mærsk som et særligt dansk firma med et nationalt betydningsfuldt projekt.

Så skete der ”en ulykke” i ubåds- og raketbygger Peter Madsens ”Nautilus”. Den kostede Kim Wall livet, og hendes torso blev fundet i vandkanten ved Amager. Det ødelagde historien om en sympatisk opfinder med skøre projekter til vands og i luften, som jævnligt imponerede verden med opsigtsvækkende resultater af den særlige danske individualisme, fantasi og originalitet.

Groft sagt håber, at denne nationale nedtur gør det klart for Caroline Wozniacki, at hun i år simpelt hen er nødt til at vinde US Open.

Senere tilføjet note: Caro røg i år desværre ud allerede i anden runde, hvor hun tabte til en ukendt, ekstremt lavtrangerende spiller, som havde en heldig dag. Der skal altså mere end tre, alvorlige nationale nedture til at få hende til at vinde US Open. Heldigvis blev hun ikke en fjerde national nedtur, for ingen forventer efterhånden, at hun nogensinde vil vinde turneringen. Men alle håber nu på næste år.


Orden i ordenskapitlet!

20-04-2013: Findes der ingen tapre rengøringsassistenter i riget? Så giv dem dog et ridder- eller kommandørkors. Og hvorfor bliver militærchefer og andre uden mindste forstand på at udvælge sokker til prinsgemalen udnævnt til kammerherre?

I anledning af sin 73 års fødselsdag forleden uddelte dronning Margrethe ordner. Således fik Danmarks ambassadør i Rusland, Tom Risdahl Jensen kommandørkorset af 1. grad af Dannebrogsordenen, og formand i A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, blev ridder af 1. grad af Dannebrog.

Og rengøringsassistent Merete Kempf Nielsen fik den kongelige belønningsmedalje af 1. grad. En chauffør, en kontorbetjent og en ejendomsassistent fik den kongelige belønningsmedalje.

Groft sagt må spørge: Findes der ingen tapre rengøringsassistenter i riget? Nåh, men hvorfor udnævnes disse og andre ydmyge, håndens arbejdere aldrig hverken til kommandør eller ridder? Med al respekt for belønningsmedaljen, så sender den ikke samme signal om tapperhed og heroisme som et kommandørkors.

Og militærchefer og godsejere uden mindste forstand på at udvælge sokker til Prinsgemalen udnævnes rask væk til ’kammerherre’, en titel som en trofast kammertjener kun kan drømme om. Groft sagt kræver orden i ordenskapitlet!


For mange kunder

03-04-2013: Hvis Novo Nordisk og Mærsk var lige så elendige til at bruge IT som det offentlige er, så ville Danmark for længst være gået nedenom og hjem.

Berlingske holder fredag parade over de velkendte problemer i uddannelsesystemet, hospitalsvæsnet og politiet med at få dyrt indkøbte IT-systemer og isenkram til at virke. Det er helt banale, indlysende ting, som ikke virker: usikker netforbindelse, manglende koordination mellem flere journalsystemer, indtastet tekst, som forsvinder.

Der er gennem årene brugt milliarder på nytteløse indkøb og spildt arbejdstid. Hertil kommer patienter, som er blevet fejlbehandlet, måske døde. Lovbrydere, som er undsluppet straf.

Det er klart for alle, at hvis selskaber som Novo Nordisk eller Mærsk heller ikke kunne finde ud af det dér med IT, så ville disse verdensfirmaer for længst være gået nedenom og hjem i konkurrencen. Og hele Danmark med dem.

Når IT får lov at køre gakket i det offentlige så mange år, skyldes det udelukkende, at kunderne – skoleelever, patienter og borgere, som udsættes for forbrydelser – ikke kan flygte. Kunderne vælter ind, selv om alle IT-systemer er nede, og servicen er i bund.

Det offentliges IT-problemer skyldes altså simple markedsforhold: for mange kunder.


Stort og småt

24-11-2012: Der er ingen grund til at rakke erhvervsmanden, kammerherre Fritz Schur ned, fordi han begyndte med en vognfuld lokumspapir. Tværtimod

Groft sagt har læst en del i avisen på det sidste om erhvervsmanden Fritz Schur. Han er nået langt: har været kæreste med sangerinden Birthe Kjær, bor i et stort hus, som han kalder ”slot” med 15 tjenestefolk, er ven af kongehuset og især prins Henrik, som han har mange årlige rejsedage med. Hertil kommer, at han er formand for bestyrelserne i Dong og SAS. Poster han vistnok fik, fordi han også var nær ven af Anders Fogh Rasmussen.

Nu er der så udkommet en biografi, som forsøger at ødelægge Schurs dygtigt opbyggede billede af Schur som en stor mand. Bl.a. skulle hans rigdom bygge på en forladt godsvogn fyldt med toiletruller. Og det anføres som betænkeligt, at hans egne firmaer kun har 250 ansatte tilsammen, når han samtidig uden blusel sammenligner sig med legenden Mærsk.

Groft sagt må protestere: Hvis en mand kan nå så langt som Schur på grundlag af en vognfuld lokumspapir, så er han i sandhed stor. Groft sagt har således haft kilometervis af toiletpapir mellem hænderne gennem årene uden at tænke det mindste på, at det kunne bruges til at blive dekoreret kammerherre med.


Aaen alene i verden

21-04-2012: Efter Mærsks død savner Frank Aaen en værdig modstander

Alle notabiliteter mødte frem på rad, da den gamle skibsreder var død. Og alt det rigtige og nødvendige blev sagt.

Men Mærsks særlige format fremgik nok klarest af reaktionen hos hans gamle ærkefjende, aktie-ejer Frank Aaen, som på mange generalforsamlinger talte skibsrederen midt imod. Og fik ramsaltet svar.

Aaen blev – ifølge DR – tydeligt bevæget over meddelelsen over Mærsks død og måtte gå i enrum på Christiansborg for at komme til koncepterne. Men han var dog senere på dagen i stand til at deltage i TV Avisens portrætudsendelse, hvor kapitalistdræber Frank som en skygge af sig selv fremførte en nærmest selvudslettende udgave af sine mange frygtløse indlæg på generalforsamlingerne mod udemokratiske tilstande og underbetaling af udenlandsk arbejdskraft.

Groft sagt konstaterer, at mange vil savne giganten Mærsk. Ikke mindst Frank Aaen, som nu mangler sin fæle, gamle kapitalist at spille bold med. Forvirret og partnerløs står Aaen tilbage, hjemløs blandt glatte handelshøjskoletyper som Novo Nordisks Lars Rebien Sørensen og Mærsks Niels Smedegaard Andersen.


 

 

 

 

 

 

 

 

Læs flere Kølletæppebank.

Klaus Kjøller, © klaus@kjoeller.dk

 

 

Hvis du vil af med noget efter at have læst kommentaren, så skriv på www.facebook.com/klauskjoeller

151217klauskjoellerDKforside.bmp