Først lagt op 17-05-2018,,senest opdateret 21-04-2024 12:33:33

 

ALLE BØGER

KOMMENTARER OG MORALER, MENU 1

KJOELLER NEWS

BREVKASSEN

PROFIL

MEST LÆSTE PÅ KJOELLER.dk

BEDST SÆLGENDE BØGER

 

 

 

 

 Kronprins Frederik holder tale til sin mor. Foto: Klaus Kjøller, privatfoto fra YouTube

Kronprinsens 50års-Tattoo, Kølletæppebank

Ud over at løbe ”Royal Run” i flere store byer løber Kronprinsen grovheds-spidsrod i hele landet som opvarmning til sin fejring d. 26. maj 2018.

 

 

 

 

 

Indhold

Giv agt, Frede! Zætning 1

08-04-2024: Dronning Mary slap hjorte løs i Dyrehaven alene 1

Admiralbalkoner! Køllebank 1

22-01-2024: Hvis Kong Frederik X (det tidligere Twitter) skal leve fuldt op til sin admiralsuniform, kræver det større balkoner på slottene. 1

Ikke-banale trivialiteter 1

24-05-2018: Men ingen forestiller sig vel, at Kronprinsen især omgås kontanthjælpsmodtagere, VVS-folk eller journalister? 1

Royal Scandal Run 1

21-05-2018: Stakkels Frede og Mary. De tror, at de kan holde befolkningens entusiasme oppe ved bare at avle og jævnligt sende prinsen afsted i kondiløb. 1

Utrænet idrætsprins 1

09-05-2018 : Der er akut brug for, at Kronprinsen træner intensivt i demokratisk fitness 1

Vanrøgtet kronprins 1

29-12-2017: Det er majestætsfornærmelse, at Holm med denne indsigt var en af de mest aktive for at få kronprins Frederik ind som IOC-medlem i 2009 1

Ordner på vej 1

16-01-2015: Der bør være mindst to ordner på vej til de ansvarlige politifolk, efter kronprinsens ulovlige tur over Storebæltsbroen 1

Lej en politiker! 1

06-03-2013: Meget i dansk politik ville være lettere, hvis holdene -- som i professionel fodbold -- kunne leje politikere af hinanden 1

Kongen af Finn 1

08-08-2012: Selv om man ikke vinder guld i finnjolle til OL, så kan man godt være den ægte konge af Finn 1

OL-indsamlingen 1

28-07-2012: Alle medvirkende ved OL optræder gratis, så OL er i virkeligheden et velgørenhedsarrangement. Men hvem er det egentlig, som får alle de indsamlede midler? 1

Kongelig hofleverandør 1

17-05-2012: Frede og Mary kan hjælpe DR og TV 2 ved fortsat at avle prinser og prinsesser 1

Supersvensk 1

27-02-2012: Et svensk kongebarn ankommer til verden under helt andre former end et dansk kongebarn 1

Debatter med latter 1

29-08-2011: To må man være. Hvad var Frede uden Mary, Caroline uden sin nye kæreste? Også i valgkampen skal man finde sin mage, men det skal være den som man elsker mest at hade 1

TV i hopla 1

01-05-2011: Når befolkningen forenes i stærke følelser, ser den direkte transmissioner på public service-fjernsyn. 1

Tattoo-bonus 1

Kong Klaks sten, 2. rev. udg. "Bryllupsudgaven" 1

01-05-2004 Romanen Kong Klaks sten udkom i en revideret 2. udgave d. 1. maj 2004. Dronning Margrethe d. I’s festkjole hentes i romanen hjem af kronprinseparret på motorcykel over Øresundsbron. 345 år som krigsbytte i Uppsala Domkyrka må være nok. 1

 

 

 

 

Giv agt, Frede! Zætning

08-04-2024: Dronning Mary slap hjorte løs i Dyrehaven alene

Læs originalen med foto og links


 

Admiralbalkoner! Køllebank

22-01-2024: Hvis Kong Frederik X (det tidligere Twitter) skal leve fuldt op til sin admiralsuniform, kræver det større balkoner på slottene.

Læs originalen med foto og link


 

Ikke-banale trivialiteter

24-05-2018: Men ingen forestiller sig vel, at Kronprinsen især omgås kontanthjælpsmodtagere, VVS-folk eller journalister?

Jyllands-Posten bringer i dag en artikel om Kronprinsens netværk. Den viser, ud fra studier af gæstelister og artikler i medierne, bl.a. at Kronprinsen mest har venner i adelen og blandt rige. Og hvis hans venner ikke holder kæft med, hvad der foregår i Kronprinens lukkede cirkler, så er det ud af klappen. Artiklen fortæller også, at Mary Donaldson blev fremvist til godkendelse i den lukkede vennekreds, inden hun blev Kronprinsens officielle partner.

Men ingen forestiller sig vel, at Frede især omgås kontanthjælpsmodtagere, VVS-folk eller journalister? Eller at han bare ankommer direkte fra Tasmanien til TV-udsendelsen ”Go' morgen Danmark” med Mary og siger, at hende vil jeg have, så kan venner og resten af familien rende og hoppe? Derfor vil mange mene, at artiklen er overflødig. Den rummer udelukkende banaliteter og trivialiteter, som kun er salgbare, fordi Kronprinsen er så populær, at folket æder alt om ham råt.

Men de tager fejl. For når Kronprinsen stik mod al fornuft stemmer imod sin egen regering i IOC i udenrigspolitiske sager, så er det ikke spor overflødigt at forsikre os alle om, at han på andre områder, hvor det kan gå grueligt galt, lever overraskende meget op til almindelig sund fornuft, og hvad alle forventer.


Royal Scandal Run

21-05-2018: Stakkels Frede og Mary. De tror, at de kan holde befolkningens entusiasme oppe ved bare at avle og jævnligt sende prinsen afsted i kondiløb.

Politikens chefredaktør Christian Jensen remser i en søndagskommentar det engelske kongehus’ seneste skandaler op: Bruden Meghan er soap-skuespiller, faren er et skvat, som drikker for meget og dasker rundt i en mexicansk ferieby og derfor ikke er i stand til at føre sin egen datter op. Brudens halvbror har i et brev advaret Harry mod sin søster: Hendes kærlighed er endnu en falsk rolle, hun spiller for at få opmærksomhed i den soap-verden, hun er faret vild i.

Samtidig konstaterer chefredaktøren, at prins Harry er mere populær end nogensinde. Og konkluderer derfor, at skandaler kan vise sig at være en forudsætning for en nødvendig reformering, hvis kongehuse skal opretholde appellen til folket i det 21. århundrede.

Stakkels Frede og Mary. De tror stadig, at de kan holde befolkningens entusiasme oppe ved bare at avle og jævnligt sende prinsen afsted i kondiløb.

Selv om Frede løber dagens mange ”Royal Run”-løb med ondt i ryggen, så er det ifølge Politikens chefredaktør langtfra nok skandale til at sikre overlevelsen.


Utrænet idrætsprins

09-05-2018 : Der er akut brug for, at Kronprinsen træner intensivt i demokratisk fitness

Både regeringen og dansk idræt (DIF) ville udelukke Rusland fra OL i 2016 på grund af et statsstøttet dopingprogram. Men Kronprinsen, som sidder i Den Internationale Olympiske Komité (IOC), stemte imod.

Forleden fandt Politiken så Kronprinsens egen forklaring på sin stemmeafgivning. Den findes i Jens Andersens portrætbog ”Under bjælken” (2017): ”Jeg er blevet beskyldt for at have talt imod den daværende kultur- og sportsminister. Det har jeg ikke gjort. Jeg ville jo have bedrevet udenrigspolitik, hvis jeg ene mand havde bedt om at få ordet i IOC-forsamlingen og sagt: Jeg synes, det er forkasteligt, at alle russiske sportsudøvere ikke bliver udelukket.”

Kronprinsen tror tilsyneladende, at bare man holder sin bøtte, så er det uden betydning, hvad man stemmer.

Der er akut brug for, at Kronprinsen træner intensivt i demokratisk fitness. Hvis landet skal regeres af en konge, der kræver, at alle 189 MF’ere skal bræge fra talerstolen, før de tæller med i afstemningerne, så vil demokratiets dage snart være talte.


Vanrøgtet kronprins

29-12-2017: Det er majestætsfornærmelse, at Holm med denne indsigt var en af de mest aktive for at få kronprins Frederik ind som IOC-medlem i 2009

Meget tyder på, at brasilianske medlemmer af Den Internationale Olympiske Komité (IOC) i 2009 ved et møde i København bestak afrikanske medlemmer til at stemme for OL i Rio de Janeiro 2016.

Men det kommer ikke bag på Kai Holm, dansk IOC-medlem 2002-9. Til Politiken siger han: “Jeg er efterhånden blevet så kynisk, at jeg ved, at der foregår fusk i en eller anden form, hver gang der er afstemninger med stor økonomi på spil.”

Det er majestætsfornærmelse, at Holm med denne indsigt var en af de mest aktive for at få kronprins Frederik ind som IOC-medlem i 2009.

Enten må Frederik omgående ud. Eller Danmark må følge IOC-ånden og kræve et anseligt millionbeløb under bordet som smudstillæg for fortsat at lade vores intetanende, uskyldige Frede sponsorere sit velpolerede kongelige image til det korrumperede foretagende.

Tante fik ikke alene kvalme af denne grovhed, men måtte gå op og lægge sig,
fordi en af verdens absolut allermest nydelige og noble internationale organisationer, IOC, og to af landets absolut nydeligste og mest noble mænd, Kai Holm og kronprins Frederik, på nedrig vis blandes aldeles uklædeligt sammen med rentud ækle ting, som tante ikke engang vil tænke på. Fy fy! Det er direkte pinligt. Faktisk så pinligt, at alle ordentlige mennesker i landet holder bøtte med det. Og hvis det alligevel slipper ud, skal det i hvert fald ikke være gennem tantes debatterende bolig- og havemagasin ”Bellas”, som altid skal kunne ligge fremme i pæne hjem. Og så med ord som ”Frede” og ”smudstillæg” … som om der var tale om en simpel håndværker. Kan det blive mere vulgært? Uf.


Ordner på vej

16-01-2015: Der bør være mindst to ordner på vej til de ansvarlige politifolk, efter kronprinsens ulovlige tur over Storebæltsbroen

Polititifolk står forrest blandt dem, der modtager ordner for deres indsats. Derfor bør man have forståelse for de udfordringer, som politiinspektør Steen Nørskov fra Sydsjællands- og Lolland-Falsters politi fik, da kronprinsen med følge meddelte, at man gerne ville over den stormlukkede Storebæltsbro.

Udfordringen var, at det jo var strengt forbudt på grund af livsfare at køre over for enhver. Politiet løste udfordringen ved at sige til Sund & Bælt, at tronfølgeren med følge ”skal lukkes over”. Hvorefter de selvfølgelig kørte over og hjem i seng.

Men efter det har givet en masse ballade på forsiderne af boulevardpressen og blandt politikere, så forklarer politiinspektøren nu, at det, at blive lukket over, ikke er det samme som at få tilladelse til at køre over.

Og det er jo bogstaveligt talt også rigtigt, at ordene i de to udtryk er forskellige. Alt i alt udmærket bureaukratisk formuleringsarbejde, som fortjener en orden.

Og kronprinsen har desuden allerede undskyldt at have overtrådt politiets forbud, hvilket passende kan sones med yderligere en orden.


Lej en politiker!

06-03-2013: Meget i dansk politik ville være lettere, hvis holdene -- som i professionel fodbold -- kunne leje politikere af hinanden

Fodboldspilleren Nicklas Bendtner har været tophistorie alle danske medier i flere dage. Det har givet et frisk indblik i de smidige personaleforhold i international topfodbold.

For Bendtner ejes af den engelske klub Arsenal, men er udlejet til den italienske klub Juventus. Og er desuden jævnligt – hvis han ikke er syg – udtaget til det danske landshold, hvorfra han dog nu har fået et halvt års karantæne på grund af spritkørsel.

Hvor er dansk politik til sammenligning dog amatøragtig i sin personalehåndtering! Meget ville være lettere, hvis politikere fra et parti bare kunne lejes af et andet.

Så kunne SF leje Johanne Schmidt-Nielsen til at sælge deres politik, og Socialdemokraterne leje de opadgående stjerner Løkke og Kristian Thulesen Dahl og – uden det ville føles spor underligt – sætte Thorning på salgslisten. Og De konservative kunne helt naturligt sætte Barfoed på bænken og købe Joachim B. Olsen for at undgå nedrykningsfare.

Og når landsholdet, dvs. regeringsholdet, sættes, så kunne kronprins Frederik bare plukke de bedste politikere uanset ejer- og lejerforhold.


Kongen af Finn

08-08-2012: Selv om man ikke vinder guld i finnjolle til OL, så kan man godt være den ægte konge af Finn

Selvfølgelig ville det da have været bedre, hvis Jonas Høgh-Christensen havde vundet guld i stedet for sølv i finnjolle. Og mandekrammet af kronprinsen havde han nok fået også, selv om han havde vundet guld. Så havde det bare været et sejrskram i stedet for et trøstekram.

Men den tv-transmitterede, direkte, improviserede tale, han holdt for sit hold efter sølvet, ville aldrig være blevet så medrivende, hvis han havde vundet.

Han havde ført hele ugen, og han ligner desuden Richard Løvehjerte, hvor hans modstander, den forsvarende britiske guldvinder Ben Ainslie, ligner og bærer et navn, som passer til en af sheriffen af Nottinghams dystre, mørke håndlangere, som jager Robin Hood.

Og det var direkte ødelæggende for alle danske voksne og børn at se Robin Hood/ Richard Løvehjerte tabe til skurkesheriffen af Nottingham. Derfor var alle vores følelser helt inde i Jonas, da han holdt sin tale mellem gråd og latter. Og dog med en værdighed og disciplin som en ægte, skøn konge på vej mod nye sejre.

Så ligegyldigt hvor meget guld ham Ainslie smykker sig med, så bliver han aldrig konge af Finn.


OL-indsamlingen

28-07-2012: Alle medvirkende ved OL optræder gratis, så OL er i virkeligheden et velgørenhedsarrangement. Men hvem er det egentlig, som får alle de indsamlede midler?

Enhver kan se, hvem der betaler: Storbritannien og byen London har betalt de storslåede stadionner, Coca-Cola og andre sponsorer har betalt milliarder, TV-stationer har betalt formuer for transmissionsrettigheder, musikerne ved OL-åbningen spillede gratis, atleterne optræder gratis, ja, selv den danske kronprins løb gratis med faklen 400 meter i London og arbejder gratis i den selvsupplerende IOC-komité.

Men Groft sagt må spørge: Hvem er det, der scorer alle milliarderne, mens hele verden er i ekstase over det storslåede show?

For OL er jo egentlig et velgørenhedsshow, fordi alle optræder gratis. Men hvem eller hvad er det, OL indsamler til fordel for?

Det er oprørende, hvis OL-indsamlingens enorme overskud bag al ædel olympisk tale ender i lommerne på de gamle drenge i IOC, som i forvejen har deres på det tørre.

Nogle af milliarderne bør i det mindste ledes tilbage til alverdens sundhedssystemer, som i de kommende år skal behandle de varige skader, som eliteidrætsudøvere påfører sig selv i den årelange slidsomme træning og den nådesløse kamp om medaljer. Ellers hænger skatteborgerne på det hele.


Kongelig hofleverandør

17-05-2012: Frede og Mary kan hjælpe DR og TV 2 ved fortsat at avle prinser og prinsesser

Seerne flygter fra vores to store public service-kanaler, DR og TV 2.

Det er Groft sagt stærkt imod. For er der noget, der banker en befolkning sammen, er det at sidde og glo på de store kanaler på den samme begivenhed mand og mus i timevis, mens studieværter og eksperter pludrer løs i en direkte transmission om de kendte, som går ud og ind ad en bus i flotte ornater eller sidder og synger i en kirke.

Og her er vores to store kanaler uovertrufne ned i alle detaljer.

DR vil stoppe seerblødningen ved at flytte TV Avisen en halv time til 21.30. Men vil seerne opdage det?

Nej, der skal helt andre boller på suppen. Groft sagt foreslår, at der planlægges mange flere nationale begivenheder, som nødvendigvis skal transmitteres direkte af den succesfulde skare af snakkesalige studieværter og eksperter, som i virkeligheden holder vor nation sammen.

Og her peger pilen på kronprinseparret, som nationens sprudlende kilde til nye børn, som alle vil udløse en mængde ritualer, som afføder utallige TV-transmissioner i årtier, ja århundreder efter vor tid, når Zenia Stampe roterer i sin grav.


Supersvensk

27-02-2012: Et svensk kongebarn ankommer til verden under helt andre former end et dansk kongebarn

Når en svensk kronprinsesse føder et barn, så optræder manden bagefter for verdenspressen vandkæmmet i mørk habit med slips. Med indstuderede, fejlfri replikker informeres pressen om barnets køn, længde og vægt fra en talerstol i et auditorium gennem en mikrofon, som virker.

I vort land møder gemalerne frem i hospitalets forhal i det kluns, de hev på sig, da de i nattens mulm måtte afsted med presseveer. Og de fortæller hakkende, stammende og mikrofonløst om den mirakuløse begivenhed, mens verdenspressen ler med dem, og alle fryder sig over de sjove navne, som barnet kan tænkes at få.

Og man forlader ikke barselslejet, før hele familien har været på barselsvisit og bagefter fortalt pressen, at det nye kongebarn er sødt og smukt.

I Sverige sniger man sig ud ad bagindgangen kort efter fødslen og har navnet klar dagen derpå.

Groft sagt tror mere og mere på rygtet om, at prins Daniel ikke bare ligner, men i virkeligheden er journalisten Clark Kent, der skal skynde sig hjem og klæde om til Superman for at redde verden.


Debatter med latter

29-08-2011: To må man være. Hvad var Frede uden Mary, Caroline uden sin nye kæreste? Også i valgkampen skal man finde sin mage, men det skal være den som man elsker mest at hade

Klumpfisken i Hirtshals ville ikke vide af frømand Frede, men heldigvis trådte Mary så frem og ville gerne kysses gennem akvariets tykke glasvæg. Og hele landet frydede sig.

Og nu er også Caroline Wozniacki officielt med kæreste og viser derfor endnu mere dejligt tandkød end normalt.

Snart vil også politikerne formere sig to og to i valgkampen og rejse landet rundt. Man skal parre sig med sin værste politiske modstander. Ligesom i valgkampen i 2007, hvor flere hårdtslående politikere havde sat deres nådesløse stridigheder i scene som landsdækkende roadshow, som trak vælgere til forsamlingshusene. Bl.a. Pia Kjærsgaard og Marianne Jelved (indvandring og værdipolitik), Villy Søvndal og Lene Espersen (økonomisk politik og ideologi). Et andet berømt debatpar fra utallige valgkampe er Uffe Elleman-Jensen og Svend Auken.

Og uden kærlighed går det slet ikke. I danske valgkampe er hadefuld ondskab not. Kærlig, rammende humor er hot. Uanset partifarve kræver danske vælgere debatter med latter.


TV i hopla

01-05-2011: Når befolkningen forenes i stærke følelser, ser den direkte transmissioner på public service-fjernsyn.

Det var filosoffen Aristoteles, som for ca 2500 år siden definerede mennesket som et tænkende dyr. Men i dag ved vi, at mennesket nok egentlig mest er et følende dyr, som elsker at se direkte tv-transmissioner af ritualer med kendte mennesker.

Intet kan samle menneskeheden som en direkte tv-transmission af vielsen af et kronprinsepar. Og intet kan få tv-stationerne mere i hopla end kendte personer i procession. Topstudieværter optræder i flok hele dagen, hærskarer af eksperter leverer alle slags detaljer om tøj, biler, bygninger og traditioner.

En salig fryd breder sig over os alle sammen, mens vi som forenet menneskehed følger de guddommeligt harmoniske, tv-bårne optrin.

En lignende frydefuld tilstand indfinder sig sjældent, når vi ser de daglige, fornuftsprægede tv-nyhedsudsendelser og debatprogrammer, som jo altid handler om kævl og strid.


Tattoo-bonus

Kong Klaks sten, 2. rev. udg. "Bryllupsudgaven"

01-05-2004 Romanen Kong Klaks sten udkom i en revideret 2. udgave d. 1. maj 2004. Dronning Margrethe d. I’s festkjole hentes i romanen hjem af kronprinseparret på motorcykel over Øresundsbron. 345 år som krigsbytte i Uppsala Domkyrka må være nok.

Bogen blev skrevet i 1997 som en fremtidsroman der handlede om nogle dage i juni 2002. Andenudgaven handler om de samme dage i juni, men nu som fortid for snart to år siden. Kort sagt er forskellen mellem første- og andenudgaven at førsteudgaven er uden Mary, andenudgaven er med Mary, vores lands kronprinsesse efter d. 14. maj 2004. Men det har medført yderst få ændringer i handlingen. Man kan sige at Mary allerede var med i førsteudgaven, men forfatteren kendte hende ikke og var derfor nødt til at bruge stand-in.

Læs meget mere om bogen, bl.a. dens usædvanlige lancering med en helt autentisk brevveksling mellem forfatteren og den svenske konge og den danske statsminister.

 

 

 

 

Læs Kronprinsens 50års-Tattoo, Kølletæppebank

 

 

 

 

 

 

Læs flere Kølletæppebank.

Klaus Kjøller, © klaus@kjoeller.dk