Først lagt op 23-08-2018,,senest opdateret 23-08-2018 15:49:52

 

ALLE BØGER

SENESTE KOMMENTARER OG  MORALER

KJOELLER NEWS

BREVKASSEN

PROFIL

MEST LÆSTE PÅ KJOELLER.dk

BEDST SÆLGENDE BØGER

 

002

Moster News

Få kunne som TVA-studievært Tine Gøtzsche med sensationel stemmeføring give indtryk af, at ligegyldigt, hvad der skete, så var det nyt.

 

 

 

I anledning af at Tine Gøtzsche stopper som studievært på DRs 18.30-nyheder interviewes hun i fagbladet ”Journalisten” og siger bl.a.: ”Nyhederne er på skærmen hver eneste aften, også selv om der ikke er sket ret meget. Alle journalister kender jo det her med, at man skal lave en forside om noget, selv om man godt ved, historien ikke er lige i øjet. Det kender jeg jo også fra TV Avisen, hvor jeg skal lave en fanfare omkring noget i introen, selv om det ikke ligefrem er noget, der vælter hele verden. Det kommer jeg ikke til at savne.”

Gøtzsche sætter her fokus på nyhedsmediernes væsentligste funktion: at konstruere mening og sammenhæng i en verden, som grundlæggende er tilfældig og kaotisk. Selv propaganderer nyhedsmedierne frimodigt for den opfattelse, at de altid fortæller noget nyt. Sandheden er, at TV-nyhedsmedierne først og fremmest altid skal holde planen for at kunne berolige seerne med budskabet: Intet egentligt nyt. Alt væsentligt ved det gamle.

Få kunne som Gøtzsche med sensationel stemmeføring give indtryk af, at ligegyldigt, hvad der skete, så var det nyt. Med hendes afgang bliver det sværere for TV Avisen at retfærdiggøre, at 18.30-udsendelsen altid kommer til tiden og fylder som altid.

 

Læs mere i Den politiske komedies paradokser.

 

 

 

Læs flere Køllebank.

Klaus Kjøller, © klaus@kjoeller.dk

 

 

ALLE BØGER

SENESTE KOMMENTARER OG  MORALER

KJOELLER NEWS

BREVKASSEN

PROFIL

MEST LÆSTE PÅ KJOELLER.dk

BEDST SÆLGENDE BØGER

 

 

 

151217klauskjoellerDKforside.bmp