FORSIDE KJOELLER.dk

ALLE BØGER

KOMMENTARER OG MORALER, MENU 2

KJOELLER NEWS

BREVKASSEN

PROFIL

MEST LÆSTE PÅ KJOELLER.dk

BEDST SÆLGENDE BØGER

 

SENESTE KØLLEBANK

MÅNEDENS BEDSTE KØLLEBANK I INDEVÆRENDE ÅR

ÅRETS BEDSTE 2018

ÅRETS BEDSTE 2017

BEDSTE 5 TANTES GROVE GYS 2017

ÅRETS BEDSTE 2016

 

 

 

 

Først lagt op 17-10-2018,,senest opdateret 29-11-2019 13:57:03

 

Ustyrlig styrelse (Brittasagen)

En møgsag i pressen var nødvendig for, at Socialstyrelsen blev tvunget til at opdage millioner, som man i 16 år ikke vidste, man manglede. 1

Rigsrevisionen har advaret om rod med tilskud i Socialstyrelsen siden 2006. Men først da der i 2018 optrådte en fræk, stort tænkende svindler i dagspressen, begyndte man at bringe orden i sagerne.1

 

 

 

 

Indhold

Brittas nytte, Kort og gult 1

12-11-2019: Lad Britta finde de ubrugte millioner, der ligger og flyder overalt i det offentlige. 1

Stilheden efter Britta 1

11-03-2019: Systemet skyede ingen midler for at få Brittasagen til at forsvinde. Først blev sagen videresendt, så henlagt, derefter forsvandt den og blev desuden umulig at kommentere. Og til sidst blev alle ansvarlige ledelser for en sikkerheds skyld frikendt. 1

Snyd uden ledelsesansvar 1

02-03-2019: Nu ser Britta ud til at skulle sidde op til 8 år i fængsel. Hvilket tidsspilde! Britta er guld værd som systemkontrollant. 1

Zætning: Tys tys, mor arbejder 1

16-11-18: Døtre ville ikke ødelægge mors arbejdsglæde med dumme spørgsmål. 1

Køllebank: Britta tester Finansloven 1

01-11-18: Finanslovens vigtigste opgave er at lægge en økonomisk linje, som fører til 2-3 rystende skandaler om året. Hverken mere eller mindre. 1

Køllebank: Rigsrevisor frustreret, men i live 1

14-10-2018: Øvsagen i Socialministeriet: Der er også meget at glæde sig over 1

Køllebank: Socialstyrelsen i blodet 1

12-10-2018: Nogle vil kalde kvindens reaktion fræk og arrogant. Det er en misforståelse, som skyldes uvidenhed om kulturen i offentlige institutioner. 1

Køllebank: Svindel sikrer kvalitet 1

12-10-2018: Kække, stortænkende svindlere i dagspressen når resultater, som Statsrevisorerne må opgive. 1

Køllebank: Synsk dommer 1

11-10-2018: Dommeren afviste navneforbud i sagen om de forsvundne 111 mio., fordi den tiltalte er skyldig i en grov forbrydelse. Hvor har dommeren sin særlige viden om skyld fra? 1

Zætning: Millionerne som ingen manglede 1

11-10-2018: Møgsager er nødvendige for, at det offentlige opdager millioner, som man ikke ved, man mangler. 1

Bonus: Storyboard (længere kommentar) 1

Catch 22: Godt land 1

29-12-2018: De snydende bilister scorer stort på vores lands godhed. Storsvindleren Britta Nielsen scorer mindre. Men allermest godhed scorer de netop prøveløsladte svenske statsborgere med særlig interesse for terrorisme. 1

Storyboard: Britta Olsen 1

10-11-2018: Olsen-banden kan stadig nå at befri Britta Nielsen. Og det kan derefter vise sig, at sandheden er, at hun – til fordel for samfundets udsatte – har gennemført geniale hvidvask-arrangementer i en stor dansk banks ukendte filial i Sydafrika. 1

Bonus: Kjoeller NEWS 1

Britta: Danmark hot, Fyn not 1

05-11-2018: Direktør for Dansk Sprognævn enig. 1

Brittas dækidentitet 1

23-10-2018: Ministeren for sydafrikansk politi garanterer nu, at landets elitestyrker vil intensivere jagten på den livsfarlige, frømandsuddannede forklædningsspecialist Britta Nielsen 1

Britta fundet 1

14-10-2018: Den internationalt eftersøgte bortviste tidligere afdelingsleder Britta Nielsen er dukket frem i et kælderrum i den bygning, som Socialstyrelsen forlod, da styrelsen flyttede til Odense. 1

Socialstyrelsen tester puljemodtagere 1

15-10-2018: Det uvarslede stop af uddeling af midler fra satspuljen har allerede afsløret mindst én puljemodtager 1

 

 

 

 

Brittas nytte, Kort og gult

12-11-2019: Lad Britta finde de ubrugte millioner, der ligger og flyder overalt i det offentlige.

Britta-sagen afslører vores tillidsfulde danske system, hvor ingen opdager at millioner mangler, før svindelen er kørt helt af sporet. Britta-sagen i Socialstyrelsen passer perfekt med erfaringerne fra skandalen i Skat med de forsvundne 12,7 milliarder og med Finanstilsynets skandaløse svigt i Danske Banks estiske hvidvasksag. Kun en tilfældighed stoppede Britta. Kun fordi en ansat i Roskilde kommune var vågen på et tidspunkt hvor Britta var sygemeldt, blev hele sagen om 25 års snyd med 121 mio. opdaget. Nu ser Britta ud til at skulle sidde mindst 8 år i fængsel. Hvilket spild! Britta er guld værd som systemkontrollant. Send hende ind i Skat, i Sundhedsplatformen og andre steder, hvor dansk administration hele tiden brænder på. Og giv hende ordre om at snyde alt det bedste, hun har lært. Lad Britta afsløre de huller, som hverken advokatundersøgelser eller konsulentrapporter finder – før det er for sent at gøre noget ansvar gældende.


Stilheden efter Britta

11-03-2019: Systemet skyede ingen midler for at få Brittasagen til at forsvinde. Først blev sagen videresendt, så henlagt, derefter forsvandt den og blev desuden umulig at kommentere. Og til sidst blev alle ansvarlige ledelser for en sikkerheds skyld frikendt.

Ekstra Bladet har set et fortroligt dokument til Folketingets Retsudvalg. Det fortæller, at Skattestyrelsen allerede i 2013 blev kontaktet af Bagmandspolitiet om mistænkelige overførsler til svindelsigtede Britta Nielsen.

Og det fortrolige dokument fortæller også, at sagen ni måneder senere blev henlagt i Skat, uden nogen i dag ved, om sagen overhovedet blev behandlet i Skat. For papirerne er pst forsvundet i Skat.

Man ved heller ikke, hvem der indberettede transaktionerne til Bagmandspolitiet. Det er umuligt for pressen at få en kommentar om dette. Og efter det har vist sig, at Brittasagen – trods systemets kollektive indsats for at holde den skjult – alligevel er sluppet ud, så har en en advokatundersøgelse anbefalet, at intet ledelsesansvar gøres gældende.

Sådan kunne svindelen køre fortroligt, henlagt, forsvundet, umulig at kommentere og uden ledelsesansvar i 25 år. Først, da en bogholder i Roskilde Kommune reagerede på en manglende udbetaling på 69.047 kroner og stædigt vedholdende indberettede den til Socialstyrelsen, blev myndighederne tvunget til at gøre andet end at nusse papir.

Uden stædige bogholdere langt nede i systemet, som nægter at falde til patten med samme sløvhed som alle andre. Og uden en MF’er, som lækker fortrolige dokumenter til Ekstra Bladet, ville ”verdens bedste politiske system” gå ned. Og gå ned i total stilhed.


Snyd uden ledelsesansvar

02-03-2019: Nu ser Britta ud til at skulle sidde op til 8 år i fængsel. Hvilket tidsspilde! Britta er guld værd som systemkontrollant.

En ekstern revisionsundersøgelse, som børne- og socialminister Mai Mercado (K) fremlagde fredag viste, at kontrollen med Britta Nielsen og alle hendes kolleger med tilsvarende arbejde var for dårlig gennem 25 år. Heraf vil almindelige mennesker så slutte, at alle ledelser gennem 25 år er ansvarlige og skal straffes.

Men da advokater ikke er almindelige mennesker, men særligt skriftklogt uddannede eksperter, anbefaler de, at intet ansvar gøres gældende. For der er tale om ”nedarvede svagheder” i systemet. Kun fordi en ansat i Roskilde kommune var vågen på et tidspunkt hvor Britta var sygemeldt, blev hele sagen om 25 års snyd med 121 mio. opdaget. Hvor flovt for de hundredvis af andre kommunalt ansatte, Britta har narret, mens de snorksov.

Nu ser Britta ud til at skulle sidde op til 8 år i fængsel. Hvilket tidsspilde! Britta er guld værd som systemkontrollant. Send hende ind i Skat, i Sundhedsplatformen og andre steder, hvor dansk administration hele tiden brænder på. Og giv hende ordre om at snyde alt det bedste, hun har lært.

For det er folk som Britta Nielsen, der straks kan finde de mest indbringende huller i systemerne. De huller, som hverken advokatundersøgelser eller konsulentrapporter finder – før det er for sent at gøre noget ansvar gældende.


Zætning: Tys tys, mor arbejder

16-11-18: Døtre ville ikke ødelægge mors arbejdsglæde med dumme spørgsmål.


 Teksten fortsætter efter annoncen

 

Køllebank: Britta tester Finansloven

01-11-18: Finanslovens vigtigste opgave er at lægge en økonomisk linje, som fører til 2-3 rystende skandaler om året. Hverken mere eller mindre.

Det er nu kommet frem, at Danske Bank allerede i 2012 advarede bagmandspolitiet SØIK om, at der var noget råddent ved den svindelmistænkte medarbejder i Socialstyrelsen, Britta Nielsen. En lang række politiske ordførere søger nu i medierne at overgå hinanden i bestyrtelse, forargelse og handlekraft.

Men de er selv ude om det: Først skærer politikerne ned og ”omfordeler” for at holde skatten nede. Så opstår der skandaler. Så skælder politikere ud på den nedskårne institution, fordi den svigter sin opgave. Så får institutionen flere penge for at undgå en lignende skandale i fremtiden. Til gengæld skærer man så ned andre steder. Derfor opstår der snart skandaler andre steder.

Britta-sagen i Socialstyrelsen passer perfekt med erfaringerne fra skandalen i Skat med de forsvundne 12,7 milliarder og med Finanstilsynets skandaløse svigt i Danske Banks estiske hvidvasksag.

Men skandaler er nødvendige. For kun gennem skandaler kan man fastlægge et fornuftigt minimumsniveau for bevilinger og skatteopkrævninger.

Finanslovens vigtigste opgave er derfor at lægge en økonomisk linje, som fører til 2-3 rystende skandaler om året. Mere end dette antal kan føre til vælgermassakre på politikerne. Og det samme kan total mangel på skandaler, fordi det viser, at skatten er langt højere end nødvendigt.


Køllebank: Rigsrevisor frustreret, men i live

14-10-2018: Øvsagen i Socialministeriet: Der er også meget at glæde sig over

Rigsrevisionen har advaret om rod med tilskud i Socialministeriet siden 2006. Og de seneste dage har revisorernes formand, Henrik Thorup (DF) i medier udtrykt frustration over, at myndighederne ikke lyttede til kritikken af, at administrationen af satspuljemidlerne var uforsvarlig.

Det er også for dårligt.

Men ingen har dog myrdet rigsrevisorernes formand for at få ham til at holde bøtte. Således som lejemordere fra den russiske bankverden gjorde med den russiske korruptionsbekæmper Andrei Kozlov, efter han i juni måned 2006 havde holdt møde med det estiske finanstilsyn og bl.a. advaret om, at den finske Sempo Bank blev brugt til hvidvask og skatteunddragelse for milliarder af dollars.

Det var den bank, som Danske Bank kort efter købte, og som nu har fået banken ud i en sump af hvidvaskproblemer, kundeflugt og kursfald.

Det er godt at leve i et land, hvor berettiget, men ignoreret kritik kun fører til svindel i millionklassen. Langt bedre end at leve i lande, hvor berettiget kritik både fører til mord på kritikeren, svindel i milliardklassen og truende bankdød.


Køllebank: Socialstyrelsen i blodet

12-10-2018: Nogle vil kalde kvindens reaktion fræk og arrogant. Det er en misforståelse, som skyldes uvidenhed om kulturen i offentlige institutioner.

Den forhenværende afdelingsleder i Socialstyrelsen, som tappede styrelsen for 111 mio. kr., har nu gennem sin advokat meddelt, at ”hvis hun modtager en opkrævning, må hun betale, og at hun i øvrigt tager det, som det kommer”.

Hvilken kontrast til en hektisk kammeradvokat, som i øjeblikket febrilsk beslaglægger og erklærer konkurs for at redde i det mindste lidt håndører! Værdigt gør hun opmærksom på, at de da bare kan sende en opkrævning. Her underforstås det, at domstole forinden er gået med til, at hun overhovedet skylder noget. Hvilket hun ikke anser for indlysende.

Og det underforstås også, at hun har fået pengene til at yngle i en grad, så hun både kan betale eventuelle bøder og stjålne beløb med renter.

Nogle vil kalde kvindens reaktion fræk og arrogant. Det er en misforståelse, som skyldes uvidenhed om kulturen i offentlige institutioner. Det, som skaber sammenhold i enhver offentlig institution, er den opfattelse, at alle andre offentlige institutioner helt har misforstået situationen og i øvrigt er præget af katastrofal inkompetence.

Kvinden har 40 års ansættelse og har modtaget dronningens fortjensmedalje i sølv for lang og tro tjeneste. Derfor sidder kulturen fra Socialstyrelsen ekstra solidt i hende. Også selv om hun muligvis nu mest færdes i junglen i Sydafrika blandt flodheste, aber og lignende.


Køllebank: Svindel sikrer kvalitet

12-10-2018: Kække, stortænkende svindlere i dagspressen når resultater, som Statsrevisorerne må opgive.

Rigsrevisionen har advaret om rod med tilskud i Socialstyrelsen siden 2006. Men de kan advare lige så tosset, de vil. Der skal en svindler af format til at råbe styrelsen op.

Fuldstændig som i Skat, som en række udenlandske svindlere omsider fik banket liv i, takket være milliardsnyd. Kvaliteten i dansk offentlig administration er fuldstændig afhængig af svindlere.


Køllebank: Synsk dommer

11-10-2018: Dommeren afviste navneforbud i sagen om de forsvundne 111 mio., fordi den tiltalte er skyldig i en grov forbrydelse. Hvor har dommeren sin særlige viden om skyld fra?

En dommer tillod, at navnet på den kvinde, der er  mistænkt for at rende med 111 mio. kr. fra Socialministeriet, godt måtte nævnes offentligt. Ifølge Jyllands-Posten begrundede dommeren det med, at vedkommende har haft en betroet stilling samt forbrydelsens grove karakter.

Det er en opsigtsvækkende begrundelse for ophævelse af et navneforbud. Enhver tiltalt er vel uskyldig, indtil retten har taget stilling til skyldsspørsmålet. Det er et grundprincip i et retssamfund.

Trods dette afviste dommeren et navneforbud, fordi den tiltalte er skyldig i en grov forbrydelse. Hvor har dommeren sin særlige viden om skyld fra?

Ingen tror vel på, at dommeren er udstyret med guddommeligt klarsyn om fremtidige domme. Derfor er den eneste forklaring, at dommeren under private former må have afhørt den mistænkte, som ingen ellers indtil dette øjeblik har kunnet finde. Og fået en skriftlig tilståelse.

Når dommeren ikke lægger denne skriftlige tilståelse frem, kan det kun skyldes, at dommeren har respekt for rettergangen og ikke vil gå en kommende retssag i bedene. Mmh.

Den mest enkle forklaring på det hele er, at dommeren rent juridisk har dummet sig. Men da alle borgere, politikere og medier allerede anser tiltalte for at være skyldig, så gider kun verdensfjerne krakilere som Køllebank uden forstand på kraniebrydende jura beskæftige sig med sagens juridiske delikatesser.

 Læs Kølletæppebank: Regelforbistring


Zætning: Millionerne som ingen manglede

11-10-2018: Møgsager er nødvendige for, at det offentlige opdager millioner, som man ikke ved, man mangler.

Læs Kølletæppebank: Regelforbistring


Bonus: Storyboard (længere kommentar)

 

Catch 22: Godt land

29-12-2018: De snydende bilister scorer stort på vores lands godhed. Storsvindleren Britta Nielsen scorer mindre. Men allermest godhed scorer de netop prøveløsladte svenske statsborgere med særlig interesse for terrorisme.

Det er et godt land, vi lever i. Tre eksempler fra dagens medier viser, hvordan det er godt. Og hvordan Danmarks godhed kan ramme forskelligt.

Log in fra Sydafrika

Britta Nielsen, som er anklaget for svindel for 111 mio. kr. i Socialstyrelsen, var fra Styrelsen udstyret med en bærbar PC, så hun hjemmefra kunne gå ind og ordne sine forretninger. Det har Ekstra Bladet gennem aktindsigt afsløret. Faktisk kunne hun helt frem til d. 24. september 2018 gå ind i Styrelsens system.

Det er en pikant detalje. For allerede i begyndelsen af september, hvor Styrelsen begyndte at lugte lunten, sygemeldte hun sig fra jobbet, og lørdag den 22. september kl. 22.40 lettede hun fra Zürick med et fly til Johannesburg i Sydafrika. Så selv fra Afrika kunne hun stadig gå ind. Men det har hun nok ikke gjort. For så ville hun jo afsløre, hvor hun var.

Læs hele kommentaren.


Storyboard: Britta Olsen

10-11-2018: Olsen-banden kan stadig nå at befri Britta Nielsen. Og det kan derefter vise sig, at sandheden er, at hun – til fordel for samfundets udsatte – har gennemført geniale hvidvask-arrangementer i en stor dansk banks ukendte filial i Sydafrika.

Flere medier var i denne uge inde på, at historien om Britta Nielsen og de forsvundne 111 mio. kr. i Socialstyrelsen var en rigtig Olsen-bande-historie. Medierne forsømte ingen lejlighed til at vise billeder af den lyshårede, trivelige Britta i godt humør i beige cottoncoat med en champagneflaske og to passende glas. Mange forestillede sig nok, at hun sad og nød en hesteopvisning, hvor hun muligvis overvejede at investere nogle af styrelsens millioner i dyre rideheste. Og senere kom et par andre billeder, hvor hun, siddende på hug, rørte en liggende gepard, hvilket klart demonstrerede det eksotiske safariliv, hun levede. Billlederne havde man vistnok fundet på sociale medier.

Læs hele kommentaren.

 


Bonus: Kjoeller NEWS

Britta: Danmark hot, Fyn not

05-11-2018: Direktør for Dansk Sprognævn enig.

Hovedmistænkt i svindelsag, tidligere afdelingsleder i Socialstyrelsen, Britta Nielsen, er anholdt i Sydafrika. Hun blev forleden fyret i Odense, hvor styrelsen sidste år flyttede til. Hun vil gerne til Danmark.

Direktør i Dansk Sprognævn, Sabine Kirchmeier, siger samtidig op i København. Hun vil ikke med Nævnet til Bogense, men holder meget af Danmark og dansk.


Brittas dækidentitet

23-10-2018: Ministeren for sydafrikansk politi garanterer nu, at landets elitestyrker vil intensivere jagten på den livsfarlige, frømandsuddannede forklædningsspecialist Britta Nielsen

Ekstra Bladet har interviewet ministeren for det sydafrikanske politi, general Bheki Cele, og han siger til bladet:

”Jeg har hørt om sagen, men jeg tror endnu ikke, man har forfulgt den entusiastisk - siden du også er her nu og giver mig flere og bedre informationer, så må Sydafrika med sikkerhed gøre noget ved det. Kriminalitet er kriminalitet, lige meget om det er nationalt eller internationalt, og vi bliver nødt til at handle nu,” siger han og fortsætter:

Læs hele KjoellerNEWS Brittas dækidentitet.


Britta fundet

14-10-2018: Den internationalt eftersøgte bortviste tidligere afdelingsleder Britta Nielsen er dukket frem i et kælderrum i den bygning, som Socialstyrelsen forlod, da styrelsen flyttede til Odense.

Fundet af Britta Nielsen er foreløbigt seneste højdepunkt i den opsigtsvækkende sag.

Til Kjoeller NEWS fortæller hun bl.a., at hun ikke kunne holde ud at se mange millioner kr. fra satspuljen flyde formålsløst og uregistrerede rundt i Socialstyrelsen. Derfor satte hun millionerne i arbejde. Ikke for egen vindings skyld, men for at skabe indtægter til Styrelsen, som kunne bruges til ansættelse af flere medarbejdere for at få orden på administrationen. Da man – efter en meget fordelagtig hestehandel – afviste hendes tilbud, var det for sent at stoppe. Karussellen kørte og den kørte efterhånden hurtigere og hurtigere. Resultatet er, at hun i dag sidder med en større formue, som hun ikke kan slippe af med, selv om hendes børn har været flinke til at aftage en del penge.

Sølvklippe i talkaos

De seneste dage er der dukket folk frem, som har arbejdet sammen med den eftersøgte, svindleranklagede Britta Nielsen i Socialstyrelsen. De fremhæver, at hun – i grel kontrast til, hvad man ellers har hørt – var den klippe, som desorienterede, uvidende medarbejdere kunne finde støtte og praktisk hjælp hos i Socialstyrelsens administrative kaos.

Læs hele KjoellerNEWS Britta fundet


Socialstyrelsen tester puljemodtagere

15-10-2018: Det uvarslede stop af uddeling af midler fra satspuljen har allerede afsløret mindst én puljemodtager

TV 2 har opdaget, at Socialstyrelsen i hemmelighed fra starten af oktober har stoppet enhver udbetaling af satspuljemidler. Nu har styrelsen så skrevet denne forklarende mail til TV-stationen:

”Vi har desværre set os nødsaget til at lukke det tilskudsadministrative system. Vi er fuldt opmærksomme på de udfordringer, det giver for tilskudsmodtagerne, og arbejder for at kunne åbne systemet (eller dele heraf) så hurtigt som muligt.”

Læs hele KjoellerNEWS Socialstyrelsen tester puljemodtagere

 

 

 

 

 

 

 

Læs flere Kølletæppebank.

Klaus Kjøller, © klaus@kjoeller.dk

 

 

 

FORSIDE KJOELLER.dk

ALLE BØGER

KOMMENTARER OG MORALER, MENU 2

KJOELLER NEWS

BREVKASSEN

PROFIL

MEST LÆSTE PÅ KJOELLER.dk

BEDST SÆLGENDE BØGER

 

 

151217klauskjoellerDKforside.bmp