Først lagt op 29-12-2018,,senest opdateret 29-12-2018 12:06:30

 

ALLE BØGER

KOMMENTARER OG MORALER, MENU 1

KJOELLER NEWS

BREVKASSEN

PROFIL

MEST LÆSTE PÅ KJOELLER.dk

BEDST SÆLGENDE BØGER

 

 

 

 

 

Godt land

De snydende bilister scorer stort på vores lands godhed. Storsvindleren Britta Nielsen scorer mindre. Men allermest godhed scorer de netop prøveløsladte svenske statsborgere med særlig interesse for terrorisme.

 

 

 

Det er et godt land, vi lever i. Tre eksempler fra dagens medier viser, hvordan det er godt. Og hvordan Danmarks godhed kan ramme forskelligt.

Log in fra Sydafrika

Britta Nielsen, som er anklaget for svindel for 111 mio. kr. i Socialstyrelsen, var fra Styrelsen udstyret med en bærbar PC, så hun hjemmefra kunne gå ind og ordne sine forretninger. Det har Ekstra Bladet gennem aktindsigt afsløret. Faktisk kunne hun helt frem til d. 24. september 2018 gå ind i Styrelsens system.

Det er en pikant detalje. For allerede i begyndelsen af september, hvor Styrelsen begyndte at lugte lunten, sygemeldte hun sig fra jobbet, og lørdag den 22. september kl. 22.40 lettede hun fra Zürick med et fly til Johannesburg i Sydafrika. Så selv fra Afrika kunne hun stadig gå ind. Men det har hun nok ikke gjort. For så ville hun jo afsløre, hvor hun var.

Læs Kølletæppebank Ustyrlig styrelse

Afgiftsfri kørsel

Skattevæsnet har siden 2012 ikke har haft styr på de it-systemer, der automatisk sikrer, at folk, der ikke betaler vægtafgift og grøn ejerafgift, bliver systematisk rykket og får pålagt strafrenter.  Det skriver Rigsrevisionen i en rapport. Konsekvensen er, at staten nu mangler 1,3 mia. kr. på den konto.

Nu har problemerne stået på så længe, at de strafrenter, der burde blive lagt oven i de ubetalte afgifter, begynder at blive forældede. Dertil kommer, at man politisk allerede har besluttet at slå en streg over andre 75-90 mio. kr. i renter, fordi det ifølge Skatteministeriet vil koste lige så meget at opkræve dem, som der ville komme ind.

I Jyllands-Posten fortæller Statsrevisorernes formand, Henrik Thorup (DF), om sine oplevelser som almindelig borger, da han ringede til Skat, fordi han fik en rykker, som truede ham med bål og brand:

”Jeg fortalte, at jeg var blevet helt nervøs for, om de ville tage nummerpladerne, men ”nej, nej, nej,” svarede damen i telefonen, ”det er bare noget, vi skriver.”

Snildere terrorister

Efter afsoning af to tredjedele af deres fængselsstraf kan fire terrordømte mænd lørdag forlade de svenske fængsler. De blev bl.a. dømt, fordi de ville slå Jyllands-Postens medarbejdere ihjel. Sverige er bagefter, når det drejer sig om resocialisering af islamister, vurderer en ekspert. Intet tyder derfor på, at de 4 dømte mænd ved løsladelsen har en anden holdning til Muhammed eller Jyllands-Posten, end de havde, da de blev fængslet.

Dette er tilsyneladende en sag om Sverige og ikke om Danmark. Men nordiske velfærdssystemers fængselsvæsner adskiller sig kun i forsvindende detaljer fra hinanden. Og da man ikke kan overvåge frie svenske statsborgere – som tre af de løsladte er – eller en tunesisk statsborger, som har afstået sin svenske straf, så kan alle fire allerede lørdag aften befinde sig her i landet, uden nogen ved det. Svenskerne kontrollerer ikke udrejser ved grænserne. Og her i landet kontrollerer vi hverken indrejser eller udrejser.

Læs Kølletæppebank Tvang gør frivillig-kavalkade. Det er ganske let at vurdere, hvor stor succes de voldelige ekstremister har med at undertrykke danske medier.

Samlede godhedsscoring

Eksemplerne viser, hvor gode vi her i landet er mod folk, som bryder reglerne. Britta Nielsen havde derfor let spil i mange år og endda også, efter hun var flygtet ud af landet. Bilejere, som tænkte ”Går den, så går den”, har haft let spil siden 2012. Og løsladte terrorister kan nu fortsætte de sysler, de blev fængslet for. Og bedre undgå de dumheder, som fældede dem tidligere, fordi de i svenske fængsler har lært det gode velfærdssystem bedre at kende og derfor kan optræde med større snilde.

De snydende bilister scorer tilsyneladende mest på vores lands godhed. Ud over økonomisk gevinst fra deres tyveri så undgår de nemlig straf. Britta scorer klart mindre: Hun mister de stjålne penge – i hvert fald dem, som kan opspores – og ryger desuden muligvis i fængsel.

Men de godhedstriumferende bilister overgås af de løsladte svenske statsborgere med særlig interesse for terrorisme. Da de har afstået to tredjedele af deres straf og er prøveløsladt, skal de modtages af systemet og alle borgere med godhed. Det kræver vores gode system. Hvorimod både bilister og især Britta allerede mærker godhedens sol blegne.


Læs Køllebank om godhedens udfordringer uden for de gode lande:

 

Læs Køllebank Godhedens udfordringer. 04-02-2011: Det er svært at ramme præcist med sin godhed. Man skal ofte trænge igennem en mur af korruption og svindel. Ihvertfald når man skal være god uden for Danmark.

 

Læs Køllebank Godhedsresten. 03-03-2012: Det er umuligt at kontrollere hvad de 40 millioner som Zimbabwes finansminister lige har fået af vores udviklingsminister, går til i det bundkorrupte land. Derfor må danske skatteborgere bare tro på at en symbolsk rest af deres 40 millioner går til godhed.

 

 

 

 

 

 

 

Læs flere kommentarer

 

Klaus Kjøller, © klaus@kjoeller.dk

 

 

ALLE BØGER

KOMMENTARER OG MORALER, MENU 1

KJOELLER NEWS

BREVKASSEN

PROFIL

MEST LÆSTE PÅ KJOELLER.dk

BEDST SÆLGENDE BØGER

 

 

 

151217klauskjoellerDKforside.bmp