Først lagt op 09-11-2021,,senest opdateret 09-11-2021 13:18:30

 

Screendump: fra Politiken.dk

 

Ydmygelsens rette kapitalisering

Så er det nu sygeplejerskerne skal aktionere. Forfærdeligt at sige det. Men nødvendigt. Hvis de vil have flere penge. Men de kan selvfølgelig ikke bare gå ud igen og enfoldigt kræve flere penge.

 

Men sygeplejerskerne kan selvfølgelig ikke bare gå ud og sige: ”Hvis Danmark ønsker at vi sygeplejersker skal gøre en ekstra indsats lige nu, så må staten straks imødekomme vores krav fra den aktion, som man tvang os til at stoppe for nyligt efter flere ugers forgæves kamp.”

Det dårlige ved den argumentation er, at sygeplejerskerne tvinger sig til sejr. Det skaber had. Og vil desuden stride mod mange sygeplejerskers selvopfattelse: Det er ikke bare et job, man har. Det er en gerning som kræver en særlig holdning til ens medmennesker.

Kunsten er at gøre det med en argumentation som befolkningen accepterer. Så vil sygeplejerskerne omgående få penge, og alle bliver lykkelige.

Det kan fx ske ved at sygeplejerskernes forkvinde, Grete Christensen, formand for Dansk Sygeplejeråd, straks går i alle medier og betror sig til danskerne: ”Helt ærligt: Jeg kan ikke som forkvinde for sygeplejerskerne holde til at vores land først ydmyger os, og derefter tværer ydmygelsen ud ved at regne med at vi nu bare pukler løs til gammel løn mod coronaen for at redde landet. Hele ledelsen bakker mig op. Derfor trækker vi os øjeblikkeligt fra ledelsen af danske sygeplejersker.”

Samtidigt skal sygeplejerskenes mest rabiate lokalafdelinger landet over gå ud og aktionere så energisk de kan, for at ledelsen bliver.

Da ingen statsminister kan overleve en coronakrise med alle sine sygeplejersker i etisk velbegrundet kaos, vil de omgående få penge. Og ledelsen vil blive inviteret i Statsministeriet – og genoptage sine funktioner på statsministerens udtrykkelige opfordring. En opfordring som transmitteres i alle medier.

 

 

Læs

 

Læs

 

Læs

 

Klaus Kjøller, © klaus@kjoeller.dk