Først lagt op i april. 2021, senest opdateret 22-05-2021 18:00:19

 

 

John Chr. Jørgensen om Drengen der skrev. Roman:

 

”Morede mig over din originale ide med fri skrivning, processkrivning eller hvad vi nu skal kalde det. Den ville jeg meget gerne have inddraget i min skriveundervisning. Bogen bobler af godt humør. Alle de erotiske kræfter, der frigøres i øsamfundet - det er en glimrende, løssluppen miljøskildring. Jeg kom til at tænke på Knud H. Thomsen og Jules Romains. Og så havde jeg en særlig fornøjelse ved at tygge på dine bornholmske omskrivninger! Den bog er en fest. Den er godt timet til netop dette forår. Gaven til den coronabefriede student!”

 

John Chr. Jørgensen, f. 1944, er dr. phil. på en afhandling om Det danske anmelderis historie. Anmeldte og redigerede gennem 34 år bøger i Politiken og Ekstra Bladet samtidig med at han forskede og underviste i kritik og kulturformidling på Københavns Universitet.

 

Drengen der skrev. Roman

 

 

 

 

 

BOGENS BAGSIDE

På Klipø i Østersøen beslutter tolderens grå og anonyme søn, Arne Ossian, i 2. g at forlade gymnasiet for at leve et simpelt liv uden krav på en ø i Stillehavet. Han har længe skrevet i smug i timerne fordi han keder sig. Skrevet helt ærligt om sine oplevelser og tanker. Ved et tilfælde opdager redaktøren for skolens døende skoleblad en af Arnes tekster og bringer den i bladet. Det vækker opsigt og medfører revolutionære tilstande på skolen. Drengen der skrev viser hvad stilskrivning kan føre til på et gymnasium, hvis skrivningen ikke til stadighed holdes under stram disciplin. Og hvis elevers flugt til en ø i Stillehavet forhindres.

”Forfatteren trækker både på inspiration fra sin egen skolegang, fra sine tre børns skolegang, fra sine mange år som censor ved studentereksamen i dansk stil og som kursusholder for gymnasielærere.”

Klaus Kjøller er forfatter og kommentator. 1978 - 2015 var han lektor på Københavns Universitet, hvor han uddannede sprog- og kommunikationsrådgivere. Institutleder 1994 – 1999, studieleder 2007 – 2009. Har foruden 14 romaner skrevet ca. 40 fagbøger og en selvbiografi.

 

 

 

 

 

2004

2017

2019

 

 

 

 

 

 

 

Kjoeller.dk

Seneste kommentarer

KjoellerNEWS

Alle bøger

 

 

 

 

Senest opdateret 22-05-2021 18:00:19

 

 

© klaus@kjoeller.dk