Først lagt op 11- 03-2022,,senest opdateret 11-03-2022 21:25:45

 

 

Foto: Bing.com

 

Journalistisk selvcensur skabte Putin

 

Putin afskaffede demokratiet ved at myrde særligt frække journalister og ved at afskaffe kritiske medier ved økonomisk chikane og centraliseringer.

 

 

 

Medierne er i øjeblikket sprængfyldt med dag-til-dag-hurlumhej omkring Putins handlinger i Ukraine. Hver dag nye rædsler. Fylder sagtens alle medier.

Alt det der sker på overfladen hver dag, trænger i baggrunden hvordan en Putin gennem et par årtier med systematisk indsats fik krammet på sit politiske system.

Ved at få en række fremtrædende, frække journalister myrdet, har han disciplineret mere ordinære journalister til at selvcensurere sig selv, så de sørger for, at de altid skriver pænt om ham.

Hertil kommer afskaffelse af kritiske medier ved forskellige former for økonomisk chikane og centraliseringer.

Disse to mekanismer: selvcensur aktiveret ved få iøjnefaldende mord, kombineret med økonomisk chikane af – eller nedlæggelse af – udvalgte medier, er nok til at omskabe et mediesystem fra at være oprørsk til at være et propaganda-system for topfiguren, som altså her er Putin. Mere indviklet er det ikke. Desværre.

Derfor er det ekstra nødvendigt at vi bag alle de daglige tumulter i øjeblikket husker, hvor let et demokrati i løbet af et par årtier ændres til diktatur.

Hvordan forhindrer demokratier at et diktatur som Putins Rusland udvikles i naboområdet? Det kan kun ske ved at diktaturet bliver et demokrati. Et våbenforsvaret demokrati er umuligt i en atombevæbnet verden med et diktatur i nabolaget. En fri, digterisk virkelighed som også kan legitimere atomkrig, er en logisk følge af diktatur med topstyret virkelighed.

Læs mere i kommentaren Putin 86 %.

 

Læs

 

Klaus Kjøller, © klaus@kjoeller.dk