Først lagt op 19- 10-2022,,senest opdateret 19-10-2022 12:42:40

 

 

 

Mette Frederiksen

Foto: Wikipedia

Trine Bramsen

Denstoredanske.lex.dk

Mattias Tesfaye

Regeringen.dk

 

 

Muligvis var det en dum dør som denne, Trine Bramsen gik ind i, da hun hjemsendte Lars Findsen. Det bør kommissionen også afklare

 

 

Da Frederiksen blev ramt af akut klarhed

 

Kan Mette Frederiksen og justitsminister Tesfaye frelse tidligere justitsminister Trine Bramsen fra at gå ind i den dumme dør, hun ramte, da hun talte til 90 og hjemsendte Findsen?

 

 

FE-skandalen har været påfaldende præget af at Findsens tidligere ministre er blevet ramt af voldsomme tavshedskramper når journalister bad om en kommentar til bogens gengivelse af forhenværende forsvarsminister Trine Bramsens replik til ham inden hjemsendelsen i utide:

”Jeg er med på, at der ikke er noget at bebrejde hverken FE, din indhentningschef eller dig. Men du har været med så mange år, at du godt ved, at jeg skal kunne tælle til 90.”

Efter både de Radikale, SF og vist også Enhedslisten nu går ind for hurtigt at nedsætte en kommission, er der her på det seneste så i regeringen pludselig opstået opsigtsvækkende klarhed og enorm vilje til at skære to forhold i den ellers tavshedsbefængte sag ud i pap.

1) statsministeren har ”fuldstændig afvist at der skulle være nogen form for politisk forfølgelse i denne sag.” og 2) justitsministeren: ”Regeringen kan blankt afvise enhver anklage om politisk forfølgelse.”

Mærkeligt!

På baggrund af den massive uvilje mod at udtale sig om selv de mindste detaljer i sagen virker denne akutte klarhed utroværdig. Det ville virke meget mere troværdigt med mere uklarhed og tavshed også i spørgsmålet om Findsen har været udsat for politisk forfølgelse.

Og det er ganske let. Fx kunne statsministeren og justitsministeren jo bare udtale: “Ingen kommentarer. Enhver må forstå at jeg heller ikke kan udtale mig om dette som om alt andet i denne dybt hemmelige sag.”

 

Læs

 

Læs

 

Læs

 

Klaus Kjøller, © klaus@kjoeller.dk