Først lagt op 15- 08-2022,,senest opdateret 15-08-2023 12:49:51

 

 

 

 

Privatfoto fra hjemmeside med benproteser. 15-08-2023

 

Valget er indlysende: tilbage til fronten med protese

Universets gåder forbliver nok ukendte vor tid ud

 

 

 

Det sker at jeg nægter, ja protesterer og råber, når jeg ser TV.

De seneste uger har der ind imellem været indslag i TV med soldater fra Ukraine, der har mistet et ben i krigen mod Rusland. De er nu under genoptræning med ben-attrap. Ikke for at overgå til civilt arbejde. Dem som blev interviewet, brændte af iver for at blive i stand til at vende tilbage til slagmarken, hvor kammeraterne stadig kæmper.

En af de interviewede fremhævede at det sværeste ved genoptræningen var at få hjernen til at acceptere at det ikke mere var et rigtigt ben den styrede, men en attrap.

Gentager lige budskabet: Yngre mænd, som får ben-attrapper, og som straks melder sig klar til at kæmpe videre.

Hvor er fornuften? Vi lever én gang. I et mirakel af et verdensrum, som vi kun kender en mikrodel af. De to kræfter som siges at være de vigtigste for universets eksistens, er stadig ukendte. Og alligevel foregår der i øjeblikket en krig midt i civilationens vugge, Europa. En kamp, som stinker langt væk af uvidenhed, vanvid og idioti.

Men al erfaring viser, at det ikke mindsker galskaben at blive pacifist. Én teknisk begavet galning som er villig til at bruge vold, er nok til at ødelægge freden.

Så derfor er valget indlysende: tilbage til fronten. Også selv om det betyder at universets gåder nok forbliver ukendte vor tid ud.

 

 

Læs

 

Læs

 

Læs

 

Klaus Kjøller, © klaus@kjoeller.dk