Først lagt op 28-05-2024,,senest opdateret 28-05-2024 13:32:30

 

 

 

Mogens Jensen, dansk politiker og folketingsmedlem fra (Socialdemokratiet). Efter sms-udvekslinger på højeste niveau tog han som Fødevareminister ansvaret for minkskandalen

Foto 2011: Mogens Engelund/  Wikimedia Commons.

 

Red stm med sms

Justitsministeriets ny bestemmelse er en massakre mod alt det frække og sjove, som tidligere har udfoldet sig i genren ”sms i ministerier og styrelser”.

 

 

Fremover skal ministre, departementschefer og særlige rådgivere gemme sms'er og beskeder fra andre chattjenester i 25 år. Det har Justitsministeriet netop bestemt.

Ideen er vel, at systemet så ikke pludselig igen står med en møgsag, hvor der mangler en masse sms’er som aktører i møgsagen har nået at slette, inden sagen brød ud. Således som det skete i minksagen. Derfor skal sms’er så nu journaliseres, så man kan finde dem igen. Ligesom man gør med alle mulige andre dokumenter i det offentlige.

Så langt, så godt. Men bestemmelsen er en massakre mod alt det frække og sjove, som tidligere har udfoldet sig i genren ”sms i ministerier og styrelser”. Ingen offentlig topleder i staten med nogenlunde normalt omløb i hovedet vil skrive andet end platheder, banaliteter og anden tomgang i deres embeds-sms’er efter denne bestemmelse er indført.

Hvilket tab for dansk sms-litteratur! Og hvilken tragedie at denne stærkt kreative kunstform først bogføres efter sin død.

For at konkretisere, hvad det er vi går glip af, gives nedenfor et eksempel på, hvordan et velkendt sms-forløb fra gamle, gyldne tider, ville se ud her efter Justitsministeriets ny bestemmelse.

FØR: Sms-kommunikation i embedsværket dengang, hvor embedsmænd selv bestemte om deres sms’er skulle slettes eller bevares:

Den uartige minister, som statsministerens departementschef Barbara Bertelsen her kræver klart skal tage ansvaret for minksagen, var daværende fødevareminister Mogens Jensen.

EFTER: Samme sms-kommunikation efter justitsministeriet har bestemt at ministre, departementschefer og særlige rådgivere skal gemme sms'er og beskeder fra andre chattjenester i 25 år.

Barbara Bertelsen: ”Kommunikér mest hensigtsmæssigt!”

Henrik Studsgaard: ”Sker hurtigst muligt.”

Barbara Bertelsen: ”Placér ansvaret mest hensigtsmæssigt!”

 

 

© Klaus Kjøller

 

 

 

© Klaus Kjøller