Først lagt op 15-10-2018

Senest opdateret 21-10-2019 18:17

 

ALLE BØGER

KOMMENTARER OG MORALER, MENU 1

BREVKASSEN

PROFIL

MEST LÆSTE PÅ KJOELLER.dk

BEDST SÆLGENDE BØGER

 

Britta-historien

Kunst

Videnskab

Politik og medier

Religion og tro

Epistel 666

 

 

Socialstyrelsen tester puljemodtagere

Det uvarslede stop af uddeling af midler fra satspuljen har allerede afsløret mindst én puljemodtager.

TV 2 har opdaget, at Socialstyrelsen i hemmelighed fra starten af oktober har stoppet enhver udbetaling af satspuljemidler. Nu har styrelsen så skrevet denne forklarende mail til TV-stationen:

”Vi har desværre set os nødsaget til at lukke det tilskudsadministrative system. Vi er fuldt opmærksomme på de udfordringer, det giver for tilskudsmodtagerne, og arbejder for at kunne åbne systemet (eller dele heraf) så hurtigt som muligt.”

Desværre har det ikke været muligt for Kjoeller News at komme igennem til Socialstyrelsen. Men en anonym kilde i styrelsen, som var ansat i en nøglestilling indtil for nylig, oplyser, at det var noget, hun bad om i mange år:

Teksten fortsætter efter annoncen.

 

”Sagen er, at selv om jeg personligt gjorde en stor indsats med mit private bogholderi, så var styrelsens egen, officielle journal gennem årene desværre blevet så mangelfuld, at man ikke vidste, om projekter stadig kørte, om de var nedlagte eller om de bare var uddøde. De kunne også bare aldrig være oprettet. Derfor bad jeg flere gange om, at vi uden varsel lukkede for pengestrømmen, og så, hvad der skete. Hvis vi intet hørte, var det let: Så kunne vi bare slette projektet uden problemer, hvis det overhovedet var oprettet i journalen. Og dem, vi hørte protester fra, og som kunne dokumentere, at de havde fået en bevilling, kunne vi så oprette og ajourføre. Det ville give os den ny begyndelse, som vi savnede mere og mere.

--- Men det kan virke hårdt for udstødte og udsatte grupper som hjemløse og anbragte børn uden varsel at stå uden løn til personale og anden hjælp.

”Ja, men det var desværre nødvendigt. Og alternativet var værre. Hvis vi varslede stoppet, ville vi jo høre fra alle udsatte, der havde brug for penge, og som troede, de allerede fik, eller syntes, de burde have. Det ville kun have øget styrelsens administrative kaos,” slutter kilden.

Læs News: Britta fundet

Der er allerede en officiel modtager af midler fra satspuljemidlerne, som er blevet interviewet på TV 2 News. Så indsatsen med det hemmelige, pludselige stop for midler må foreløbigt betegnes som en succes. Og der kan stadig nå at dukke flere frem.

 

Læs Kølletæppebank: Ustyrlig styrelse. En møgsag i pressen var nødvendig for, at Socialstyrelsen blev tvunget til at opdage millioner, som man i 16 år ikke vidste, man manglede. (med Kjoeller NEWS-bonus)

 

 

Klaus Kjøller, © klaus@kjoeller.dk