Først lagt op 22-08-2020

Senest opdateret 22-08-2020 17:03

 

Britta-historien

Kunst

Videnskab

Politik og medier

Religion og tro

Epistel 666

Åh, jeg kommaer!

 

 

Politik: Ordflomme i TV giver tomhed

Redaktionschef på TV Avisen afviser

 

Et par af de mange danske  politikermunde som vi dagligt ser tale på TV.

Sprogforskere har nu afsløret, at jo mere en politiker siger i fjernsynet, jo mere indholdsløst er det, der bliver sagt.

Redaktionschefen på TV Avisen siger, at det slet ikke overrasker ham.

-- Sagen er, at vi især bruger ministre og ordførere, og de kører alle efter fastlagte manuskripter med talepunkter, som de gentager. Det letter planlægningen, ja, er faktisk nødvendigt, at vi nøjagtigt ved, hvad folk, vi interviewer, vil sige. Ellers kan vi ikke planlægge spørgsmålene, så de bliver tilstrækkeligt præcise og skarpe. Og det skylder vi seerne.

--- Forskerne påpeger også, at der aldrig svares på spørgsmålene.

--- Gid forskerne kunne fortælle os noget nyt og brugbart. Enhver kan sige sig selv, at politikerne, som har brugt tid på at lære tekster udenad hjemmefra, ikke vil bruge deres kostbare tid på skærmen til udenomssnak.

-- Sprogforskerne vil nu tilbyde politikerne sprogkurser, hvor de kan lære at tale klart og således, at det er logisk muligt at afvise det, de siger.

-- Det må jeg som ansvarlig chef for TV Avisen på det skarpeste advare imod. Hvis politikerne skal til at modsige hinanden med originale udtalelser, så må seerne se i øjnene, at dækningen af det politiske stof må udvides og ledsages af endnu grundigere forklaringer. Når man tænker på, hvor mange kommentatorer, der er brug for, for at forklare de indholdsløse, uimodsigelige udtalelser, vi er vant til, så er det ikke til at holde ud at tænke på, hvor mange kommentatorer, der bliver brug for, hvis politikerne taler indholdsmættet. Det næste bliver vel et krav om, at ethvert medlem i parlamentet skal stemme udelukkende efter sin egen personlige overbevisning. Det bliver rent kaos. Jeg gyser for demokratiet, slutter redaktionschefen.


Læs Hun vidste for meget, Køllebank Groft sagt

 

Læs Vi er alle Blachman, Køllebank Groft sagt

 

Læs Få ord. Grænsen mellem rødt og blåt går ved ordet ‘hr.’, Kommentar

 

 

Læs

 

© klaus@kjoeller.dk

 

 

 

Britta-historien

Kunst

Videnskab

Politik og medier

Religion og tro

Epistel 666

Åh, jeg kommaer!

 

151217klauskjoellerDKforside.bmp

 

 

Klaus Kjøller, klaus@kjoeller.dk